Jump to content

BrunswickGSX

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je BrunswickGSX objavio

  1. Ekipa veliki pozdrav. 

    Javljam se nekom dužeg vremena. Uzeo sam izvadak iz gruntovnice i nekretnina je 1/1 na mome ocu. Nema nigdje ni mame ni mene te postaji zabilježba za zabranu otuđenja na rok od deset godina što istjeće iduće godine mislim u 8. mjesecu. Samo što piše da je oranica a ne kuća na toj adresi. Je li mi dovoljno samo da se odreknem nasljedstva na ostavinskoj ili još nešto. Mnogo vam hvala na odgovoru. 

  2. Borbena molim vas da li mi možete pojasniti. U zakonu o nasljeđivanju postoji članak 132. koji kaže da se ne može odreći nasljedstva nasljednik koji je raspolagao nasljedstvom ili nekim njegovim dijelom. Pod pretpostavkom da sam sada suvlasnik sa roditeljima u toj kući i da prebacim svoj dio na majku. Da li ću na ostavinskoj nakon njihovih života prema tom članku zakona jednostavno biti prisiljen primiti tu kuću ponovo u vlasništvo zato što sam bio suvlasnik ili je se mogu odreći. Taj termin raspolagalo nasljedstvom mi nikako nije jasan. Ako sam suvlasnik onda nije nasljeđe i ako već živim u kući to nije raspolaganje već uživanje. Samo me zanima da li u ovom slučaju se mogu odreći onako kako sam gore naveo ili se jednostavno moram pomiriti sa tim kreditom da ću ga mora vračat. Mnogo vam hvala za odgovor prošli i sadašnji. 

  3. Poštovani. 

    Imam jedan problem koji me muci vec duze vrijeme i ne znam kako da se postavim u toj situaciji. Ovako otac je digao kredit koji redovno placa sve do danas a nadam se da ce i ostati tako. Međutim mislim da neće u budućnosti biti tako zbog privatnih problema. Imam majku dakođer i svi živimo zajedno. Otac je bio branitelj te nam je RH putem darovnice istupila kucu. Ja momentalno ne znam jesmo li ja i mama suvlasnici sa po 25% udjela a on 50% ili je on 100%. I znam da je u ova dva slučaja stvar potpuno drugačija. Nisam bio na sudu da provjerim gruntovnicu i znam da je to propust. Ali ako je situacija prva znači da smo ja i majka suvlasnici te nekretnine. U slučaju onih grozota da ne bude u mogućnosti vračat kredit koji bi mi pravni manevar najbolji bio da se obezbjedim da ne moram nasljedit njegove dugove. Da naglasim da mi uopće nije stalo do te nekretnine i jedino mi je bitno da ne nasljednim dug. Sa majkom sam razgovarao da svoj dio kuće prebacim na nju i tako da se osiguram ona se slaže. Bi li mi to bila slamka spasa. I moram da naglasim da cijelo vrijeme svo troje živimo tu neprekidno od zaključenja te darovnice. Več preko 13. godina. E sad moje pitanje glasi mogu li prebaciti svoj dio na majku i kako to napraviti s obzirom da cijolo vrijeme živim tu i nastaviti ću život u toj kući ili moram ići nekim drugim putem. Naravno da bi se nakon njihova života na ostavinskoj odrekao nasljeđa. Mnogo vam hvala i veliki pozdrav. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija