Jump to content

nenad21

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nenad21 objavio

  1. Molim vas pomoć. Zbog duga moje majke, nešto više od 200 eura za režije, sud je dopustio pokretanje postupka osiguranja novčane tražbine prisilnim zasnivanjem založnog prava predlagatelja osiguranja na njen stan. U rješenju također piše da će se naznačiti ovršivost tražbina radi čijeg osiguranja je uknjižba dopuštena i da to "ima učinak da ovrha na toj nekretnini smije provesti prema trećoj osobi, a koja je tu nekretninu kasnije stekla". Možete li mi molim vas reći što to znači? Je li to samo osiguranje da će morati platiti dug ili je već u opasnosti da ubrzo izgubi stan? Ja bih joj pomogao tako da to plati, iako mi nije jasno kako zbog tako malog duga mogu pokrenuti takav postupak. Možete li mi reći kako mogu zaustaviti taj postupak da joj se ne uknjiže na nekretninu? I je li ima veze što joj je to jedina nekretnina koja služi zadovoljenju osnovnih životnih potreba? Unaprijed zahvaljujem!
  2. Hvala na brzom odgovoru. Ja ustvari nisam koristio taj prostor. Rekli su mi da moram imati dokaz za to, a pošto nije bilo primopredaje ne znam kako bih to dokazao. Koliki je problem to što su stvari od obrta ostale unutra? Može li to biti njihov dokaz ili nema veze?
  3. Pozdrav svima, Imam veliki problem i pitanje u vezi najma poslovnog prostora. Naime, koristio sam poslovni prostor u vlasništvu Grada Zagreba za potrebe svog obrta. Kada je ugovor o najmu poslovnog prostora otkazan od strane Grada, počeli su mi stizati računi za bespravno korištenje poslovnog prostora koje ja nisam plaćao nego sam odjavio obrt i prestao koristiti taj prostor. Međutim, stvari od obrta su ostale u tom prostoru. Nakon par godina zvali su me susjedi da dođem jer su ljudi iz Grada provalili uz prisustvo policije i pošto su mi stvari unutra, ja sam došao. Policija je napravila zapisnik i ja sam dao izjavu da su to moje stvari, ali da ja taj prostor više ne koristim. Sada mi je stigla obavijest od Grada da sam dužan platiti preko sto tisuća kuna za najam/korištenje poslovnog prostora. Poslao sam im rješenje o odjavi obrta i rekao da taj prostor ne koristim od kad sam odjavio obrt, ali oni kažu da odjava obrta nije dokaz da sam izašao iz prostora. Istina, nikad nije došlo do nikakve primopredaje, ali pošto nakon otkaza ugovora o najmu ja nisam potpisao nikakav novi ugovor, na osnovu čega me sada mogu teretiti? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija