Jump to content

Bob77

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bob77 objavio

  1. Provjerio sam, nemože me prijaviti niti mogu bilo kakva prava ostvariti dokle god se taj postupak ne okonča.
  2. Kaže pravnica sa hzzo-a da ima i takvih slučajeva.
  3. Čuo sam da je bilo slučajeva da poslodavac u inat nije želio odjaviti radnika sa mirovinskog,tu informaciju sam dobio od pravnice sa zavoda za zapošljavanje. Ako se to desi,tu počinju problemi. Mora se pokrenuti postupak u mirovinskom a to traje oko tri mjeseca,tri mjeseca nemožeš se zaposliti jer te novi poslodavac nemože prijaviti. Zeznuta situacija. Bojim se da mi poslodavac baš to ne napravi u inat jer nismo više u najboljim odnosima.
  4. Pozdrav. Trebam savjet u vezi otkaza. Radi se o sljedećem,zbog određenih okolnosti namjeravam dati redovan otkaz. Znači napisati otkazno pismo u dva primjerka i poslati poslodavcu preporučeno sa povratnicom. Zanima me sljedeće,dali mi poslodavac mora vratiti jedan primjer otkaza potpisan ili otkaz stupa na snagu od primitka otkaznog pisma,primitak pisma plus 30dana otkaznog roka? Naravno uz Zakonski otkazni rok koji je po ugovoru o radu 30 dana. Dali otkaz vrijedi ako poslodavac odbija potpisati otkazno pismo? U kojem roku me poslodavac mora odjaviti sa mirovinskog i ostalo,što mi od dokumenata mora vratiti i u kojem roku? Unaprijed zahvaljujem za odgovore.
  5. Optužuju me da sam u 5 god. Uzeo oko 340000kn,sve inventure su štimale. Dali oni mogu od mene tražiti objašnjena za storno račune, oni ili porezna? Nemogu se sjetiti što sam pred dva dana jeo, a kamo li za te račune. Oni su bilježnicu dužnika i popis koliko je robe ušlo i koliko izašlo mimo računa odnjeli naravno. Ali mogu naći i svjedoke koji mogu posvjedočiti da se roba davala na dug.
  6. Pozdra. Trebam pomoć. Optužuju me za krađu na poslu zbog većeg broja stoeno računa unazad par godina. U firmi radim već 11god. Sve inventure do sad su štimale, nije bilo manjka. Dućan ima materijalno zaduženje robe. Kao zadržavao sam novce a nema manjka. (nisam ništa zadržavao ta sebe) U dućanu se po gazdinom odobrenju izdavala roba i na dug, upis u bilježnicu. Ulazila je roba bez papira od strane gazde isto tako roba koja je legalno zadužena, izašla je mimo računa ilu bilo kojeg načina razduženja papirnatog. (gazda primio novce na ruke) optužuju me da sam ja prodavao svoju robu u dućanu, što nisam i za to nemogu imati dokaze jer ne postoji moja roba u dućanu. Tražio sam inventuru što prije, ali su rekli da inventura ide kako je i planirano, ništa ranije. Imam i dokaze o izlazu robe bez papira. Nisu me još prijavili, prjete da hoće, vrše pritisak da priznam. Neću ništa priznati što nisam napravio. Dali oni mogu prijaviti to uz sve te ilegalne radnje? Što da napravim? Ako me i prijavi iznjet ću što sam i sad rekao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija