Jump to content

elm327

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima. Zanima me da li je za ugradnju željeznih stepenica (kao na slici u prilogu) potrebna ikakva dozvola, odnosno suglasnost vlasnika susjednog objekta koji je od mog objekta udaljen 3m? Vidim da je slična tema otvorena prije 6 godina, ali bez odgovora.
  2. Da, ali onda oni mogu sliku stvarnog prekršaja (30.07.) prikazati kao da je to bilo ovo nepostojeće od 08.07. Kad mi je pauk služba pokazala sliku, nisam siguran da li su na njoj bili naznačeni datum i vrijeme. Sjećam se samo da je auto bilo slikano iz neposredne blizine, tako da je teško reći gdje se uopće nalazilo. Pretpostavimo hipotetski da sam kaznu u realnom vremenu 08.07. dobio za brisač i da ju je vjetar otpuhao.. Zar ne bi u njihovom sustavu trebala biti zavedena prijava i originalna uplatnica koju navodno nisam platio? I kako da dokažem sudu gdje sam bio u to vrijeme? Prošlo je već skoro 2 mjeseca od navodnog događaja. Ne mogu više ni snimku s videonadzora izvući sa lokacije gdje sam tada bio. Jedino osoba koja je bila sa mnom može potvrditi gdje smo tada bili. A i ona (sa gledišta suda) može lagati u moju korist, tako da ne vidim zašto bi joj sud uopće vjerovao.. Da tražim dokaz od samog redarstva, mislim da nema smisla, jer očito je o kojoj se sorti radi kad su spremni na ovako nešto.
  3. Pozdrav svima. Evo jedan skoro pa nevjerojatan scenarij, ali ipak smo u Hrvatskoj pa nam je samo nebo granica. - 30.07.2019. pauk mi odveze auto + kazna od prometnog redarstva od koje sam unutar zakonskog roka platio pola. OK, kriv sam... život ide dalje... - 11.08.2019. pošaljem tom istom prometnom redarstvu mail sa upitom po kojem se kriteriju vozila uklanjaju / ne uklanjaju sa iste lokacije. U mailu su bile priložene slike gdje su vozila gostiju obližnjih iznajmljivača apartmana bila parkirana skoro pa jedan na drugom. No dotične iznajmljivače se iz nekog "nepoznatog" razloga ne dira. - 12.08.2019. isto to prometno redarstvo sastavlja zapisnik po kojem sam 08.07.2019. (dakle više od mjesec dana retroaktivno) bio nepropisno parkiran na navodnoj lokaciji na kojoj uopće nikad nisam bio parkiran. Taj dopis zaprimam danas (29.08.2019.). Jedini "dokaz" bi mogao biti slika od 30.07.2019. kad mi je pauk odvezao auto, i to sa druge lokacije, ali u istom naselju. Očito se radi o "odgovoru" na moju kritiku koju sam im uputio mailom. Na sam mail, naravno, nikad nisam dobio odgovor. Što je najinteresantnije u cijeloj priči... Pozivi na broj na uplatnicama očito idu sljednošću, tako poziv na broj uplatnice od 30.07.2019. ima broj 507251, a ovaj navodni od 08.07.2019. ima broj 507425. Dakle, stariji dokument ima veći broj nego noviji.. Što mi vi predlažete? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...