Jump to content

Sanhi

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sanhi objavio

  1. A sto ako me vlasnik ne zeli prijaviti?
  2. pozdrav, Zanima me da li prijavu boravište na policiji osim vlasnika nekretnine može napraviti netko drugi umjesto njega tko živi na toj istoj adresi? Npr. žena,sin..
  3. Pozdrav, Kolegica s posla je na 01.04.navrsila 35 godina rada kod poslodavca i isplacena joj je jubilarna nagrada po kolektivnom ugovoru. Situacija je sljedeca:od 01.04. Je na snazi novi Kolektivni ug. U kojem na isplatu jubilarnih nagrada iznad 30 god radnog staza ide odredeni dodatak. Dogovorena je isplata razlika, ali kolegici su rekli da nema pravo na tu naknadu, jer po pravilu je njoj 31.03.završava godina i 01.04. Počinje nova godina i da u njezinom slucaju ona nema pravo na dodatak za jubilarnu po novom Kolektivnom. Da li je to tako i kako se računa puna godina radnog staza?
  4. Nezadovoljstvo je vezano za plaće, smanjivanje radnika a opseg posla se povecava. Nedavno je napravljena sistematizacija nekih radnih mjesta gdje se place povisuju na nacin da se samo mjenja naziv radnog mjesta. Opseg posla i sve ostaje isto. U nasem odjelu je nemoguce povisiti place, jer nema "prostora" za nas dok za ostale ima. Sramota je da zena sa skoro 40 god radnog staza ima 3200 kn placu a radi u odjelu financija.
  5. Ona zna o kakvim nezadovoljstvima se radi i upravo zbog toga se nece odazvati. Takoder je bilo i to da se poslalo i u pisanom obliku, prepuruceno, s povratnicom i nitko se na to ne odaziva. Isto tako sindikatu smo se obratili. Niti njih ne dozivljavaju.
  6. Poštovani, Da li je direktor duzan odazvati se na sastanak koji su zatrazili radnici vezano za nezadovoljstva na poslu? Trenutno imamo situaciju gdje su radnici zatrazili sastanak sa direktoricom (kada ce ona moci). Odbila je sastanak, ali na nacin da je to rekla rukovoditelju koji je to trebao nama prenesti. I tako mi mjesec dana i dalje inzistiramo na tom sastanku, ali i dalje nista. Ta direktorica 2 godine nije bila medu svojim radnicima. Izbjegava bilo kakav kontakt s nama.
  7. Iskreno mislim da kod nas nitko ne zna politiku zaposljavanja u ovoj firmi.
  8. Radi tko kako hoce. Zaposljava se doslovno tko se kome 'svida'.
  9. Poštovani, Javila sam se u svom poduzecu na novo otvoreno radno mjesto za koje sam cula od kolegice koja radi u tom odjelu. To je sve doslo i do mjesta gdje je trebalo-direktorice ljudskih resursa. S obzirom da sam u meduvremenu cula da su poceli razgovori za taj posao(da se trazi osoba za to radno mjesto), a mene nitko nije zvao otisla sam osobno kod direktorice i pitala je kakva je situacija i s obzirom da sam se javila za to radno mjesto da vi bilo u redu i mene pozvati na razgovor. Na to mi je odgovorila da se jos nista ne zna za to radno mjesto, da nisu dobili odobrenje direktora da se itko zaposli i da kada ce se znati da ce me zvati na razgovor. Medutim ocito da se trazi osoba za taj posao i da su razgovori u tijeku, a mene se nije zvalo. U meduvremenu sam saznala da direktorica moga radnog odjela ne dozvoli moj prelazak u drugi odjel. (sto je odluceno bez moga znanja). Zanima me koja su moja prava u ovoj situaciji? Da li itko moze onemoguciti moju odluku za promjenom posla? Da li bi trebala biti pozvana na razgovor s obzirom da sam zainteresirana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija