Jump to content

Connork

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Connork objavio

  1. Znam da je dugo prošlo od diskusije i sve to, ali ponovno sam počeo pratiti forum zbog nekih drugih problema. Da objasnim kako je ovo ispalo: Tek pola godine nakon odbijanja pošte, 2 puta su slali da predam podatke i svako to slanje sam odbio 2 puta (znači 4 ukupno),te sam odbijao poštu za nedavanje podataka(s time da nisam bio svjestan koja je više pošta točno, jer nisam prihvaćao i otvarao) da bi me nakon toga kontaktirala policija telefonski i zaprijetila da moram doći na razgovor u PP, te da me neće pustiti preko granice ,koliko je to sve točno tako moguće, ne znam. Otišao sam jednu nedjelju obaviti taj razgovor, te su me kod njih na stolu čekale kazna za taj prekršaj brze vožnje + kazna za nedavanje podataka. U početku sam lagao policiji da ne znam tko vozi no ubrzo sam popustio i priznao. Srećom ondje je tada bio dobar, razuman i susretljiv službenik koji je skupa sa mnom sastavio žalbu odnosno odgovor zbog kojega sam zapravo i bio pozvan u PP. Naveli smo obiteljske okolnosti, da sam jurio jer djetetu nije bilo dobro i oni klasični argumenti kako ide u žalbi, te da sam zbog straha od zabrane upravljanja vozilom pokušavao izbjeći plaćanje prekršaja prebrze vožnje sa ovim za nedavanje podataka.Dakle baš sve sam iskreno priznao. Ispostavilo se je zapravo dosta dobro, nakon 9-10 mjeseci nakon tog sam dobio rješenje da moram platiti 6000 kn (4000 u 2/3) te samo 1 mjesec zabrane upravljanja B kategorijom, znači za prekršaj 153 km/h (138 nakon tolerancije) u naselju gdje je 60 limit. Samo da izvjestim eto o ishodu, i da se vidi da dobra žalba uvjek nekako pomogne u slučaju.
  2. U redu, a na koji način ja mogu djelovati sa ovim argumentima?
  3. Pozdrav Kao mladi vozač skupio sam 9 bodova i dobio rješenje o ukidanju vozačke dozvole. Vožnja brzinom većom od 50 km/h u naselju (6 bodova) i prebrza vožnjom između 30 i 50 km/h u naselju(3 bodova) su bodovi prikupljeni vozeći osobni auto. Pravo na žalbu nemam, ali mogu otvoriti sudski spor na sudu kroz 30 dana u Osijeku, te imam 8 dana da predam vozačku dozvolu u PP. Inače znam koliko je jasan ZSCP, ali vjerujem da imam šanse na sporu glede moje situacije. Profesionalni sam vozač C+E kategorije te već 3 godine radim u međunarodnom prijevozu po cijeloj europi. Za te kategorije i taj posao sam pohađao srednju školu, te su svi moji prometni prekršaji ovdje u HR vezani za osobni auto, također svi za brzinu, osim 1 kazne za pojas i dječju sjedalicu. Doma imam majku i maloljetnog brata i sestru, te sam trenutno jedini zaposleni i jedini izvor prihoda (pored majčine alimentacije za 1 dijete),a prije moje punoljetnosti, odnosno zaposlenja, bili smo socijalni slučaj, primali smo novčanu socijalnu skrb od centra skoro nekih 10 godina, jer je otac poginuo i od tada je majka postala samohrana,tako da sam ja svojim poslom preuzeo brigu za obitelj na sebe. Ovim ukidanjem mi apsolutno oduzimaju posao i nanose veliku štetu, ostaje mi Kod 95 (škola za profesionalne vozače teretnih vozila), ali baš ništa ne znači bez potrebnih kategorija vozila. Nadam se da bi sudac nekako mogao preinačiti ovu odluku, da barem mogu voziti kamion zbog posla, iako mi je i uveliko potrebna vozačka i za auto zbog posla udaljenog 100km, ali naravno pored trenutne situacije pristao bih i na to da samo zadržim vozačku za kamion. Mislim da je svatko pa i sudac svjestan da su plaće u ovoj branši posla mnogo iznad HR prosjeka, i da me ovo stavlja u jako gadnu situaciju. Nadam se da uz dobrog odvjetnika mogu učiniti nešto pozitivno glede toga slučaja, trenutno ni novac nije problem, bitno je da se to izvuče. Dobrodošli su savjeti,mišljenja i svakako preporuke ozbiljnog i predanog odvjetnika. Hvala !
  4. Razumijem da bi bilo jako glupo i bezvezno to raditi, ali stvar je u tome da policija ima evidenciju da sam taj isti datum ušao kamionom u HR. Tj. mogu reći da sam kamionom i išao kući jer je istovar robe zaista bio u blizini doma, a također su tijekom korone evidentirali naše kretanje kamionima unutar RH.To sve mislim da i neće biti bitno ako ne predam podatke. Hvala ti ,odvratio si me od gluposti.
  5. Članak 229. Stavak 2 "ZSPC-aa" Vlasnik vozila odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije dati vozilo na upravljanje osobi za koju je mogao ili morao znati da nema pravo upravljati vozilom (upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok joj je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ili mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili je isključena iz prometa, nema upisanu odgovarajuću kategoriju, upravlja vozilom bez pomagala ili ne postupa po uvjetima i ograničenjima navedenim u vozačkoj dozvoli, kojoj je vozačka dozvola oduzeta ili ukinuta), osobi za koju se na temelju njezina ponašanja može zaključiti da je pod utjecajem droga ili lijekova ili koja u krvi ima nedozvoljenu količinu alkohola ili je pod vidnim utjecajem alkohola ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom. -Dakle za ovo se moze kazniti vlasnika vozila, i za troškove prijevoza nepropisno parkiranog vozila, kao i za UTVRĐENE počinjene prometne prekršaje.Mene se ne može kazniti jer neće biti utvrđeno da sam počinio prekršaj? -Znači bez obzira što se radi o jednom od najvećih prometnih prekršaja za koji je definirana visoka kazna i pretpostavljam oduzimanje kategorije na min. 6 mjeseci (a to znači "big deal" kazna), bez obzira na sve to ako zakon ne definira da mogu biti kažnjen, onda zbilja niti ne mogu? Jer moja dužnost tj. obaveza kao vlasnika vozila je dostaviti vjerodostojan podatak o počinitelju, ako ja to ne ispoštujem slijedi me prekršaj za nedavanje vjerodostojnog podatka. Onda bi policija trebala istraziti tko je bio počinitelj tog prekršaja,ako ja ne mogu sa sigurnošću utvrditi, jer to im je posao, a vrlo vjerojatno ništa od toga. Planiram napraviti ugovor(lažan) o rentanju automobila na taj datum, čisto da se ogradim odnosno da imam dokaz da sam rentao vozilo, da moja priča izgleda bolje, tj. da se barem nekako smanji sumnja da sam ja vozio. Ja sam samo obični laik koji je danas odlučio guglati zakon, ali meni se to tako doima.Jesam li u pravu? Također imam još jedno pitanje; Ako se na snimci koju je snimio uređaj vidi moje lice, onda ovo "pada u vodu"?
  6. Hmmm, pročitao sam sve, ali čini mi se da bi i dalje to upalilo, nigdje ne kaze da će se teretiti vlasnika umjesto vozača, nego da bi se privremeno oduzelo vozilo od strane policije do odluke suda ako je vozač već 2. put pravomoćno kažnjen, ako je počinio neki od 8 najtezih prometnih prekršaja.Te naravno da navodenje više osoba nije vjerodostojan podatak.Znači nedavanje ili navođenje više osoba bi se smatralo tako,znači modus Turudić više ne pali.Tada vozač opet ostaje nepoznat i ne piše da se može kazniti vlasnika vozila za taj prekršaj,nego ću ja ostati kažnjen za nedavanje vjerodostojnih podataka sa vjv. jačom kaznom( znači mozda i tih 15 tisuća),tako da mislim da bi Drot bio u pravu ipak. I pitanje jedno; u tim slučajevima se kazna ako ju platiš u kratkom roku, plaća 2/3 ili kako? Jednostavno, mora postojati neki način da to ispadne bar nekako bolje, vozačka mi je i mnogo više nego prijekopotrebna, 100 km do radnog mjesta , a jedini u kućanstvu koji radi i moze raditi, max. 1 mj. bi mogao bez vozačke.
  7. Ako kasnije priznam prekršaj,zar to neće vratiti onda prometni prekršaj u proces? Nego će se ipak voditi ovo za nedostavljanje podataka?
  8. Pozdrav, Aktivirat ću ponovno ovu diskusiju. Naime, jučer sam dobio obavijest o počinjenom prekršaju sa mojim vozilom. Problem je taj što se radi o većoj kazni (sa uračunatom sigurnosnom razlikom 76.8 km/h više od dozvoljenog u naselju gdje je ograničenje 60 km/h), od 10 do 20 tisuća kn, i pretpostavljam oduzimanje vozačke na nekoliko mjeseci. Sad mene zanima koje stvari mogu upaliti; navođenje više osoba u obrascu za dostavu podataka o vozaču pa vremenski odmak od 1.mj, a ja sam u inozemstvu tokom radnih dana pa ni ne bih znao tko ga vozi(slučaj Turudić),navođenje pokojnika...? Kod mene na obavijesti kaze da se navođenje više osoba neće smatrati vjerodostojnim podatkom o vozaču. Ili naprimjer drugačije; Kazna za nedavanje vjerodostojnih podataka je 5 do 15 tisuća kn.Mogu li u tom slučaju postupiti tako da uopće ne dam podatke pa da me slijedi ta kazna umjesto prometnog prekršaja, jer cifra je slična ali sačuvao bi vozačku dozvolu. Dakle hoće li slučaj nedostavljanja vjerodostojnih podataka "zamijeniti" prometni prekršaj zbog neutvrđivanja počinitelja ili će me tjerati za oboje? Imam također i priču ako recimo dam svoje podatke. Ja sam profesionalni vozač u međunarodnim prometu.Prekršaj je napravljen 1.5. ,tj. za doba korone i propusnica. Zbog toga što vrlo redovito prelazim granice bio sam u samoizolaciji 7 tjedana ukupno, pritom sam samo smio ići na posao bez zaustavljanja i izlaska iz vozila u RH.Dakle nisam smio otići na WC ako mi je bilo sila(koliko god smiješno zvučalo bilo je tako svim vozačima, ne samo meni , samo je to slabo poznato), ili bi dobio kaznu 8000 kn za kršenje samoizolacije. Stvar je u tome što ja do poslodavca imam 100 km odnosno priblizno 1:20h putovanja, gdje bi bilo izgledno da moram obaviti fiziološku potrebu, a što mi je bilo zabranjeno bilo gdje u RH osim kod poslodavca ili mojeg prebivališta, pa sam morao pozuriti samo kako bih obavio fiziološku potrebu.Čak sam i ujaka morao slati da mi natankira auto jer ja nisam smio,znači samo autom na posao i kamionom po firmama u RH.Dakle tu su debelo povrijeđena skoro sva moja prava u RH,vani kad sam bio kamionom bio sam slobodan kao ptica. Pali li sheme o egzistenciji, pošto sam zbilja jedini u kući koji zarađuje a zivim sa majkom i dvoje maloljetnih braće. Također u slučaju sa propusnicama ako navodim više osoba pod obrazac to bi naravno značilo da je osoba u tom razdoblju morala imati i propusnicu, odnosno ima li policija kakavu evidenciju i uvid u to ili mogu navoditi nekoga bez obzira na to. Također obavijest nisam ja preuzeo ,nego moja majka nakon 8 dana od prvog pokušaja.Trebalo je biti uručeno isključivo meni,ali ja nisam doma u trenutku kad poštar dostavlja ,a obično niti kada radi poštanski ured.Imam li kakve poene na tome što je uručeno nekom drugome ili to može biti zaprabo problem zloupotrebe potpisa? Povijest mojeg kažnjavanja; brzina 103km/h u naselju gdje je 50km/h(2000kn,a 1000kn u roku 3 dana),voznja djeteta bez autosjedalice(500kn,250kn odmah), te obje kazne sam platio odmah u pola cijene,te imam jednu opomenu vrlo nedavno isto brzina 94 gdje je 60(1000kn,500 odmah) ali bila je opomena samo jer nisam bio kaznjavan posljednih godinu dana. Još moram pogledati snimku u po licijskoj postaji, da li je ona čista i vidi li se uopće išta, jer ima slučajeva da se ne vidi čak ni tablica nego ju policajac upamti, no to bi bilo previše za očekivati. Ispričavam se na podužem tekstu, ali trebam bilo kakvu pomoć ili savjet sve je dobrodošlo. Ja sam razmišljao u ovom kratkom roku o mnogo opcija, no nedavno su bile izmjene zakona pa je dosta toga novoga.Ako imate kakve drugačije opcije, ili koja bi bila najbolja od ovih.
  9. Pozdrav, Novi sam ovdje i moje isprike za ponovno načinja je teme. Registrirao sam se baš radi savjeta za moju sljedeću situaciju: Dakle, ja sam mobitelom snimio razgovor u kući gdje moj očuh prijeti mojom majci te meni i mojem bratu. Prijetio je smrću,batinama, te je mnogo mnogo vrijeđao, kasnije je došao njegov brat te činio isto to, pa je došla i njihova sestra koja je tamo samo nastojala smiriti situaciju.Znači ja sam to sve potajno snimio i moja majka i ja smo podnijeli kaznenu prijavu budući da je tog dana obiteljska situacija eskalirala i više nismo vidjeli da možemo funkcionirati skupa, do sada smo to trpjeli ali sada je to prešlo jednu granicu. Ja sam te snimke predao policiji i oni su ih stavili na cd. Očekujemo sud.E sada ja sam došao do informacije da mene očuh želi tužiti za neovlašteno snimanje a i uzet ce odvjetnika sigurno. Znači; dali se ja mogu obraniti i iskoristiti te snimke kao dokaz te ostati "nevin" po pitanju tog snimanja na sudu, jer snimci doista dokazuju njegovo grozno ponašanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija