Jump to content

nsuper96

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. @TonkaGS možeš i meni poslati molim te ako šta dobiješ
  2. Pozdrav svima isto kao svi Vi moram uskoro pristupiti polaganju ispita te Vas molim da budete tako ljubazni i pošaljete mi primjerak ispita/više njih.
  3. Pozdrav! molim Vas ukoliko je netko nedavno polagao ispit iz javne nabave u sklopu Državne škole za javnu upravu odnosno ispit koji se polaže u Ministarstvu gospodarstva i održivog ili ima nekakve informacije (pitanja) razvoja da ih podijeli. Puno bi mi pomoglo kad bi znala kako otprilike izgledaju ESEJ i ISPIT jer do sada nije odgovoreno na takva pitanja na Legalisu.
  4. Poštovani, ovim putem molim Vas za savjet. Naime, 2009. godine moj djed je na Otoku Krku autom naletio na jelena koji mu je oštetio automobil. Odmah nakon prometne nezgode na lice mjesta su izašli policija i lovačko društvo koje je preuzelo jelena. Djed je na svoju ruku izabrao odvjetnika i tad kreće njegova patnja. Sada nakon 10 godina vođenja postupka spis je dva puta dobio novi broj to jest dva puta je Županijski sud ukinuo prvostupanjsku presudu. Pošto mi je sve to skupa bilo malo čudno kako jedna obična naknada štete traje preko 10 godina otišla sam s djedom izvršiti uvidu spis i tada smo shvatili da odvjetnik namjerno odugovlači postupak, da je predmet pred zastarom i da sam Županijski sud ističe u svojoj uputi kako je odvjetnik naveo krivog tuženika (tužio je Lovačko društvo i Croatia osiguranje umjesto Hrvatske ceste) te su sami napisali kako se više od pet podnesaka opun. tužitelja ne smiju uzeti u obzir jer nisu bili potrebni u postupku. Nakon tri dana svakodnevnog nazivanja odvjetnika isti se javio te je rekao i sam da je napravio grešku i da se više ništa ne može učiniti. Moram istaknuti da cijelo ovo vrijeme moga djeda nije obavještavao ništa vezano za postupak kao niti da je presuda drugi put ukinuta i da je došlo do bitne povrede prava. Molim Vas za pomoć djed je umirovljenik koji ima mirovinu od 4.000,00 kn i ovo je biti abnormalni troškovi koje mi nikada nećemo moći podmiriti. Novo ročište je zakazano za 15.03.2021 i zanima nasa Vaš savjet da li bi sad trebalo povući tužbu ili da idemo do kraja kad smo već do tuda došli? Isto tako koliko sam pročitala moj djed će morati snositi troškove svoga odvjetnika i troškove dva odvjetnička društva koje zastupa dva tuženika. Budući da je vrijednost predmeta spora oko 10.000,00 kn kolike bi mogli očekivati sudske troškove? Još jednom Vas molim za pomoć jer smo očajni. Hvala Vam!
  5. Dobar dan, Zanima me informacija vezana uz prigovor na rješenje o nasljeđivanju. Dakle, kod javnog bilježnika nije bilo moguće postići dogovor oko nasljedstva te je na rješenje koje je donijela javna bilježnica uložen prigovor i predmet je proslijeđeni Općinskom sudu i formiran je ostavinski postupak. Dogovor je u konačnici ipak postignut te nas sada zanima da li je moguće prigovor povući tako da javna bilježnica opet donese rješenje ili što nam je dalje činiti kako bi troškovi postupka bili manji i kako bi se sve što prije privelo kraju? Lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija