Jump to content

Vindira

Korisnik
 • Broj objava

  35
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Evo javljam se opet. Razvod smo riješili, probali riješiti to njegovo iseljenje jer on pokupi svu robu pa ode i vrati se za mjesec dana ko da ništa nije bilo. Rekla sam mu opet nek uzme svoje pokretnine i isplatim ga tih 15 tisuća kn što je pola rata kredita za vrijeme braka,ali njemu to ne dolazi u obzir ,on želi da ga isplatim za pola nekretnine. Što mi je činiti,ima svoju kuću,a neznam iz kojih razloga ne želi u svoju kuću nego uporno dolazi bez da se najavi u ovu gdje sam ja. O tome da prenesem pola u gruntovnici na njega je prestao govoriti. Neznam što poduzeti,dal ga tužiti za psihičko z
 2. Vindira

  Rastava

  Evo mene opet s novom situacijom, gospodin se pokavio ali zakasnio na poštu po poziv. Sada se slaže s rastacom i zanima me ako u među ne dobije opet poziv,a ročište je 29.11 dakle za par dana,da li moze samo doći na sud,jer sada ide svojevoljno i želi da se brak okonča što prije.
 3. Vindira

  Rastava

  Dobro,ja ću se pojaviti ako nitko ništa ne javi. Ali pošto on nije primio poziv,neću moći sama riješiti jel tako? I piše da moram doći s pripadajućom dokumentacijom pa ako mi možete reći što to moram ponijeti sa sobom?
 4. Vindira

  Rastava

  Pozdrav,s obzirom da se gospodin nije doma pojavio još uvijek ( vjerojatno otisao u svoje rodno mjesto) i nije primio poziv za sud na ročište koje je 29.11,da li da ja idem sama ili kako sada i što napraviti.
 5. Vindira

  Rastava

  Pozdrav,dobila sam poziv za pripremno ročište za rastavu,što to točno moram ponijeti sa sobom na ročište,piše u pozivu sve isprave koje služe za dokaz i predmete koje treba razgledati na sudu. (Članak 286.stavak 2. ZPP-a. Što bi to točno bilo?
 6. Pa ja sam tako u krajnjem slučaju i mislila,a on,ne znam,valjda misli da bi ja njega trebala isplatiti polovicu vrijednosti nekretnine,a ne polovicu kredita koji sam plaćala ove 2 godine. A pošto se udaljio u nazovimo nepoznatom smjeru,mada su sve osobne stvari u kući,još ne mogu s njim popričati. Moram čekati da se vrati. Hvala vam na savjetu.
 7. Jel mi možete vjerovati ako bih vam rekla da je odnio i homebox bežični internet sa sobom. A nije skroz otisao jer su mu odjevne stvari tu,onda si možete misliti s kim imam posla,a taj ček plaćam ja,za internet. Samo što to na njega stoji
 8. Ne preostaje mi ništa nego sad sačekati kad se vrati doma pa da probam s nekom konverzacijom, ili ću pričekati taj poziv za rastavu braka što sam poslala tužbu pa onda idem dalje,makar opet po savjet k odvjetniku. Gledam i pratim da ne bi nešto falilo što je baš moje, mislim da mi onda ne preostaje ništa drugo nego zvati policiju. Mijenjati bravu se još ne usuđujem bar dok rastava nebude završena. Jesam li u pravu ili da još nešto poduzmem? Ja se bojim pošto je on već nešto malo po malo iselio,ako se dogovorimo sporazumno da ponese namještaj,da se ne bi izvlačio da to nije još pola
 9. Pozdrav,evo mene opet s novim problemima. Zanima me slijedeće,dali on slobodno bez mog odobrenja polako odnosi stvari iz kuće, vjerojatno u svoju kuću. Danas dođem s posla nema kompjutera, prije nego je išao u sezonu,odnio nešto drugo. Jer smatram ako je nešto stečeno u braku da je to zajedničko. Kako se postaviti? Koliko vidim,on će polako odnijeti više od polovice,a ne želi se sporazumno dogovoriti oko podjele.
 10. Da,to mi je isto jasno da ne smijem prije nego što riješimo. On inače nije iz ovog kraja i nema tu ni prijatelja,a svoju kuću u svom rodnom kraju ima koju dijeli sa bivšom suprugom.Ovo gdje sada živimo i o kojoj je kući riječ je moje rodno mjesto pa se nadam da će popustiti i pristati na neki dogovor kakav sam mu ja predlozila a i vi isto.
 11. Hvala vam lijepa,sve mi je jasno i napravit ću kako mi savjetujete.
 12. Upravo to sam ja njemu i predlozila i još sam mu predlozila da si uzme od pokretnina što želi ali je rekao da ne moze ako se i on ne upiše u gruntovnicu. A sredstva za plaćanje nema pošto je sezonac,a još se tuži i s bivsom suprugom svezi njihove zajedničke kuće
 13. Kuća je kupljena starija i sanirana,na koju sam ja digla stambeni kredit,upisana je u gruntovnici na mene,i to je sve napravljeno za vrijeme trajanja bračne zajednice
 14. Znači ja bi to mogla napraviti već i sad? Jer tužba za rastavu je poslana, kao i troškovi suda plaćeni,čekam samo poziv za razvod na sud.
×
×
 • Napravi novi...