Jump to content

ASIJA

Korisnik
 • Broj objava

  150
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je ASIJA objavio

 1. Poštovani, zanima me vaše mišljenje u vezi slijedeće situacije. Naime, predlagatelj za uređenje međe je posjednik i vlasnik parcele od 25m2. Buduci da je prije dvadeset i pet godina nepravilno postavljena međa sa susjedom, ima li predlagač pravo pomjeriti među za 1.10metara u širini i 25m2 po dužini. Protustranka se protivi i tvrdi da je predlagatelj pristao 2001. godine da se međa postavi na postojeći način i da je predlagač sam ogradio među zeljeznom ogradom. Također navodi da se izvrsi analiza katastarskih planova po stadom i novom katastarskom operatu i zemljišnoj knjizi gruntovnici. To je
 2. BiH. Entitet Federacija BiH
 3. Poštovani, imam slijedeci slučaj: moj stric je zaključio Ugovor o poklonu 2008 godine sa svojom bratom, mojim ocem. Ugovorom o poklonu stric nam je dao određene nekretnine u vidu zemlje. Buduci da je moj otac umro 2015. godine a da smo nakon ostavinske rasprave 2016. godine kao njegovi nasljednice upisani ja, moja mama i brat s omjerom dijelova 3/5; 1/5 i 1/5, da li moj stric još uvijek ima mogucnosti opozvati taj ugovor o poklonu i kolike su mu šanse da u tome uspije.
 4. ASIJA

  Pitanje

  Pozdrav, zanima me, kako neka osoba može znati vodi li se protiv nje krivični postupak ? Hvala.
 5. Pozdrav dragi moji, da li mozda znate koliko se vremenski čeka na brisanje uvjetne osude, 14.01. sam poslala zahtjev, i 10.03. Urgenciju, sve sam slala poštom, ali nikakav odgovor nisam dobila. Zna li neko koliko se vremenski na čeka od predaje zahtjeva do konačnog Riješenja zahtjeva. Srdacan pozdrav.
 6. Poštovani, a koliku važnost ima rehabilitacija odnosno brisanje osude prilikom traženja posla i sl.
 7. ASIJA

  Krivica

  Ok. A ne mogu li ja imati nekih sankcija ako tu prijavu odbace. I mogu li prijavu poslati anonimno
 8. ASIJA

  Krivica

  Znam da je teško ali zanima me ako pošaljem k. prijavu na koji član krivičnog zakona da se pozovem.
 9. ASIJA

  Krivica

  Kolege pozdrav, molim vas za pomoć, zanima me, da li je po Kaznenom zakonu R. Hrvatske kažnjiv slijedeći događaj: jedna županijska zastupnica objavila je na TV-u da je mijenjan zakon o visokom obrazovanju kako bi druga zastupnica podrzala formiranje Vlade, a izmjene zakon odgovaraju toj zastupnici kako bi dobila posao na neodređeno na Sveučilištu a ta zastupnica je trebala dobiti otkaz. Znači mjenjan je zakon kako bi se pogodovala drugoj zastupnici da ispuni uvjete da prelazak iz određenog u neodređen radni odnos. Ako je kažnjivo, kojim članom.
 10. ASIJA

  Presuda

  Da, BiH. Ali zar nebi trebalo biti isto i u RH.
 11. ASIJA

  Presuda

  Pozdrav. Zanima me, zašto se nakon što se uvjetne osude i novčane kazne izbrišu iz kaznene evidencije po sili zakona, po proteku vremena provjeravanja, one i dalje spominju prilikom novog postupka pred sudom. Iako zakon kaže da nakon sto se osuda izbriše osuđeni se smatra neosuđivanim.
 12. Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 13. ASIJA

  Uvjetna osuda

  Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 14. A šta podrazumijeva opreznost ?
 15. Postovani, kada neko posalje anonimno putem poste prijavu na nekog radnika koji radi malverzaciju moze li se otkriti ko stoji iza prijave ako nije potpisana. Lijep pozdrav.
 16. Pozdrav, zanima me, iz kojeg razloga se žalba podnosi Odboru drzavne sluzbe za zalbe putem ministarstva finansija ( posredno) a ne saljem ju direktno putem pošte.
 17. Pozdrav ekipa, nedavno sam imao testiranje za poziciju namještenika u organu uprave, usmenom intervju pristupilo je šest kandidata, međutim zbog covid mjera svi smo morali doći sa maskama, ali problem u svemu tome je da komisija koja je provodila intervju ni od jednog kandidata nije tražila na uvid jedan od ličnih dokumenata kako bi utvrdili identitet, može li to poslužiti kao jedan od argumenata za žalbu.
 18. A šalju li inače rješenja o brisanju uvjetne osude i osuđenom.
 19. Imam ja završen i fakultet, ali me zanima, kada bi se zaposlio kao inspektor u MUP-u da li bi mi se to racunalo kao radno iskustvo, budući da oni iz MUP kada raspišu javni konkurs ne određuju kojeg smjera kandidat mora biti. Mogu aplicirati svi neovisno od smjera.
 20. A da li bi mi se kao radno iskustvo računao rad u MUP-u kao inspektora, jer traže saradnika sa VSS a nije naveden smjer.
 21. Pozdrav, 15.11. mi je nastupilo brisanje uvjetne osude, zanima me, da li ce meni biti dostavljeno rješenje o brisanju osude. Bila sam kažnjena po Krivičnom zakonu Federacije BiH. Hvala. Asija.
 22. Poštovani, ako ja imam završenu srednju školu tehničkog smjera, da li se mogu prijaviti na konkurs u prilogu. U konkursu traže društveni ili drugi smjer. Srdačan pozdrav, Asija.
 23. Oni ne odgovaraju nikad zato smo zahvalni koliko god nam vi pomognete.
 24. Da. I zato me zanima šta mislite kako se žaliti na takav način prijema u radni odnos, a vi pravnici trebate znati prava i BiH i Hrvatske.
 25. Pa jeste ali je drugačiji Zakon o državnoj službi i državnim službenicima i namještenicima.
×
×
 • Napravi novi...