Jump to content

kor729

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kor729 objavio

  1. Evo na kraju sam sam našao odgovor, kao sa svim pravnim dokumentima treba jako pažljivo čitati. Članak 1. Zakona o privatnoj zaštiti kaže: " Ovim se Zakonom uređuje način obavljanja djelatnosti zaštite osoba i imovine ", dakle vrijedi samo za subjekte koji nude usluge klijentima provođenja privatne ili tehničke zaštite i ne odnosi se na privatne osobe. Nadam se da će nekome ovo također pomoći.
  2. Poštovani, predstavnik sam stanara u stambenoj zgradi i ove godine smo montirali sustav video nadzora na našoj diletaciji. Naravno pažljivo smo pročitali GDPR i vodili računa da postoje etikete s voditeljem zaštite, kontaktom, te da javne površine nisu zahvaćene video nadzorom. No, sada kod promjene upravitelja, novi upravitelj uporno tvrdi da sustav nije legalan jer nije montiran od strane "firme koja ima licencu MUPa" nego od strane stanara. Malo dubljim istraživanjem našli smo relevantne zakone i pravilnike za koje upravitelj tvrdi da su prekršeni, to su Zakon o privatnoj zaštiti i Pravilnik o uvjetima I načinu provedbe tehničke zaštite. No proučavanjem zakona još više sam zbunjen i želim za svaki slučaj provjeriti da li sve dobro razumijem jer po tome kako sam ja shvatio i protumačio to zvuči kao legalno reketarenje bilo kojeg korisnika sustava tehničke zaštite u RH. Ne samo da bi se trebale angažirati osobe koje su osposobljene za provedbu tehničke zaštite, što je trošak sam po sebi, već bi one trebale provesti kategorizaciju, dokumentaciju, montažu, testiranje i godišnje servisiranje sustava. U to teško vjerujem jer bi većina osobnih kuća koje također imaju video nadzor također bila u prekršaju. Dakle ono što mene zanima je odnosi li se uistinu taj zakon i pravilnik na privatne sustave video nadzora, moraju li stambene zgrade s video nadzorom stvarno angažirati tvrtke za provedbu dokumentacije i godišnjeg servisa sustava i da li upravitelj stvarno govori istinu ili samo pokušava ugurati svog izvođača radova za sustav video nadzora? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, Nedavno sam izabran kao predstavnik stambene zgrade koja je sustavno zanemarivana. Jedna od zajedničkih prostorija u kojoj se nalazi oprema zgrade (ventilacija, plinodojava) je od strane nepoznate osobe uzurpirana na način da je provaljeno u nju i cilindar je promjenjen. Kako prošli predstavnik nije vodio brigu o zgradi nije poznato kada se to dogodilo te je moguće da je prošlo više od godine dana. So sustava zgrade treba se doći radi servisa, te sad ne znam na koji način. Da li da zovem bravara da izbuši cilindar te stavi novi i nadam se da u roku od 30 dana nitko ne reagira i iskoristi pravo na samopomoć pa ako proba tužiti idem na dokazivanje vlasništva? Pokretanje tužbe bi koštalo zgradu koja iovako ima problema s financijama, a i znatno bi produžilo rok za dosta žuran servis.. Također je bitno napomenuti da je ta nepoznata osoba unutra spremila svoje stvari i sobu koristi kao spremište. Bilo kakvi savjeti bili bi dobrodošli.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija