Jump to content

marabubamara34

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marabubamara34 objavio

  1. Poštovani, zanima me što napraviti ako upravitelj zgrade kojemu je otkazan ugovor zbog grubog dugogodišnjeg zanemarivanja zgrade ne priznaje otkaz ugovora nego se i dalje ponaša kao da je upravitelj, šalje uplatnice, a nedavno su stigle i opomene pred ovrhu. Pričuva se uredno plaća novoj upraviteljskoj firmi. Zbog nepredaje dokumentacije i novca zgrade (oko 50 tis kuna) pokrenut je sudski postupak, ali me zanima što učiniti ako ovrhe ipak stignu. Ljudi su uplašeni i ne znamo što napraviti, dobivamo različite informacije. Unaprijed hvala na svim savjetima!
  2. Poštovani, zbog grubog kršenja ugovornih odredbi (već sam pisala da curkom curi krov, a upravitelj i predstavnik ne reagiraju) u zgradi smo odlučili promijeniti upravitelja i uzeti novog. U razgovoru s novim, saznali smo da vode 3 sudska procesa s našim sadašnjim upraviteljem jer ovaj ne želi predati dokumentaciju i novac od pričuve novom upravitelju (radi se o nekoliko drugih zgrada). Budući da je meni hitno da mi je prije jeseni koliko toliko sanira krov, a ako krenemo u priču promjene upravitelja i sudskog procesa,bojim se da ću izvisiti. Savjet?
  3. Hvala puno na odgovoru. Budući da se upravitelj povlači po sudovima sa gotovo svima, sumnjam da će prijetnja sudom njemu nešto značiti. U zgradi je 5 ili 6 stanova u vlasništvu RH i teško se može skupiti 51% za promjenu upravitelja. No, probat ćemo, ali to će trajati, a meni je u interesu da se što prije ovo sanira, da ne dočekam jesen i kiše. Zanima me ima li mogućnosti popravak krova, da ne ulažem vlastita sredstva, a da zaobiđem predstavnika stanara i upravitelja zgrade?
  4. Poštovani, zbog velikih problema s krovom i odugovlačenjam hitne sanacije, htjeli bi promijeniti upravitelja zgrade, ali on govori da je to nemoguće jer nisu svi suvlasnici podmirili zaostale neplaćene pričuve, a on ne pokreće ovršni postupak. Nigdje u zakonu to nisam našla. Molim ako netko ima neku info. Zahvaljujem
  5. pozdrav! Imam isti problem, predstavnik stanara i upravitelj zgrade ne reagiraju, zavlače, kažu da je sve gotovo, ali se čeka izvođač radova koji evo već godinu dana nema vremena doći popraviti krov. Meni su zidovi mokri, jučer je curkom curilo i to 10 cm od izvora struje tj.utičnice. Pročitala sam negdje da se može tražiti sudski nalog za hitnu sanaciju i da građevinski inspektor izađe na uviđaj. Ne znam što poduzeti. Ima li netko iskustva s time?
  6. Hvala na odgovorima, to mi je sve jasno. Ali prodavateljica kaže da ona mora potpisati Izjavu kojom daje banci dopuštenje da se upiše na nekretninu. Kakva je to izjava, nemam pojma. Je li ona dio kupoprodajnog ugovora? Sve koje pitam nemaju pojma. Bojim se da će mi praviti probleme, kao što već pravi u vezi nekih drugih stvari. I još jedno pitanje: postoji li zakonski propisano razdoblje dokad se ona mora iseliti iz stana? Ona kaže da postoji,ali ne zna koje je. Svi drugi kažu da ne postoji te da je to stvar našeg dogovora. Kaže ona da to ne smije biti na dan isplate.
  7. Poštovani, zanime me je li netko čuo za izjavu koju potpisuje prodavatelj prilikom prodaje nekretnine u kojoj dopušta banci preko koje će ići kredit i isplata da se upiše na nekretninu kao osiguranje. Ni sama ne znam o čemu se radi pa ne znam jesam li dobro objasnila. U banci su mi objasnili da najprije sa svim ugovorima idemo kod JB pa u gruntovnicu pa tek onda ide isplata. Nekako mi je to i logično, ali mojoj prodavateljici valjda nije pa me pitala za tu izjavu i bojim se da će mi opet praviti probleme. Hvala unaprijed na odgovoru! Lp,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija