Jump to content

Vindira

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru, da bila sam baš jučer u centru.
  2. Poštovani, onkološki sam bolesnik, dijagnozna C50. Rak dojke. Trenutno sam na terapiji, a onda slijedi operacija. Zbog bolesti sam na bolovanju, inače sam u stalnom radnom odnosu. Živim sama, dakle plaćam sama sve od kredita na kuću koji imam do režija i životnih osnovnih potrepština. Zanima me da li kao samac s nedovoljno prihoda imam pravo na kakvu pomoć, bilo novčanu bilo oslobađanja od nekih plaćanja ili barem 50 posto, sve dok sam nesposobna za rad. Kod koga se uputiti i pitati, hvala.
  3. A da li ta druga strana može prodavati pokretnine a da kažu da je to njihova polovica nekretnine i okućnice jer nije ništa nigdje upisano čije je što vlasništvo,nema ni računa no ništa. Znači ona im se samo može zaprijetiti policijom ako je budu uznemiravali,tjeranjem iz kuće ili da posjeduje samo jednu sobu?
  4. Kako se ne može smatrati prijetnjom da će joj sve uzeti a ona da će dobiti samo 1 sobu u kojoj će spavati. Nas samo zanima što poduzeti kako bi ju zaštitili od psihičkog nasrtanja. Dođe kad se njoj prohtje i psihički uništava. Suvlasništvo će na žalost trajati i kad baka umre jer će njezin dio dobiti mama na bakinu volju pa se i ona već sad plaši da će i nju maltretirati toliko da bi im najrađe dala svoj dio. Nama nije do te nekretnine nego do bake i da li ima pravo na nekakvu zaštitu čisto da ove stanu malo na kočnicu i vide da se baka raspitala pa da ju je maltretiraju to još malo što joj je ostalo od života.
  5. Pozdrav,otkud početi. Imam baku kojoj je sin umro,a dok je živio je svoj dio nekretnine prepisao svojoj ženi. Baka je potom zbog neslaganja s snahom svoj dio prepisala na moju mamu kad ona umre. Ali dolaze razno razni problemi,ujak nije živio s bakom,ali su mu pokretnine tipa traktor i priključci na njenoj nekretnini. Sad nas zanima kako riješiti slijedeće: Unuka joj dolazi samo rijetko i to da joj se prijeti kako će prodati svoju polovicu kuće a ona će imati samo jednu sobu dok je živa,nadalje kako je mogla prodati plug ( a prodala je s dogovorom s njima jer ih je nazvala i rekla da ni ga netko kupio) rekle su ( snaha i unuka) nek radi što hoće i što se njih tiče nek slobodno zapali gospodarske zgrade jer njima ne trebaju. Što da radimo,mi ( mama i unuci po mami) održavamo tu nekretninu i brinemo o baki,ove ništa. Samo prijetnje razne,žena ima 84 godine i nanovo ju svaki put pogodi kad joj rade takve stvari. Kome se obratiti,kako dalje,molim pomoć.
  6. Evo javljam se opet. Razvod smo riješili, probali riješiti to njegovo iseljenje jer on pokupi svu robu pa ode i vrati se za mjesec dana ko da ništa nije bilo. Rekla sam mu opet nek uzme svoje pokretnine i isplatim ga tih 15 tisuća kn što je pola rata kredita za vrijeme braka,ali njemu to ne dolazi u obzir ,on želi da ga isplatim za pola nekretnine. Što mi je činiti,ima svoju kuću,a neznam iz kojih razloga ne želi u svoju kuću nego uporno dolazi bez da se najavi u ovu gdje sam ja. O tome da prenesem pola u gruntovnici na njega je prestao govoriti. Neznam što poduzeti,dal ga tužiti za psihičko zlostavljanje, troši i dalje moja drva koja sam ja platila za grijanje i samo je pitanje vremena kad će se opet izgubiti i opet pojaviti. Mi sad vise nismo nitko i ništa nikome jer nas brak više ne veže a djecu nemamo. Još će ispasti da ću ga ja morati uzdržavati jer opet nema posao koje svako malo mijenja jer mu nigdje je valja. Pa su svi troškovi kuće pa čak i radovi na njoj na meni. Molim pomoć.
