Jump to content

Novak44

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

O Novak44

Nedavni posjetitelji profila

556 pregleda profila

Postignuća

  1. Imam 20% RVI od lani još nisam išao nigdje pokušavam raditi ali ne ide . Uz to imam problema sa očima zbog kojih sam trajno nesposoban za posao bravara.taj posao ne radim. Dali je problem sa vidom isto invaliditet civilni naravno. Baš gledam da sam bio 2022. Na komisiji mirovinskog i odbili su me pretpostavljam jer je RVI bio privremeno. Molim Vas da mi objasnite korak po korak jer mi mozak ne radi.što sad , komisija Rat/Mir ? Ili što? I što sve mora biti u dokumentaciji? Hvala
  2. Hvala lijepo ali nije mi ni radi plaće. To sam pokušao reći kada smo u Rujnu razgovarali o plaći i uvjetima. Naravno kao i drugdje preko toga se prošlo neiskomunicirano ,iz bolnice sam direktno došao raditi. Boli me ta nepravda ispada da od 50 ljudi u firmi ima 10 Hrvata a jedini invalid ima ugovor na određeno. Pucam
  3. Lijep pozdrav, imam Rvi za stalno 20%. Radim na određeno u firmi koja od nedavno zapošljava i ukrajinske dezertere . Kada sam se zapošljavao nitko me nije pitao dali sam osoba sa invaliditetom, nisam ni ja inzistirao na tome. Od danas su još par Ukrajinaca dobili radnu dozvolu a ja ugovor na 3 mjeseca. To me počelo opet po živcima udarati. Mogu li dobiti kakvu zaštitu od države kao RVI, kod poslodavca je to uvedeno preko porezne kartice.
  4. Poštovani, krajem prošlog mjeseca sam dao zahtjev da mi se isplati izvanredna novčana naknada zbog teških egzistencijalnih i zdravstvenih razloga. To se šalje bez obrazcsa u obliku pisma. Pošto su mi rekli da ide dosta brzo kada bi mi moglo biti isplaćen. Hvala Lp
  5. Poštovani, Pošto ću najvjerojatnije slijedeće tromjesečje dobiti status RVI za trajno 20% U mirovinu ne bih. U tijeku mi je i sporazumni razvod braka i biti će sa majkom . Zanima me dali djeca imaju kakva prava, knjige , pokaz.dali da ih ostavim na svojoj poreznoj kartici i da budu osigurane i na mene ? Hvala Sretnu i mirnu novu godinu bez prevelikih turbulencija. Lp
  6. Poštovani, jučer sam po pozivu odnio nalaze od privremenog rješenja do 31.01 do danas . U nalazima je tri bolnička liječenja ukupno sedam mjeseci i par nalaza od svoje psihijatrice, u zadnjem otpusnom piše da se uključim u dnevnu. bolnicu u koju sam krenuo drugi dan od otpusta (ruševina sam) . Po Vašim iskustvima dali će mi prolongirati za još godinu dana. Zaključak otpustnog pisma je "Zaostaju kronificirani simptomi iz trajnih promjena osobnosti nakon katastrofalnih događaja koji znatno narušavaju kvalitetu života i sveopću funkcionalnosti,nedostupni korekciji medikamentima . Pacijent se otpušta s preporukom uključivanja u Dnevnu bolnicu pri našoj ustanovi na što je motiviran i u sklopu koje je sprovesti daljnje psihosocijalne intervencije" . Šta da očekujem, liječnički za posao ne mogu proći. Radi pola plaće raspao se brak. Koliko to traje do trajnog dobivanja invaliditeta . I što imam od toga ?
  7. Poštovani, Imam privremeno 20%,dali mogu ostvariti pravo na besplatne udžbenike za djecu. Ne prelazimo cenzusu od 1995 kuna po članu kućanstva. Lp
  8. Evo da se javim , kao i skoro sve tako i ovo je bila greška jer je službenica čitala rješenje od točke 6. na kojoj su odvojene dvije šifre. Rješenje u točki 1 jasno piše da je priznat status. Hvala svima riješio sam.
  9. Poštovani,danas sam na poreznoj upravi predao zahtjev da mi se upiše invalidnost od 20% koju sam dobio na godinu dana. Došavši kući sam primijetio kako mi je broj 1 , 20% upisan u ispod drugog reda Invalidnost,ispod trećeg reda postotak HRVI, rješenje o HRVI i postotku sam naravno priložio. Greška ili da idem opet.?
  10. Ja pak ništa ne razumijem,zakon je na snazi od lani,na komisiji sam bio 22.11. bilo ih je troje sa maskama bio 10 minuta. Jedna se doktorica predstavila i rekla dali smo vam 20% pričekajte vani. Dolazi druga i nosi neke papire na potpis, zapamtio sam samo branitelj,20% i 62.0., poslije još jedno bolničko i bio kod pravnika koji me odgovarao. Kemija ubija.
  11. Da,bio sam protiv lani 08.03. predao zahtjev nakon 18 godina liječenja. 6,7 hospitalizacija
  12. Hvala, uglavnom ja čekam Zagreb bez obzira što sam prvostupanjsku prošao na zavodu.
  13. Ja sam 08.03. lani predao papire na min. Branitelja . Dobio koordinator koji me zvao 2 puta ali sam bio u bolnici . Koordinacija je bila pod min.Branitelja.u Ri. Bolnici . Kada sam se vratio javio sam se i rekla mi je da nisam više pod njima i da se opet javim min.Branitelja. Stiže poziv za 22.11. ali u centar za vještačenje.U biti vratili su ono što se promijenilo prošlo ljeto ?
  14. Nisam baš u najboljem stanju ali kakve sada promjene zakona? Prejaka terapija. Ne razumijem ni ovo. Hvala i oprostite.
  15. Možete mi ovo objasniti ovo su liječnici sa prvostupanjske ili ? Meni je prvostupanjska 22.11. dala 20 %.Iz ZG nisam još ništa dobio. Hoću li morati opet u Rijeku ili ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija