Jump to content

vandina

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je vandina objavio

  1. U potpunosti se slažem a pogotovo što u njihovom pravilniku stoji da se ozljedom na radu prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju smatra:

    - ozljeda izazvana neposrednim i kratkotrajnim mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim djelovanjem te ozljeda uzrokovana naglim promjenama položaja tijela, iznenadnim opterećenjem tijela ili drugim promjenama fiziološkog stanja organizma, ako je ozljeda uzročno vezana uz obavljanje poslova

    Budemo napisali žalbu ali oni očito drugačije gledaju na to jer bolovanje ide na njihov teret ako je povreda na radu, a za bolove i probleme čovjeka koji je nastradao, smanjenje plaće i ostalo nije ih briga.

  2. Pokušavam pronaći što sve spada pod "urođene ili stečene predispozicije zdravstvenog stanja...." ali u pravilnicima tog nema. Našla sam pravilnik iz 2003. godine u kome je navedeno: – urođene ili stečene predispozicije zdravstvenog stanja koje mogu imati za posljedicu bolest kao što su: infarkt, moždani udar, bolesti kralježnice s gubitkom funkcije i neurološkim ispadima. ali je ovaj zadnji dio u kasnijim pravilnicima izbrisan.

    Napisat ćemo žalbu, ali ne vidim kako i zašto bi materijalna situacija trebala biti bitna u ovakvom slučaju.

    Ako je to nešto što se ponavlja, onda su nakon prve povrede trebali uputiti na procjenu radne sposobnosti ili sam u krivu?



  3. Poštovani,

    suprug radi kao radnik i prilikom obavljanja poslova je pao i iščašio rame nakon čega je završio na hitnoj. HZZO je prijavljena povreda na radu koja je odbijena zbog

    - urođene ili stečene predispozicije zdravstvenog stanja koje mogu imati za posljedicu bolest

    Na usmeni upit u HZZO rečeno mi je da je povreda okarakterizirana kao recidiv jer mu je prije 3,5 godine priznata povreda na radu - iščašenje istog ramena koja se također dogodila uslijed pada na radnom mjestu.

    Budući da je u ove 3,5 godine normalno obavljao svoje poslove i nijednom tijekom redovnog rada ili kod kuće nije došlo do iščašenja ramena nije mi jasno kako se povreda može okrakterizirati kao urođena ili stečena dispozicija kada u Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranjau stoji:

    Ozljedom na radu prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju smatra se:

    • ozljeda izazvana neposrednim i kratkotrajnim mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim djelovanjem te ozljeda uzrokovana naglim promjenama položaja tijela, iznenadnim opterećenjem tijela ili drugim promjenama fiziološkog stanja organizma, ako je ozljeda uzročno vezana uz obavljanje poslova, odnosno djelatnosti na osnovi koje je ozlijeđena osoba osigurana u obveznom zdravstvenom osiguranju, kao i ozljeda nastala tijekom obveznoga kondicijskog treninga vezanog uz održavanje psihofizičke spremnosti za obavljanje određenih poslova, sukladno posebnim propisima

    Rok za podnošenje žalbe je 15 dana pa molim prijedlog kako napisati žalbu.

    Pozdrav!

     

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija