Jump to content

ASIJA

Korisnik
  • Broj objava

    266
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ASIJA objavio

  1. ASIJA

    Pitanje

    Pa ako sam ja imao uslovnu novcanu kaznu radi krivicnog djela, i ta kazna je brisana jesam li ja kriminalac i sta uciniti ako me tako netko nazove.
  2. ASIJA

    Pitanje

    Poštovani, da li se svaka osoba koja je nekad počinila krivično djelo i oglasena krivom, i čak ako je za to djelo izrečena uslovna osuda smatra kriminalcem.
  3. Znači, iako ce njima na pismu pisati datum i vrijeme kada je poslano, od pošte ne mogu traziti snimak s kamere, ko je u to vrijeme poslao pismo.
  4. Poštovani, zelim podnijeti pritizbu na jednog kolegu iz suda. On izlazi po 2 fo 3 puta na dan na pauze. Ostaje do 20 min duze. Misli da to moze jer mu je stric tuzilac. I govori kolegama o predmetima. Ako posaljem anonimnu prituzbu postom ne mogu li pronaci na kameri ko je poslao.
  5. A kakva je razlika između kaznene i sudske rehabilitacije.
  6. S obzirom da je kazna brisana treba li u upitniku za sigurnosnu provjeru izostaviti podatke o toj kazni. Nadalje, u BiH sigurnosnu provjeru radi OSA, i za pozicije zapisničara ide osnovna provjera dok za pozicije s VSS ide temeljna provjera.
  7. Pitanje je bilo, da li narušavam integritet suda. Ja sam odgovorio da nemam ništa što bi moglo narušiti integritet suda. Ta kazna je bila uslovna osuda na novcanu kaznu i to je brisano. Šta bi vi učinili u mom slučaju, kako se izvuci od tog pitanja. Zar se brisanjem osude lice ne smatra neosuđivanim.
  8. Poštovani, molim vas da mi date savjet. Na usmenom intervju u sudu su me pitali o brisanoj osudi od prije 7 godina, šta odgovoriti na takva pitanja. U pitanju je posao sa sss, pitali su me imam li išta što bi moglo narušiti integritet.
  9. Poštovani, u pitanju je RH. Molim vas da mi pomognete. Privremena ograda je postavljena 2004. godine, postavila sam je u dogovoru s tuženim, koji mi je rekao da povucem prijedlog za uređenje međe jer se njegov otac protivio među, i da među postavim pravcem kojim se i sada proteže a da ćemo naknadno kad mu umru roditelji, urediti među i razgraničiti predmetno zemljiste. On je doveo geometra i potpisali sam da se cijepa parcela i u njegov posjed je otisla moja parcela od 300m2. On sad meni to nece da vrati. Kolike su šanse da uspijem u tuzbi za predaju u posjed.
  10. ASIJA

    Progon

    A mogu li pronaci osobu ako je s facebook profila s izmišljenim imenom to napisala
  11. ASIJA

    Progon

    Nisam ja rekla imenom i prezimenom za koga je namješten, vec sam samo rekla "za onu iz zavoda"
  12. ASIJA

    Progon

    Poštovani, može li građanin kazneno odgovarati u Hrvatskoj ako napiše na facebooku, ili u javnosti govori da je određeni konkurs u pravosuđu namješten za nekoga. Bez da ta osoba navede za koga je namješten. Trump je govorio da su izbori u SAD namješteni pa nije odgovarao.
  13. ASIJA

    Upit

    Pa hoce li Agencija to uvažiti i kolika je kazna za objavu ličnog podatka bez saglasnosti nosioca podatka.
  14. Poštovani, šta da odgovorim na pitanje zašto želim raditi van struke, i to posao sa SSS, na usmenom intervju za posao kao da mi ne vjeruju da ne mogu naci posao s fakultetom, i stalno mi govore da tražim posao sa SSS.
  15. ASIJA

    Upit

    Poštovani, moze li se podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu ličnih podataka, ili drugoj instituciji zbog objave ličnih podataka o brisanju osude, a sto predstavlja lične podatke. Takvi podaci su navedeni u obavještenju o prijemu u radni odnos, a to obavještenje je poslano na adrese 15 kandidata.
  16. Poštovani, molim vas da mi pomognete jer nemam nikoga drugog. Na testiranju na poziciju daktilografa sam bila najuspijsnija kandidatkinja ali predsjednik je odlucio uzeti drugog kandidata, pravdajuci to činjenicom da se protiv mene vodio kazneni postupak 2018. godine, i da je donesena presuda na uslovnu novčanu kaznu od 500 KM, zbog krivicnog djela Krivotvorenje isprave. Sta da napišem u žalbi, presuda je izbrisana u maja 2021, te je nastupila apsolutna zastara. U pitanju je Zakon o državnoj službi u USK-a. Tvrde da bi bilo narušeno povjerenje javnosti u pravosuđe ako bi se ja zaposlio.
  17. ASIJA

    Pomoc

    To je bila anonimna pritužba. Ali, ako Ured odbaci pritužbu i proglasi se ne nadležnim, a posalji tuzilastvu da ispita navode iz prituzbe, ne mogu li ja odgovarati ako se navodi ispostave netacnim. Konkurs je zaista bio, primljena su određena lica, ja sam dobila info da ne ispunjavaju uvjete u pogledu iskustva za posao. Ne mogu li oni otkriti ko je podnio prituzbu.
  18. ASIJA

    Pomoc

    Ja sam navela sljedece, da podnosim prituzbu na sudskog djelatnika, kao potpisnika Rjesenja o prijemi u radni odnos, određenih namještenika, jer namjestenici koji su primljeni nemaju valjan pravni osnov da zakljuce radni odnos jer imaju radno iskustvo po ugovoru o djelu a što se ne smatra radnim iskustvom. I da je u posljednjd vrijeme postalo čudno da samo na oglasima prolaze kandidati koji imaju rodbinu u toj instituciji. Ako se utvrdi , da su primljeni uposlenici mimo tog iskustva prema ugovoru o djelu, imali drugo iskustvo, ne mogu li ja krivicno odgovarati.
  19. Poštovani, molim vas da mi odgovorite. Može li podnosioc pritužbe kazneno odgovarati ako je u pritužbi navedeno da je u radni odnos u sud primljena osoba koja nema valjan pravni osnov, odnosno ta osoba nema radno iskustvo, već posjeduje isključivo radno iskustvo prema ugovoru o djelu. Nije niko opružen za nezakonito zapošljavanje ili šta drugo već je samo navedeno da primljena osoba nema valjan pravni osnov da bude primljena u radni odnos.
  20. ASIJA

    Pomoc

    Poštovani, šta se podrazumijeva pod namjernim podnošenjem lažne i neosnovane pritužbe na povredu dužnosti protiv sudije ili tužioca. U BiH postoji tijelo koje se zove Ured disciplinskog tužioca i razmatra pritužbe koje se odnosi na povrede dužnostu sudija ili tužilaca a na web stranici pise tko namjerno podnese laznu ili neosnovanu prituzbu da moze odgovarati.
  21. ASIJA

    Upit

    Pa jel rehabilitacija postoji za sva krivična djela. Neko moze biti osuđen za ubojstvo i nakon 20 godina doci i reci ja sam neosuđivan.
  22. ASIJA

    Upit

    A koliko je potrebno za rehabilitaciju ako je osuda za Krivotvorenje isprave na kaznu od 1 godinu i 10 mjeseci zatvora uvjetno 3 godine.
  23. ASIJA

    Upit

    Poštovani, da li osoba koja je proglašena krivom za kazneno djelo koje se vodi po službenoj dužnosti ne može nikada dobiti posao u državnoj upravi u RH a prema članu 49. Zakona o državnim službenicima RH.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija