Jump to content

ASIJA

Korisnik
 • Broj objava

  137
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je ASIJA objavio

 1. ASIJA

  Brisanje osude

  Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 2. Poštovani, danas sam bio u MUP i nije mi izbrisana uvjetna osuda kojom mi je određena kazna od 500. 00 KM. Oni u MUP su mi rekli da moram podnijeti zahtjev sudu, zanima me ko odlucuje o brisanju u F BiH, predsjednik opcinskog suda, ili sudija koji je donio presudu. To me zanima jer kod sudije koji je donio presudu rade moje komšije pa nebih volio da se to sazna. Kazna je izrečena 2018 a rok provjeravanja je istekao 1.11.2020.
 3. ASIJA

  Primjedba

  A šta podrazumijeva opreznost ?
 4. Postovani, kada neko posalje anonimno putem poste prijavu na nekog radnika koji radi malverzaciju moze li se otkriti ko stoji iza prijave ako nije potpisana. Lijep pozdrav.
 5. Pozdrav, zanima me, iz kojeg razloga se žalba podnosi Odboru drzavne sluzbe za zalbe putem ministarstva finansija ( posredno) a ne saljem ju direktno putem pošte.
 6. Pozdrav ekipa, nedavno sam imao testiranje za poziciju namještenika u organu uprave, usmenom intervju pristupilo je šest kandidata, međutim zbog covid mjera svi smo morali doći sa maskama, ali problem u svemu tome je da komisija koja je provodila intervju ni od jednog kandidata nije tražila na uvid jedan od ličnih dokumenata kako bi utvrdili identitet, može li to poslužiti kao jedan od argumenata za žalbu.
 7. ASIJA

  Brisanje osude

  A šalju li inače rješenja o brisanju uvjetne osude i osuđenom.
 8. Imam ja završen i fakultet, ali me zanima, kada bi se zaposlio kao inspektor u MUP-u da li bi mi se to racunalo kao radno iskustvo, budući da oni iz MUP kada raspišu javni konkurs ne određuju kojeg smjera kandidat mora biti. Mogu aplicirati svi neovisno od smjera.
 9. A da li bi mi se kao radno iskustvo računao rad u MUP-u kao inspektora, jer traže saradnika sa VSS a nije naveden smjer.
 10. Pozdrav, 15.11. mi je nastupilo brisanje uvjetne osude, zanima me, da li ce meni biti dostavljeno rješenje o brisanju osude. Bila sam kažnjena po Krivičnom zakonu Federacije BiH. Hvala. Asija.
 11. Poštovani, ako ja imam završenu srednju školu tehničkog smjera, da li se mogu prijaviti na konkurs u prilogu. U konkursu traže društveni ili drugi smjer. Srdačan pozdrav, Asija.
 12. ASIJA

  Žalba

  Oni ne odgovaraju nikad zato smo zahvalni koliko god nam vi pomognete.
 13. ASIJA

  Žalba

  Da. I zato me zanima šta mislite kako se žaliti na takav način prijema u radni odnos, a vi pravnici trebate znati prava i BiH i Hrvatske.
 14. ASIJA

  Žalba

  Pa jeste ali je drugačiji Zakon o državnoj službi i državnim službenicima i namještenicima.
 15. ASIJA

  Žalba

  Ne. Već na zasnivanje radnog odnosa u vladi usk-a.
 16. ASIJA

  Žalba

  Pa sporno mi je to što ministar na osnovu usmenog odlučuje ko će biti primljen, što znači da drugi kandidati mogu biti loši a on im dati više bodova iz razloga jer ih simpatizira više nego mene.
 17. Poštovani, da li se je moguće žaliti na konkurs u kojem se namještenik prima u radni odnos po principu da rukovoditelj organa uprave određuje na osnovu usmenog razgovora s kandidatima ko će biti primljen u radni odnos. Srdačan pozdrav.
 18. ASIJA

  Krivično

  Pozdrav, molim vas za pomoć, da li osoba koja je napisala ovu objavu može krivično odgovarati, ukoliko se podnese prijava policiji.
 19. ASIJA

  Brisanje uvjetne osude

  A možete li provjeriti, imam li pravo prema zakonima FBIH, nakon brisanja presude, negirati prijašnju osuđivanost.
 20. ASIJA

  Brisanje uvjetne osude

  A nakon što se osuda izbriše, znači li to da uvjetno osuđena osoba može smatrati da nikad nije bila osuđivana.
 21. ASIJA

  Javna isprava

  Ali mene ne zanima forma isprave, nego spadaju li uvjerenje ili potvrde koje izdaju privatne firme u javne isprave ?
 22. Pozdrav, spada li u javnu ispravu, potvrda o radnom iskustvu koju izdaje privatne firma u kojoj sam radio, ili spadaju samo dokumenti koje izdaju javne i državne ustanove.
 23. ASIJA

  Zaposlenje

  Pa možete li mi provjeriti molim vas, radi se o općinskom sudu u Bihaću.
 24. ASIJA

  Zaposlenje

  Jedan momak je zaposlen u sudu a treba biti rehabilitovan tek u decembru, imao je novčanu kaznu. Konkursom su tražili uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, može li biti zaposlen ako mu rehabilitacija nastupa u decembru
 25. Pozdrav, priznaje li se u Republici Hrvatskoj rad po ugovoru o dijelu kao radno iskustvo s kojim osoba moze učestovati u konkursu za prijem u radni odnos. Srdačan pozdrav.
×
×
 • Napravi novi...