Jump to content

Jana11

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Jana11 objavio

  1. Pozdrav, ukoliko dobijem otkaz kao tehnološki višak i krene mi otkazni rok, a neočekivano se razbolim unutar tog tog otkaznog roka mogu li biti na bolovanju iza tog roka -datuma ili automatski prestaje sa zadnjim danom roka?
  2. Ok znaci tek nakon zatvaranja bolovanja krece otkazni rok i na taj nacin ga samo produljujem Inace trajanje otkaznog je odredeno kolektivnim ugovorom ovisno o godinama radnog staza u firmi a ja imam 16 godina. Hvala vam
  3. Radi se o sporazumnom otkazu o radu, ali otkazni rok je dva mjeseca i mora se odraditi. Ako se otvori bolovanje da li mi ulazi otkazni rok
  4. Pozdrav, ukoliko se otvori bolovanje npr. 10 dana prije početka otkaz. roka i uručenja otkaza o radu prekida li se to bolovanje prvim danom otkaz. roka ili on kreće nakon zatvaranje bolovanja i dostavljanja liječničke doznake? I postoji li rok u kojem se iza može podići privatna tužba protiv bivšeg poslodavca? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  5. U pravu ste ukida se i vraca na pocetak na Opcinski kazneni sud. Jedino su dva grafoloska vjestacenja koja su se obavila i to na zahtjev OKS i sudski troskovi prihvaceni i stoji da ih trebam podmiriti u roku od 60 dana. Premda je to cudno jer sve ide ispocetka, ali na to nema zalbe. Vjestacio se obican papir koji smo skupa bivsi suprug i ja sastavili i potpisali. Svjedoke nemamo ni on ni ja. Nismo ovjerili kod biljeznika.
  6. Rješenje kojim se presuda Općinskog kaznenog suda odbija i sve je ponovno vraceno na ponavljanje postupka. Radilo se o privatnoj tužbi te vještačenju potpisa.
  7. Pozdrav, molila bh Vas pomoć. Županijski sud je dobio odluku da se mora platiti trošak suda i vještačenja u roku od 60 dana. Da li je praksa, odnosno postoji li mogućnost da se taj iznos plati u više rata, ako se radi većem iznosu, konkretno o 10.000 kuna. Ako da, kome se na sudu obratiti, uputiti molbom za plaćanje u obrocima. Da li o tome odlučuje Sudac? Hvala na pomoći
  8. Pozdrav, suprugu se vodio postupak na Općinskom Kaznenom sudu, vezano za krivotvorenje potpisa na papiru koji je sastavljen od njega i druge strane te zajedničko potpisan, nije bio ovjeren kod bilježnika. Radilo se grafološko vještačenje i to dva puta (vještačila se kopija, original je izgubljen, radi se papiru koji je bio potpisan prije 9 godina) Županijski kazneni sud je donio presudu u korist supruga (oslobađajuća presuda u potpunosti, suprotno odluci Općinskog Kaznenog suda) i vratio spis na početak Općinskom Kaznenom Sudu. Što bi to sada značilo? Drugo pitanje, ako je oslobođen svih navoda zašto on mora platiti ta dva vještačenja te sudske troškove 700 kuna? Ili je to zapravo praksa suda da te troškove plaća tuženik? Unaprijed hvala na odgovoru, lp.
  9. Pozdrav, Postoji li neki zakonski rok za pokretanje privatne tuzbe vezane za podjelu imovine? Rastala sam se 2014 godine, a pravocnu presudu nakon Zupaniskog Suda sam dobila u 11 mjescu 2014. S obzirom da sam se rastajala 3 godine zbog skrbnista malodobnog djeteta koje je samnom nisam pokretala podjelu imovine iza jel me to sve iscrpilo. . Sada bi podigla tuzbu ako naravno nisam zakasnila. Unaprijed zahvaljum na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija