Jump to content

marin_otto

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marin_otto objavio

  1. Poštovani, imam pitanje vezano uz zbrinjavanje dotrajale zastave. Zakon ne propisuje način uništavanja pa me zanima postoji li neki akt koji to regulira. Npr. u SAD-u je običaj dotrajalu zastavu (uz dužno poštovanje) spaliti ili zakopati. Želim izbjeći bacanje zastave u otpad, hvala na savjetima i LP!
  2. Pozdrav, zamolio bi nekoga tko ima iskustva, da mi kao laiku ukratko objasni postupak brisanja založnog prava s nekretnine. Situacija je prilično čista - vlasnik sam stana, stan je prethodno imao kredit za otkup koji sam preuzeo prilikom kupnje - i sad je taj kredit otplaćen u cjelosti. Mogu li sam podnijeti "prijedlog za uknjižbu brisanja založnog prava", pretpostavljam da samo treba priložiti potvrdu od banke da je sve podmireno? Zalog je bio u korist pravne osobe (nije bila upisana banka već izvorni vlasnik stana) - trebam li i od njih kakvu potvrdu ili sl.? Unaprijed hvala na odgovorima!
  3. Pozdrav svima, još nekoliko tehničkih pitanja vezanih za ovakvu transakciju. Dakle imam kupca koji želi platiti nekretninu koju prodajem u gotovini (EUR). Oboje smo fizičke osobe. Dinamika je prvo kapara, pa njegova predbilježba pa onda isplata u cijelosti uz predaju tabularne izjave. Sastavili smo kupoprodajni ugovor i u njemu naveli da je kupoprodajna cijena u eurima u protuvrijednosti kuna prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan isplate... mene zanima gdje se fizički vrši sama isplata? Može li se to obaviti kod JB kako bi bili sigurni da je još netko kontrolirao brojanje novca? Tko može i kada izvršiti eventualnu provjeru na krivotvorene novčanice? Kada ja dođem u svoju banku položiti novac na račun, hoće li me netko tražiti neku dokumentaciju (je li dovoljno imati samo kupoprodajni ugovor kao dokaz porijekla novca) te hoću li imati problema s poreznom što sam stan prodao u eurima (a ne u kunama pa konvertirao u eure)? Unaprijed hvala i LP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija