Jump to content

Bluehotelonanlonelyisland

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Bluehotelonanlonelyisland

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Jel znate možda koliko godina treba proći za zastaru? I mjeri li se to otkad je zabilježba upisana u zemljišnu knjigu ili otkad država prestaje davati novčanu naknadu sklopljenu riješenjem prema kojem se i bilježi?
 2. Imam zabilježbu na svu imovinu koju sam naslijedila nakon majčine smrti. Zabilježba je napravljena jer je majka zbrinuta u udomiteljsku obitelj, a kako nije mogla cijelom svojom mirovinskom plaćati mirovnu, razliku u cijeni je nadoplaćivala socijalna skrb jer sam ja u to vrijeme bila maloljetna i bez oca. Možete li mi reći postoji li mogućnost brisanja ove zabilježbe i kako to funkcionira jer u zakonu o zemljišno knjižnim odnosima piše da se zabilježba može izbrisati ukoliko je prošla godina dana od upisa u zemljišne knjige. Majka je to riješenje potpisala prije 4god.
 3. Htjela bih vas još pitati što se tiče ostavinske rasprave, trebam li odvjetnika za to i s obzirom da će se država teretiti hoće li tamo biti i državni predstavnik?
 4. Dug je oko 100.000,00kn. Iskreno ne znam kolika je vrijednost naslijeđene imovine, ali to je kuća na selu udaljenom od najbližeg grada oko 45km koja nije na nekom turistički zahvaćenom području tako da sumnjam ima li neku veliku vrijednost. Ostalo su isto oranice i šume koje su odavno zapuštene. Jel znate možda kakvi su procesi kad bih prihvatila dug i postoji li mogućnost nagodbe s ministarstvom socijalne politike i mladih (na čije ime se tereti) da se taj dug smanji?
 5. Još nije bila ostavinska rasprava, ali u riješenju koje je mama napisala se država tereti u iznosu koliko je dužna na svu njenu imovinu (koliko sam shvatila). Rekli su mi da me ne može nitko istjerati iz kuće jer imam pola dijela koje je samo moje, a pola je mamino na koje će se teretiti država. Ukoliko taj nasljedni dio prihvatim onda ću morati prihvatiti i to što država se tereti, ako sam dobro shvatila? Hvala puno na odgovoru
 6. Majka koja je bila u udomiteljskoj obitelji jer je bila nepokretna, je umrla. S obzirom da nije mogla svojom mirovinom sama pokriti troškove smještaja, ostatak je nadoplaćivalo ministarstvo socijalne politike i mladih. S obzirom da sam jedinica i nemam ugovor o radu za stalno, zanima me može li se na ostavinskoj raspravi prihvatiti samo dio duga (recimo na kuću, ali ne na njive i šume) ili moram sve prihvatiti što je ona posjedovala? Isto tako s obzirom da sam jedinica i da smo bili socijalni slučaj dok sam se ja školovala imam li kakvo pravo na oprost bar dijela duga i kako to zatražiti ako i
×
×
 • Napravi novi...