Jump to content

bombur

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je bombur objavio

 1. Ima li ikoga da zna odgovor na ovo pitanje?
 2. Slažemo se. I ja se vraćam na pitanje - zašto mislite da banka ne bi dala takvu suglasnost?
 3. Razumijem u pravnom smislu da je za potencijalne nepodmirene obveze odgovoran novi vlasnik, ali da li u praksi mora doći do prebacivanja tereta otplate kredita s tekućeg računa prethodnog vlasnika na tekući račun novog vlasnika ako su obojica suglasna da prethodni vlasnik nastavlja plaćati kredit?
 4. Ako dobro razumijem značenje riječi "dužnik" - novi vlasnik bi morao preuzeti otplatu kredita na sebe? Ne postoji opcija da prethodni vlasnik nastavlja vraćati isti kredit kao i prije darovanja?
 5. Da li ti u produžetku te rečenice stoji "...bez prethodne suglasnosti banke" ili se suglasnost uopće ne spominje?
 6. Što se događa ukoliko osoba kojoj je nekretnina darovana odluči prodati tu nekretninu u periodu kraćem od dvije godine, a nije mu služila za stanovanje? Plaća li se porez na dohodak po stopi od 25% na cijeli ostvareni prodajni iznos, budući da je ranije stan dobiven na dar pa u neku ruku cijeli prodajni iznos predstavlja zaradu, ili se 25% razrezuje na razliku između prodajnog iznosa i nekog procijenjenog iznosa vrijednosti stana na dan darovanja?
 7. Koje obrazloženje su ti dali u banci zašto se ne smije upisati još jedan vlasnik? Pa to bi trebala biti standardna procedura.
 8. Nastavno na primjer darovnog ugovora objavljenog u jednom od postova na ovoj temi. Ukoliko je nekretnina koja se daruje opterećena hipotekom, a darovanjem nekretnine se ne mijenja dužnik (ista osoba nastavlja otplaćivati kredit i nakon darovanja), treba li navoditi u darovnom ugovoru da je daroprimatelj upoznat sa činjenicom da je nekretnina pod teretom i da hipoteka postoji? Ako da, koje sve detalje o hipoteci treba navesti? Drugo pitanje, ukoliko je nekretnina koja je predmet darovnog ugovora kupljena tijekom braka dvaju supružnika, a u ZK je kao vlasnik 1/1 naveden samo jedan supružni
 9. Nisu li mogli zatražiti suglasnost od banke da se promijeni (su)vlasnik nekretnine? Je li u praksi komplicirano doći do takve potvrde? Ako se mijenja samo vlasništvo, a dužnik ostaje isti, ne vidim razloga zašto banka ne bi dala takvu suglasnost?
×
×
 • Napravi novi...