Jump to content

enzo17

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je enzo17 objavio

  1. Puno zahvaljujem. Ja sam s ocem sklopio ugovor o dosmrtnom uzdržavanju čijim potpisom je meni dan predmetni dio kuće. Jedino što na osnovi tog ugovora nisam proveo uknjižbu u zemljišnim knjigama jer je postojala fiducija banke po kreditu. Fiducija je sada maknuta jer je kredit otplaćen. Zanima me samo da li bio koji drugi nasljednik može tražiti nužni dio na toj nekretnini.? Hvala

  2. Ove godine umro mi je otac. S njim sam još 2009. godine sklopio ugovor o dosmrtnom uzdržavanju koji je ovjeren i solemiziran od strane javnog bilježnika i obostrano potpisan uz prisustvo dva svjedoka.

    Tim ugovorom , trenutkom potpisa ugovora,otac mi ostavlja 3/4 kuće u svom vlasništvu u zamjenu za skrb do kraja života. Ugovorom mi ja dato i pravo  upisa vlasništva u zemljišne knjige.

    Ja sam se svoju ugovornu obvezu prema ocu uredno izvršio. Nekretninu iz ugovora nisam u zemljišnjim knjigama prebacio na sebe, jer sam prvenstveno želio prije svega korektno ispuniti obvezu prema ocu.

    Pozvan sam u matični ured radi dogovora oko ostavinske rasprave, te mi je rečeno da s obzirom da je kuća u zemljišnim knjigama još uvijek uknjižena na pokojnog oca, da bez obzira na postojanje ugovora oni takvo stanje moraju evidentirati za pripremu ostavinske rasprave.

    Zanima me da li je nekretnina iz ugovora predmet ostavinske rasprave i da li eventualni drugi potencijalni nasljednici imaju ostavinska prava prema tom dijelu nekretnine

    Hvala

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija