Jump to content

Tom3103

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema zastare , to što je dugovanje isknjiženo iz FINE ne znaci da ce HT odustati od naplate ovrhe. Kod takvih slučajeva HT će platiti naknadu FINI, te će vam se ovrha ponovno aktivirati i FINA če vam blokirati račun.
  2. Poštovani Želim vam samo objasniti vezano iz vašu ovrhu. Od odvjetničkog društva Hanžeković, dobiti ste Nagodbu po kojoj ste dubili da platite odredjeni iznos, te da ga platite do odredjenog roka. Znači imate mogućnost da platite odredjeni iznos i da riješite ovrhe. Ako je Fina povukla ovrhu zbog nemogućnosti naplate, ne znaci da ce HT odustati od svoje naplate ovrhe. Fini će ovrhovoditelj platiti naknadu za ponovnom naplatom tj. Blokirati će vam račun. Moj vam je savjet da pokušate platiti iznos koji vam je ponudio, ne ucijenio OU Hanžeković, jer ako će vam se obračunati kamate na glavicu, vjerujte kamata te premašiti glavicu.
  3. U firmi su mi rekli da ovrha ima pravno prvenstva, a za sindikalni kredit su rekli da se moze uzimati od mojeg ostatka. Upit sam proslijedila i na ministarstvo pravosudja pa se nadam i njihovim odgovoru.
  4. Zanima me slijedeće. Čovjek je rođen u BIH, do prije rata stanovao u Zagrebu, 1990 odlazi iz RH, te ima prijavljeno prebivalište u Austriji. U RH ima stan. Da li može dobiti prebivalište ili boravište u RH? I koja je procedura?
  5. Radi se o ovrsi suda prema EOS MATRIX-u Koje odredbe po sindikalnom kreditu? Ne razumijem baš najbolje. U sindikatu moje firme mogu podignuti sindikalnu pozajmicu ovisi o iznosu do 3 godine. Mene zanima konkretno Uzima se rata za kredit i 1/3 plaće. Da li je to ispravno? Hvala
  6. Poštovani, Imam blokiran račun Moja neto plaća je 5300,00 kn. Zanima me slijedeće, imam na plaći sindikalni kredit u iznosu od 1600,00 kn. Da li mi smije poslodavac uzimati 1/3 plaće i moj kredit? Tako da na zaštićen račun dobivam 2346.00 kn. Da li moj poslodavac radi ispravno. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija