Jump to content

alfa33romeo

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alfa33romeo objavio

  1. Iz razgovora s prodavateljem i uvida u kupoprodajni ugovor prve tri osobe koje su navedene u posjedovnom listu su vlasnici stana od kojih je prodavatelj stana kupio navedenu nekretninu ali jednostavno stanje iz ZK nije preneseno u posjedovni list, da li je zbog nemara po gruntovnicama ili neki drugi razlog ne znam. Isto tako druge neke osobe koje su u posjedovnom listu a nisu u ZK su bivši vlasnici stanova koji su prodani i isto nije usklađeno jedno s drugim. Što je vaša preporuka da li je tu vlasništvo čisto što se tiče papira i da li bi netko eventualno mogao vlasništvo dovesti u pitanje?
  2. kako je došlo do obrata ako smijem pitati jer ste to mogli urediti i prije na Centru za socijalnu skrb ako se ne varam dogovorno kao što ste na sudu. bivša nije htjela prvo pristati na pola pola? Oprostite ako previše ispitujem ali trebam upravo to proći pa da znam što da očekujem? Da li netko od nadležnih (sud, CZSS) uopće u svemu tome pita djecu što bi i kako željela?
  3. Poštovani Imam pitanje nevezano za ovaj upis u prvi razred. Napisali ste da djecu imate podjednako 7/7 s tim da su djeca prijavljena jedno na jednoj a drugo na drugoj adresi i da nema alimentacije. Ja naime imam troje djece i želio bih isto tako da podjednako imamo djecu, da li to znači da su djeca 7 dana kod oca, 7 dana kod majke, i kako to inače funkcionira u tim slučajevima (14/14, praznici pola pola)? Kako ih imamo troje onda dvoje djece mora službeno biti prijavljeno kod jednog a jedno kod drugog roditelja, da li u tom slučaju jedan od roditelja treba plaćati alimentaciju za to jedno dijete iako bi provodili pola vremena zajedno kod jednog a pola kod drugog roditelja?
  4. Da li mi netko može objasniti značenje upisa u posjedovni list odnosno rastumačiti gore navedeno stanje?
  5. Još jedno pitanje. Ukoliko se postigne dogovor o zajedničkoj roditeljskoj skrbi da pola vremena djeca budu sa bivšom a pola samnom (tjedan - tjedan ili dva tjedna - dva tjedna) da li se i u tom slučaju plaća alimentacija s obzirom da oboje jednako skrbimo za djecu?
  6. Da znam da su to odvojeni postupci. Meni je normalno da imovinu podijelimo pola pola iako sam ja zarađivao više za vrijeme braka možda i za 5000kn više. Kakva je sudska praksa pola pola ili ovisno koliko je tko doprinosio i u kojim slučajevima se imovina dodjeljuje više jednom supružniku nego drugom?
  7. Poštovani Ja i supruga ne živimo zajedno već 6 mjeseci tj ne postoji više bračna zajednica iako nismo još službeno rastavljeni. s obzirom da sam živio u njenom stanu kupio bih stan sebi kreditom. Da li postoji mogućnost u naknadnoj podjeli bračne imovine da ona traži dio tog stana koji bih sada kupio? Isto tako kako se pravno utvrđuje iznos bračne stečevine, uvidom na račune supružnika i posjede pokretnina i nekretnina do dana kada je postojala bračna zajednica?
  8. Poštovani Želim kupiti stan koji se nalazi u zgradi koja je izgrađena na nacionaliziranom građevinskom zemljištu te je tadašnjim zakonom vlasnicima dano pravo korištenja zemljišta dok postoji zgrada. Vlasnica stana kojeg želim kupiti je upisana u vlasnički list sa jednom etažom koju posjeduje ali u posjedovnom listu nije navedena. Dapače u posjedovnom listu se nalaze neka imena koja nisu vlasnici stanova u zgradi kao i dvoje koji jesu vlasnici stanova. Zanima me zašto to nije jednako znači u ZK izvatku jednako kao i u posjednovnom i da li se ja mogu eventualnom kupnjom tog stana upisati u posjedovni list? Nisam siguran da li je tu pravno sve čisto. Isto tako jedan od vlasnika stana koji je upisan i u posjedovni list je tražio brisanje društvenog vlasništva na česticu što je odbijeno, piše pod zabilježbe. prijepis_posjedovnog_lista.pdf bzp_izvadak_oss (3).pdf bzp_izvadak_oss (4).pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija