Jump to content

Elleny

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ako je zastara na račune za mobilne tarife, godina dana od dospijeća plaćanja, onda je nastupila zastara za jedan ili dva mjeseca, dok su preostalih pet u redu. Koji je vaš prijedlog: Da li da zbog tih jednog ili dva mjesečna računa pobijam Rješenje o ovrsi koje je pravomoćno ili da sve zanemarim, te prihvatim njihovu obavijest o oprostu dijela duga i ponudu za plaćanje umanjenog iznosa dugovanja? Uz tu obavijest o oprostu dijela duga i ponudi za plaćanje, dostavili su mi i prijedlog ovrhe na pokreninama koji će pokrenuti kod Općinskog suda, ako ne prihvatim.
  2. Ne razumijem što ovo znači (ako prijedlog za ovrhu nije bio u zastari). Oprostite na pitanju, ali stvarno se ne razumijem u to.
  3. Budući ako je dostava uredna, ne mogu tražiti ukidanje pravomoćnosti i ovršnosti, tada mi je najbolje i najbezbolnije prihvatiti njihovu obavijest o oprostu dijela duga i ponudu za plaćanje, te po njom izvršiti uplatu?
  4. Oprostite, šta znači uredna dostava? Hvala
  5. Dostava je pokušana putem pošte. Naime, piše kao da sam obaviještena, a ja nisam podigla pošiljku, mada nisam ni dobila obavijest o prispjeću.
  6. S time da po Rješenje o ovrsi nikada nisu postupali, odnosno nisu ga dostavili u FINU na ovrhu.
  7. Poštovani, Od odvjetničkog društva Zec i partneri koji zastupaju A1 sam dobila obavijest o oprostu dijela duga i ponudu za plaćanje. Obzirom da nisam dobila prvotno Rješenje o ovrsi koje je 10.4.2019. postalo pravomoćno, zanima me da li prihvatiti ponudu o oprostu duga i plaćanju ili je u zastari? Hvala
  8. Pozz... evo da javim kako je sve prošlo. Poslodavcu sam uputila dopis za obrazloženje za njegovo postupanje, ali mi nije odgovorio već mi je u kolovozu isplatio plaću bez provedene obustave ovrhe, dakle cijelu plaću. Znači, u svibnju i lipnju isplatio mi je cijele plaće bez obustave ovrhe, u srpnju je proveo obustavu ovrhe, da bi mi u kolovozu opet isplatio cijelu plaću bez obustave ovrhe. Jednom riječju, radi kako hoće. 🤔 Također sam se pismenim putem obratila direktno ovrhovoditelju (SVEI) da mi u roku 8 dana izvrši povrat protuzakonito naplaćenih sredstava (obustavu iz srpnja). Oni su odgovorili da mi nisu dužni izvršiti povrat sredstava. Prilažem njihov odgovor. Molila bih ako mi možete odgovoriti, da li je njihov odgovor točan. Hvala.
  9. Hvala. Uputit ću dopis direktno ovrhovoditelju. Također ću i od poslodavca zatražiti obrazloženje za dosadašnji način prisilne naplate. Javit ću kakve sam odgovore dobila.
  10. Poslodavac i dalje tvrdi da je on u pravu, da nema zastoja ovrha na plaći za kredit. Pokušavam mu objasniti da se moja ovrha na plaći odnosi na otkazani kredit, a ne na ratu kredita koji je u otplati. Ne znam što mogu poduzeti da mi dok traje moratorij poslodavac ne vrši ovrhu primanja? A nije mi niti jasno kako je izvršio obračun ovrhe sad kad je donesen Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti. Naime, prije donošenja Zakona poslodavac mi je isplaćivao cca 4.289,00 kn (koliko iznosi zakonski dio), a ostatak od plaće uplaćivao je Agenciji za naplatu potraživanja za ovrhu na plaći. Znači ništa nije uplaćivao na moj redovni (blokirani) tekući račun. Kad je Zakon donesen, odnosno u srpnju, jer u svibnju i lipnju mi je isplatio cijelu plaću, napravio je obračun ovrhe na način da je cca 840,00 kn uplatio Agenciji za naplatu potraživanja, cca 400,00 kn na moj redovni (ovršeni) račun koji je sada odblokiran, te cca 4.100,00 kn na zaštićeni račun. Bila sam na bolovanju zato je manje obustavljeno za ovrhu i manje uplaćeno na zaštićeni račun. Kako to da je sada dio ustegnutog iznosa uplatio na moj redovni tekući račun, a prije ovog Zakona je sva sredstva koja mi je ustezao uplaćivao Agenciji za naplatu potraživanja? Po tome, kao laik, zaključujem da je do donošenja ovog Zakona krivo provodio obustavu ovrhe na plaći jer je cijeli obustavljeni iznos uplaćivao Agenciji.
  11. Uplate sam vršila u poslovnici banke u iznosu cca 1.600,00 kn.
  12. Sav dio koji nije zaštićen. U Izjavi ne stoji iznos koliko treba uzimati od plaće. Onaj iznos koji sam u izjavi prekrila je cjelokupni iznos kredita koji je dignuti.
  13. Evo, dobila sam odgovor poslodavca. Tvrdi da je u pravu.
  14. Ako se radi o izjavi koja ima snagu ovršne isprave kako kažete, da li to znači da je poslodavac trebao zastati s provedbom ovrhe 3 mjeseca po Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (NN 53/2020.)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija