Jump to content

Valis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Valis objavio

  1. @Dac89 Blago tebi! Ne znam kada si i gdje predavao zahtjev. Ovo se je odnosilo na moje iskustvo i iskustva poznanika koji su tražili državljanstvo preko konzulata u Mostaru u posljednjih godinu-dvije.
  2. Pretpostavljam da sve ovisi o tome na osnovu čega tražiš državljanstvo. Uopće se nisam trudila oko životopisa, ionako sam priložila i previše dokumenata iz kojih je jasna pripadnost mene i cijele obitelji hrvatskome narodu. Ali, bez obzira na sve to, izgleda da bez dvije godine čekanja nema hrvatskog državljanstva.
  3. U redu, hvala na informacijama. Sačekat ću još neko vrijeme pa ću poslati upit konzulatu u Mostaru. Ostalima koji čekaju želim puno sreće, strpljenja i živaca!
  4. @moto321 Dakle, situacija kod Vas je ista kao i kod mene. Imam sve uvjete i škole, fakultet završen po hrvatskom programu, ali i dalje čekam duže od Vas. Bila sam uporna i često se informirala o stanju predmeta, ni to nije pomoglo. Ovaj tjedan sam zaprimila njihov mail da je doneseno rješenje: " ...obavještavamo Vas da je ovo Ministarstvo povodom Vašeg zahtjeva donijelo rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo koje je upućeno navedenom Konzulatu u svrhu uručenja." Budući da sam i ja predala papire u Konzulatu u Mostaru, po tvojoj procjeni, koliko je potrebno da to stigne u Mostar?
  5. Pozdrav svima! Zanimaju me iskustva ljudi koji su bili (trenutno su) u istoj situaciji. Zahtjev za hrvatsko državljanstvo podnijela sam prije skoro dvije godine u konzulatu u Mostaru. Što se tiče dokumentacije sve je u redu ( otac i majka imaju hrvatsko državljanstvo, po nacionalnosti sam Hrvatica i tako se osjećam i izjašnjavam cijeli život, nisam kažnjavana...), ali nažalost, kao punoljetna sam podnijela zahtjev. Slala sam upite o statusu na mail i obično su to isti odgovori. Prije pola godine zaprimila sam mail u kojem su tražili da dostavim novo uvjerenje o nekažnjavanju, bila sam sretna jer sam očekivala uskoro i odluku. Još uvijek ništa, u posljednjem mailu naveli su kako je u tijeku utvrđivanje relevantnih činjenica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija