Jump to content

seherezadaaa

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postoje li posebni uvjeti građenja (udaljenost ) za objekte stambene namjene ako se nalaze u blizini vodnih objekata? Zemljišta dijeli lokalna cesta. Ako postoje koji propisi to reguliraju, jer u Zakonu o gradnji nisam našla?
  2. Hvala. Malo me je zbunjivalo naglasavanje cinjenice da bi ugovor o darovanju bio valjan u posjed se mora uci NAKON sklopljenog ugovora o darovanju.
  3. Smatra li se valjanim ugovor o darovanju nekretnine koju obdarenik VEC posjeduje niz godina a darovatelj daruje nekretninu iz razloga sto je pogresno uknjizena na njega i s time de facto ubrzava ispravak pogresne uknjizbe.
  4. Hvala. U slucaju darovanja sam cula da mogu naknadno iskrsnuti komplikacije i rizik ako darovatelj ima nasljednike ( ugovor o darovanju uz stupanje u posjed, bez stupanja u posjed, solemnizacija). Moram priznati da mi to nije bilo jasno. Mozete li mi to pojasniti? Za opciju zajednicke prodaje sam upoznata, ali taj cin nije jos u fazi realizacije.
  5. Kuca u ZK ima 3 suvlasnika. 8/10 vlasnica koja je preminula. Po 1/10 su vlasnici dvoje djece. Oporukom je majka ostavila svojih 8/10 jednom djetetu (AA) koje se u zemljisniku vodi pod imenom (deminutiv) koji se razlikuje imena na OI u dva slova. Drugo dijete (BB) nije stvarni vlasnik 1/10 niti polaze pravo na to. Zanima me kako stanje u ZK dovesti da odgovara pravom, odnosno da dijete AA koje je kucu dobilo u nasljedstvo bude vlasnik 1/1, odnosno da je moze prodati. Drugo dijete ne namjerava stvarati probleme, potpisat ce svaku vrstu dokumenta za ispravak uknjizbe ili sklapanje kupoprodajnig ugovora. Kako najbrze ispraviti greske i dovesti vlasnicki list 1/1 ili da li je moguce izvrsiti prodaju kuce uz prethodno navedeno stanje. Pretpostavljam da trebam uslugu odvjetnika , ali se nadam da ima nesto od navedenih stvari koje se mogu napraviti i bez angaziranja odvjetnika.
  6. Poštovani, Je li moguće postaviti kontejner (bez strujnog i vodnog priključka) na zemljište u građevinskoj zoni bez traženja dozvola? Kontejner ne bi služio za stanovanje nego kao privremeno spremište stvari.
  7. Kakav je postupak da Elektra izmjesti elektroenergetske kabele s pročelja stambene zgrade. Navedene instalacije smetaju održavanju i obnovi zgrade.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija