Jump to content

josephine23

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je josephine23 objavio

  1. ovo sam našla ode na forumu, cura je isto imala punomoć i isto su joj iz banke rekli da je solidarno odgovorna pa sam našla ovaj odgovor. U redu , hvala na strpljenju.
  2. U redu ali svatko je imao svoju karticu i dug je napravio on. Meni je logično da ja odgovaram za dug u slučaju da je on preminuo a da sam ja i dalje koristila novce i nisam prijavila njegovu smrt. I da dug je nastao dok je on bio živ, i ako ga ne plača kao živ plaćam ga ja kao opunomoćenik to mi je jasno. A zašto me u banci ne mogu naći i ne žele mi reći koliki je dug? SMRT (Zakon o obveznim odnosima NN 30/2005) Članak 213. Smrću dužnika ili vjerovnika prestaje obveza samo ako je nastala s obzirom na osobna svojstva koje od ugovornih strana ili osobne sposobnosti dužnika. dug na tekučem računu je osobni dug. punomočnik ne odgovara za dug na računu
  3. Odnosno ja nisam opunomoćenik već 10 godina , toliko ima od njegove smrti kad su ugasili račun i poništili punomoć, a onda me terete za dug , ma užas živi. ok, hvala
  4. U ugovoru piše da sam ja kao opunomočenik jednako solidarno odgovorna za račun kao i vlasnik, ali kako je vlasnik smrtno stradao punomoč se ugasila. Samim time moja odgovornost prema računu je vrijedila dok je vlasnik istog bio živ, jer ja nisam više opunomočenik. Zato me i nemaju u sustavu. A nigdje u ugovoru nije napisano da je u slučaju smrti vlasnika računa opunomočenik dužan podmirit dug.
  5. Evo ugovor , ali sve mi se čini da sam se dobro zeznula. Nisam čitala i tu sam di sam sad.
  6. Ono što mene zanima je što po ovom ugovoru ja sam praktički jamac , nitko me nije pitao ni da li radim niti upozorio samo je službenica pitala oćemo li napraviti punomoč.
  7. Dobila sam kopiju ugovora i ovrhe. To je ugovor o otvaranju računa, a ujedno i ugovor na kojem se meni daje punomoć.
  8. Potrudit ću se naći taj papir a ukoliko ga ne nađem da li postoji mogučnost da mi daju fotokopiju u fini?
  9. Razumijem, a recite mi neki dan sam bila u banci i raspitivala se o visini duga koji je preostao ali nisu me mogli pronaći. Odnosno kad sam im dala podatke o preminulom oni vide njegov dug i taj tekući račun ali ne mogu nači mene i moje podatke obzirom da se punomoč ugasila i samim tim nisu mi htjeli reči visinu duga več su mi rekli da to mogu reči samo njegovoj mami .I stalno se čude te djelatnice kad čuju za ovaj slučaj iskreno djeluju jako iznenađeno i več su me u par navrata pitale zašto nisu došli nasljednici jer ja nisam više s tim povezana, nemam punomoč. A kad mi trebaju uzet dio s računa onda me nađu. Iskreno mislim da mi je najpametnije uzet odvjetnika i tužiti banku jer mi se čini da ne rade baš u skladu sa zakonom.
  10. Zbunjuje me to što se kaže da su nasljednici ti koji su dužni podmirit dug i to samo u visini nasljedstva pa nezz kako i zašto sam ja dužna vračat.
  11. Želite reči da sam se pismeno žalila da bi ta žalba bila uvažena? Znači u skladu je sa zakonom da me se kao opunomočenika poslje smrti vlasnika računa tereti za dug po istom, iako nisam nasljednik.
  12. Splitska banka mi je uzimala trečinu s plače , danas je to Otp banka. Uzimali su temeljem ugovora koji sam potpisala. Gledajte pravni savjet sam tražila tada, to je bilo 2008 god. i odlazila u banku se žaliti ali mi je rečeno da moram vratit dug jer je u ugovoru pisalo da sam jednako odgovorna.
  13. Ono što me zanima je da li sam ja po zakonu dužna vratiti te novce ili ne?
  14. U banci mi je tada rečeno da sam jednako odgovorna za račun i da moram vratit dug, i ja sam morala otvorit zaštičen račun jer su mi skidali s plače.Imala sam ovrhu na plači .
  15. U banci nisam potpisivala nikakvu izjavu da li ču vračat dug ili ne.
  16. Nisam pristala više je bilo da nemam izbora. U tom ugovoru koji sam potpisala je pisalo da sam kao opunomočenik jednako odgovorna za račun, ( nezz da li to baca drugo svjetlo na slučaj) , naravno sitnim slovima i naravno da ja to nisam pročitala vodeći se mišlju da je to samo punomoč na račun. Nemam novca za odvjetnika a banka mi uredno skida četvrtinu s plače.
  17. Pozdrav svima, naime ja sam imala punomoč na račun svog dečka koji je preminuo 2008 godine i po tekućem računu je ostalo dugovanje koje se redovno naplačuje s mog računa svaki mjesec. Na ostavinskoj nisam bila jer nisam nasljednik a punomoč su ukinuli njegovom smrću. Zanima me da li ja zbilja moram sve sama vratit iako nisam nasljedila ništa. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija