Jump to content

Elleny

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Elleny

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. U čl. 27. st. 1: "Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 500.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj Agencija: ....." Po tome se to nebi odnosilo na poslodavca.
 2. Elleny

  COVID-19

  Hvala na odgovoru.
 3. Hvala na odgovoru. Ako redoslijed naplate uvijek ide prema očevidniku kod FINAe, tada bi poslodavac trebao iznos koji obustavlja od plaće uplaćivati na redovan tekući račun s kojeg bi FINA povukla sredstva za ovrhu koja je u očevidniku, a koja se ne odnosi na ovrhu od SVEA Ekonomi (RBA) koju ima poslodavac? Ako sam dobro razumijela? Naime, poslodavac tvrdi da je on sada prvo dužan uplaćivati SVEA Ekonomi na njihov račun, a kad se ta ovrha otplati da će nastaviti uplaćivati na redovan tekući račun kako bi FINA mogla povući sredstva za ovrhu koja je kod njih.
 4. Poštovani, Znam da je veliki dio ljudi u ovo vrijeme corone ostao bez posla ☹️ i ovo moje pitanje s obzirom na njihovu situaciju, moglo bi se nazvati nezahvalno. Ali kako svaki dan slušamo da osobe koje boluju od rizičnih bolesti trebaju ostati doma, zanima me vaše mišljenje. Budući bolujem od KOBP-a, da li se moram odazvati poslodavacu ako me pozove na rad ili ga mogu zamoliti da mi odredi poslove u skladu s mojim kvalifikacijama koje mogu obavljati od kuće? Ako me pozove, radila bih u prostoru u kojem sada ne radi grijanje.
 5. Poštovani, molim ako netko zna odgovor na moje pitanje. Naime, 2015. godine RBA je u isto vrijeme poslala ovrhu na novčanim sredstvima i ovrhu na plaću poslodavcu. Dakle, za isto dugovanje duplo sredstvo naplate. Kako sam tada već imala ovrhu na novčanim sredstvima preko FINE koja je bila u otplati, RBA je bila druga u redu naplate u Očevidniku. Dok sam prvu ovrhu otplatila, RBA je svoju ovrhu prodala SVEA Ekonomi, što je RBA dopisom 2017. godine obavijestila poslodavca. U Očevidniku je i dalje ostala upisana RBA, do 2018. godine kada je ta ovrha isknjižena iz Očevidnika kod FINE jer se 3 godine nije naplatila. Dok sam otplaćivala prvu ovrhu došla mi je još jedna ovrha u Očevidnik. Moje pitanje glasi: Sada kad je prva ovrha otplaćena koja se ovrha treba prva namirivati? Da li ova od RBA (SVEA Ekonomi) kod poslodavca ili ova u Očevidniku FINE? Zahvaljujem.
 6. Što znači: Ovaj rok nije obvezan. To je rok za promjenu predmeta i svrhe ovrhe? Kad su poslali ovrhu koja je isknjižena u Očevidniku FINE, poslali su ju u isto vrijeme i poslodavcu. Što ispada da su tražili ovrhu na sredstvima i ovrhu na plaću u isto vrijeme. Da li sad kad su u Očevidniku isknjiženi, trebaju poslati novu ovrhu poslodavcu za ovrhu na plaći i tko ju treba poslati, obzirom da je dug otkupila Svea ekonomi? Da li poslodavac ako odbije provedbu može imati zakonskih problema?
 7. Zahvaljujem na odgovoru. U pravu ste, krivo sam se izrazila, isknjižene su iz Očevidnika. Zar ovrhovoditelji isknjiženih ovrha nemaju zakonski rok od 60 dana od isknjiženja da pokrenu postupak na sudu za ponovnu ovrhu? Što u tom slučaju ako to nisi učinili? Poslodavac je mogao tražiti, odnosno i nadalje može tražiti dokaz u originalu ili ovjerenoj preslici prije nego počene obustavu na plaću, ali što u slučaju ako im ne dostave te dokumente?
 8. Kad mi je račun blokiran u FINI imala sam devet ovrha. U očevidniku je prva bila ZGB banka (kredit), druga RBA banka (kredit), tako redom, na žalost. Neke ovhe koje su bile u očevidniku, poslane su i poslodavcu. Na kraju kad su većina ovrha došle i poslodavcu ispalo je da su neke ovhe prije u redu naplate kod poslodavca, nego u FINI. Između ostalih i ovrha RBA banka (kredit) koja je u očevidniku FINE upisana 29.5.2015., a 14.9.2015. su dostavili ovrhu poslodavcu. Poslodavac mi je uredno obustavljao ovršeni iznos za ZGB banku. Dok sam otplatila ZGB banku, u FINI je 6 ovrha brisano kojima je prošao rok od 3 god od kada su upisane, a nisu se mogle naplatiti, između ostalih i RBA (kredit) koji je u međuvremenu otkupila SVEA Ekonomi. Nakon brisanja tih ovrha u FINI, rok za podnošenje novog prijedloga za ovrhu ovrhovoditeljima od 60 dana na sud je istekao, a oni ih nisu podnijeli. U očevidniku FINE ostale su dvije ovrhe, od kojih se jedna otplaćuje jer mi poslodavac obustavlja iznos ovrhe i uplaćuje na redovni tekući račun. Moje pitanje je sljedeće: Ako bih otplatila ove dvije ovrhe iz očevidnika u FINI, što se događa s ovim brisanim ovrhama, odnosno sa ovrhama koje su kod poslodavca, pogotovo ove koje su brisane iz očevidnika. Da li poslodavac treba obustavljati po njima? Napominjem da su te ovrhe u međuvremenu otkupljene od Agencija. Agencije su poslodavcu poslale samo dopis kojim ih obavještavaju da su otkupili dug i da se sad uplaćuje njima. Da li je to dovoljno poslodavcu ili treba tražiti ugovor o cesiji, ustupanju duga ili nešto drugo? Dopis može svatko napisati, bez dokaza. Oprostite na malo dužem postu i zahvaljujem ako mi netko može pomoći.
 9. Koliko sam shvatila, budući da poslodavac nema osnova za sadašnje postupanje te bi iznos koji mi sad usteže trebao uplaćivati na moj tekući (blokirani) račun kako bi se namirio dug prvom tko je u očevidniku u Fini.
 10. Hvala na odgovoru. Sada to treba objasniti poslodavcu.
 11. Ima rješenje o ovrsi u korist prijašnjeg ovrhovoditelja (RBA) koji je bio i upisan u očevidnik u Fini. Ugovor o cesiji nema jer Svea ekonomi mu ga nije dostavila. Imaju samo dopis RBA banke kojim obaviještavaju da su potraživanje prenijeli na Svea ekonomi.
 12. Poslodavac ima samo obavijest o prijenosu potraživanja na Svea ekonomi koju im je poslala RBA banka. Nema rješenje o ovrsi u korist Svea ekonomi. Zahvaljujem.
 13. Molim pomoć, ako netko zna. Rba banka mi je poslala ovrhe na Finu 2015. za kredit i mastercard. Tada su bili drugi u redu jer sam otplaćivala prvu ovrhu. U 8 mj 2018. obavijestili su mene i mog poslodavca da su potraživanje ustupili Svea ekonomi koja se upisala u očevidnik u Fini samo za mastercard, ali ne i za kredit. Kad sam prvu ovrhu otplatila, poslodavac mi je nastavio obustavljati zakonski dio po ovršnom zakonu, ali umjesto da taj iznos uplaćuje na moj redovni (blokirani) račun, kako bi Fina mogla taj iznos usmjeriti za dug po mastercardu koji je sad prvi za naplatu u očevidniku, on to uplaćuje direktno na račun Svea ekonomi i to za kredit koji nije u očeviniku u Fini. Mislim da to nije u redu s obzirom da zna da mi je račun blokiran. Mišljenja sam da bi poslodavac trebao iznos koji mi obustavlja od plaće uplaćivati na moj redovni (blokirani) račun, a ne direktno Svea ekonomi. Zna li netko nešto o tome?
×
×
 • Napravi novi...