  7. Evo mene opet s novom situacijom, gospodin se pokavio ali zakasnio na poštu po poziv. Sada se slaže s rastacom i zanima me ako u među ne dobije opet poziv,a ročište je 29.11 dakle za par dana,da li moze samo doći na sud,jer sada ide svojevoljno i želi da se brak okonča što prije.
  8. Dobro,ja ću se pojaviti ako nitko ništa ne javi. Ali pošto on nije primio poziv,neću moći sama riješiti jel tako? I piše da moram doći s pripadajućom dokumentacijom pa ako mi možete reći što to moram ponijeti sa sobom?
  9. Pozdrav,s obzirom da se gospodin nije doma pojavio još uvijek ( vjerojatno otisao u svoje rodno mjesto) i nije primio poziv za sud na ročište koje je 29.11,da li da ja idem sama ili kako sada i što napraviti.
  10. Pozdrav,dobila sam poziv za pripremno ročište za rastavu,što to točno moram ponijeti sa sobom na ročište,piše u pozivu sve isprave koje služe za dokaz i predmete koje treba razgledati na sudu. (Članak 286.stavak 2. ZPP-a. Što bi to točno bilo?
  11. Pa ja sam tako u krajnjem slučaju i mislila,a on,ne znam,valjda misli da bi ja njega trebala isplatiti polovicu vrijednosti nekretnine,a ne polovicu kredita koji sam plaćala ove 2 godine. A pošto se udaljio u nazovimo nepoznatom smjeru,mada su sve osobne stvari u kući,još ne mogu s njim popričati. Moram čekati da se vrati. Hvala vam na savjetu.
  12. Jel mi možete vjerovati ako bih vam rekla da je odnio i homebox bežični internet sa sobom. A nije skroz otisao jer su mu odjevne stvari tu,onda si možete misliti s kim imam posla,a taj ček plaćam ja,za internet. Samo što to na njega stoji
  13. Ne preostaje mi ništa nego sad sačekati kad se vrati doma pa da probam s nekom konverzacijom, ili ću pričekati taj poziv za rastavu braka što sam poslala tužbu pa onda idem dalje,makar opet po savjet k odvjetniku. Gledam i pratim da ne bi nešto falilo što je baš moje, mislim da mi onda ne preostaje ništa drugo nego zvati policiju. Mijenjati bravu se još ne usuđujem bar dok rastava nebude završena. Jesam li u pravu ili da još nešto poduzmem? Ja se bojim pošto je on već nešto malo po malo iselio,ako se dogovorimo sporazumno da ponese namještaj,da se ne bi izvlačio da to nije još pola koliko on smatra da je njegova polovica. Upis u gruntovnicu mu nedam,nek me tuži,ja ću se žaliti
  14. Pozdrav,evo mene opet s novim problemima. Zanima me slijedeće,dali on slobodno bez mog odobrenja polako odnosi stvari iz kuće, vjerojatno u svoju kuću. Danas dođem s posla nema kompjutera, prije nego je išao u sezonu,odnio nešto drugo. Jer smatram ako je nešto stečeno u braku da je to zajedničko. Kako se postaviti? Koliko vidim,on će polako odnijeti više od polovice,a ne želi se sporazumno dogovoriti oko podjele.
  15. Da,to mi je isto jasno da ne smijem prije nego što riješimo. On inače nije iz ovog kraja i nema tu ni prijatelja,a svoju kuću u svom rodnom kraju ima koju dijeli sa bivšom suprugom.Ovo gdje sada živimo i o kojoj je kući riječ je moje rodno mjesto pa se nadam da će popustiti i pristati na neki dogovor kakav sam mu ja predlozila a i vi isto.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija