Jump to content

heisenberg26

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je heisenberg26 objavio

  1. Pozdrav svima. Za početak imam jedno kratko pitanje ako je već netko imao sličnu situaciju. Naime, imam zemljišnu česticu od nekih 250m^2 koja je trenutno maslinik dok ispod nje prolazi jedna od glavnih vodovodnih cijevi za opcinu u kojoj se zemljiste nalazi. Zanima me može li se išta na toj zemlji graditi? Može li se postaviti montažna kućica?
  2. Pozdrav svima, pokusat cu ukratko opisati svoju situaciju kod koje bih želio dobiti nekakav savjet, iskustvo, ili pojašnjenje. Djed je umro bez oporuke još 1993.g, i od traje sudski proces raspodjele imovine. Gledajući s moje strane, tj. strane moje obitelji, problem je u djedovom bratu koji je još 70ih godina migrirao u inozemstvo i nikad se nije vraćao, osim za potraživanjem dijela njegovog zemljišta. A zemljište je sljedeće: Naša kuća je izgrađena na zemlji mog pradjeda, dakle oca moga djeda i njegovog brata, prizemlje, prvi i drugi kat, i s tim je sve bilo u redu dok djed nije umro. Njegovom smrti i ostavinskom raspravom, djedov brat traži 2/3 prizemlja koje mu prema nekom spisu pripada(nisam siguran prema cemu, nije to sad bitno, ima pravo na to). Problem je sljedeći: On je uzeo 2/3 prizemlja, prema dogovoru njemu ide istočni dio, nama zapadni. Međutim, on je uzeo i ulaz također, koji pretpostavljam bi trebao biti zajednički. Promijenio je vrata na ulazu i u dijelu hodnika napravio zid čime je odvojio naš i njegov dio. Time smo mi morali u našem dijelu probiti prozor, i napraviti sebi novi ulaz. Naša krivica je bila što se nismo žalili u roku od 30 dana(tako kaže odvjetnik), čime je ta raspodjela postala valjana. Zašto se nitko nije žalio na to što nam je ulaz zatvorio, nemam pojma, otac se nikad nije bio od svađanja, i uvijek je pristajao na sve da izbjegne ikakve konflikte. Tad kad se to dogodilo, nisam bio upoznat sa situacijom. MI trenutno na sudu tražimo novu raspodjelu, čime bi ulaz bio zajednički, međutim, on se već 4 godine ne pojavljuje u Hrvatskoj. Mene zanima je li itko imao slično iskustvo, koje nam opcije preostaju, itd. Slobodno me uputite na druge podforume, postove, web stranice gdje mogu saznati više. Ispričavam se ako je glupo pitanje, i ako nema dovoljno informacija, i sam ih nemam dovoljno, problem je kod mog oca koji se ne želi sukobljavati, ali ne želi ni meni dozvolit da to pokušavam rjesiti, vec on zeli sve srediti i tako mi ostaviti(iako vidimo da to ne funkcionira). Lijep pozdrav
  3. Dobio sam smanjenje novcane kazne i bez oduzimanja vozačke dozvole. Kakav je postupak u slucaju neplaćanja kazne? Mogu li traziti dobrotvorni rad?
  4. Krizanje stvarno i jest nepregledno jer je blaga nizbrdica. Dopunska strelica ne postoji, a dok sam ja bio u raskrižju, nasuprot mene stajao je veliki kombi koji mi je zaklonio dobar dio vidnog polja.
  5. Razumijem, hvala na savjetu. Dakle, ja sam mislio da sam mu oduzeo prednost jer sam usao dijelom u njegovu traku, jer iz svoje(cekao sam unutar raskrizja) nisam vidio približava li mi se netko iz suprotnog smjera. Smatrate da nisam oduzeo prednost jer se nisam kretao?
  6. Razumijem, ali: Uzevši u obzir da on nema položeni vozački ispit, on ne smije biti na cesti, sudjelovati u prometu. Da se on pridržavao propisa, do sudara nebi došlo jer nebi bio na cesti. Dakle, on je prvi prekršio zakon pa zatim ja. Cini mi se analogan slučaj, ali ispravite me ako sam u krivu: Pješak prelazi autocestu, i automobil koji vozi 140 km/h ga udari. Tko je kriv? Kako da se branim na sudu, kako da tražim smanjenje kazne? Student sam, nisam dugo kaznjavan.
  7. Pozdrav. Sudjelovao sam u manjoj prometnoj nesreći, skretao sam ulijevo na raskrižju te nisam vidio motociklista koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao pravac kretanja. Presao sam na njegovu traku mozda 0.5m, zaustavio se da bih bolje vidio te se onda on zabio u moj prednji lijevi dio automobila. Pozvana je hitna i policija, motociklist je imao lagane tjelesne ozljede i pusten je kuci. Dobio sam kaznu od 5000kn i 2 mjeseca bez vozačke. Saznao sam da motociklist nema položen vozački ispit za motocikl. Uložio sam žalbu, te sam pozvan na sud. Može neki prijedlog kako se braniti? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija