Jump to content

damirkis84

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Sve sam to tako nekako i pretpostavljao. Da, zamislite moj šok na presudu. Nikakvih otegotnih okolnosti nije bilo, niti sam prije kažnjavan niti bilo šta drugo, sve mi je to jako čudno i još uvijek ne vjerujem da se ovo događa. Da ne spominjem da sam poslije optužnice 5 godina radio na istom radnom mjestu u drugoj firmi i nije bilo nikakvih problema. Još veći mi je revolt što poslodavac koji me je tužio ima 10-ak optužnica i dužan je 10 milijuna kn poreza državi i nikom ništa, eno ga uživa u mirovini i na slobodi. Teško je to sve vjerovati da je moguće u jednom civiliziranom društvu. U međuvremenu sam bio u Irskoj i sve vodi k tome da ću se vratiti jer teško da više mogu živjeti u ovakvom društvu.
  2. Poštovani, Zbog navodne pronevjere 30000 kn osuđen sam na 22 mjeseca zatvora. Ovih dana sam nakon niza odgoda odlučio se pomiriti sa situacijom i preuzeo riješenje o upučivanju gdje mi je navedeno da se javim u Remetinec 16.04. Cijeli slučaj sam shvatio olako jer nisam kriv te uopće nisam angažirao odvjetnika te sam prošao kako i vidite. Smatram da je kazna nebulozna čak i da sam kriv za navedeno. U slučaju je bio niz svjedoka koji su govorili u moju korist ali je iz nekog razloga sutkinja dosudila navedeno, čak je i tužitelj bio iznenađen. Uglavnom, da skratim priču, postoji li koji način da što prije izađem iz zatvora ili eventualno čak da i ne odem. Također, mogu li poslije tužiti odvjetništvo odnosno tražiti naknadu štete ili neko razmatranje cijelog slučaja jer stvarno nisam kriv za ništa za što me se tereti. Zahvaljum unaprijed.
  3. Zahvaljujem na odgovoru. Ne, nikakva uvjetna kazna, 22 mjeseca zatvora. Neshvatljivo mi je tako nesto bez ijednog dokaza, bez ijedne izjave svjedoka na moju stetu. Tesko mi je shvatiti da se tako nesto moze uopce dogoditi. A da ne spominjem da je strana koja me je tuzila duzna 9 milijuna kuna poreza drzavi i slobodno uziva u mirovini bez ikakvih posljedica.
  4. Pozdrav, novi sam ovdje te Vam se obracam u nadi da ce se naci neka dobra dusa koja bi mi eventualno mogla pomoci s nekim savjetom ili konkretnim rijesenjem. Naime, prije 10 godina sam radio u jednom doo kao trgovac te mi je nakon dobivenog otkaza kao trgovac (trgovina se zatvarala) policija pokucala na vrata i pozvala na obavijesni razgovor. Na istom sam saznao da je bivsi poslodavac protiv mene podnio kaznenu prijavu pronevjere. Nisam to shvatio previse ozbiljno jer sam bio uvjeren u svoju nevinost i poznavajuci njega nije mu to bio prvi put. Medjutim, protekom vremena i izjava nekih njegovih svjedoka protiv mene je podignuta optuznica i zavrsio sam na sudu. I dalje naivno uvjeren da je to sve neka greska nisam imao odvjetnika nego sam se sam branio i naravno da sam izgubio. Dobio sam kaznu zatvora u trajanju od 22 mjeseca zbog pronevjere 30000 kn. Zalio sam se te je visi sud odbio zalbu uz obrazlozenje da sam trebao reagirati na vrijeme tj imati odvjetnika. Shvacam svoju veliku gresku u svemu sto nisam imao odvjetnika. Tokom sudjenja nije iznesen niti jedan dokaz protiv mene, bilo je 15 svjedoka koji su svi govorili u moju korist ili bili neutralni i svejedno sam osudjen. Kasnije sam saznao da sutkinja boluje od karcinoma te se je poistovjetila sa direktoricom iz spomenute trgovine koja je nazalost preminula od istog u vremenu u kojem sam ja navodno cinio navedeno djelo. U rujnu ove godine sam dobio poziv na rociste radi urucenja poziva o upucivanju u zatvor. Trenutno se nalazim na radu u Irskoj te sam podnio molbu o odgodi navedenog u trajanju od 12 mjeseci. Centar a socijalnu skrb je provjeravao navode u molbi te ih dostavio sudu i od onda nemam vise informacija, pretpostavljam da je molba prihvacena. Moje pitanje, da li postoji jos neki pravni lijekovi kako bih izbjegao kaznu zatvora. Nisam nikad bio kaznjavan i smatram da cak i da jesam kriv navedena kazna je potpuno neprimjerena. Zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija