Jump to content

heisenberg26

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobio sam smanjenje novcane kazne i bez oduzimanja vozačke dozvole. Kakav je postupak u slucaju neplaćanja kazne? Mogu li traziti dobrotvorni rad?
 2. Krizanje stvarno i jest nepregledno jer je blaga nizbrdica. Dopunska strelica ne postoji, a dok sam ja bio u raskrižju, nasuprot mene stajao je veliki kombi koji mi je zaklonio dobar dio vidnog polja.
 3. Razumijem, hvala na savjetu. Dakle, ja sam mislio da sam mu oduzeo prednost jer sam usao dijelom u njegovu traku, jer iz svoje(cekao sam unutar raskrizja) nisam vidio približava li mi se netko iz suprotnog smjera. Smatrate da nisam oduzeo prednost jer se nisam kretao?
 4. Razumijem, ali: Uzevši u obzir da on nema položeni vozački ispit, on ne smije biti na cesti, sudjelovati u prometu. Da se on pridržavao propisa, do sudara nebi došlo jer nebi bio na cesti. Dakle, on je prvi prekršio zakon pa zatim ja. Cini mi se analogan slučaj, ali ispravite me ako sam u krivu: Pješak prelazi autocestu, i automobil koji vozi 140 km/h ga udari. Tko je kriv? Kako da se branim na sudu, kako da tražim smanjenje kazne? Student sam, nisam dugo kaznjavan.
 5. Pozdrav. Sudjelovao sam u manjoj prometnoj nesreći, skretao sam ulijevo na raskrižju te nisam vidio motociklista koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao pravac kretanja. Presao sam na njegovu traku mozda 0.5m, zaustavio se da bih bolje vidio te se onda on zabio u moj prednji lijevi dio automobila. Pozvana je hitna i policija, motociklist je imao lagane tjelesne ozljede i pusten je kuci. Dobio sam kaznu od 5000kn i 2 mjeseca bez vozačke. Saznao sam da motociklist nema položen vozački ispit za motocikl. Uložio sam žalbu, te sam pozvan na sud. Može neki prijedlog
×
×
 • Napravi novi...