Jump to content

lilimarlen

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Na raspravi je bilježnik rekao da je otac umro bez oporuke,ja i brat smo jedini nasljednici,a onda je utvrdio ostavinsku imovinu koja se sastoji od nekoliko računa u različitim bankama i po kojima je on dužan oko 100 000 kn.Kad sam upitao za stan i kuću koju je posjedovao bilježnik mi je rekao da to nije predmet rasprave jer je otac prije 7 godina za svog života to dao bratu putem darovnog ugovora i da ja nemam nikakvo pravo na to jer nekretnine na koje je brat upisan kao vlasnik ne ulaze u ostavinsku imovinu i da ja mogu prihvatiti svoj dio duga koji bi trebao vratiti ,znaci 50 000 kn.Znači mogu potpisati nasljedničku izjavu kojom prihvaćam da ću vratiti pola očevih dugova.Osim dugova navedeno je da je otac posjedovao i osobni automobil zanemarive vrijednosti,3-4 000 kn. Brat sad želi prodati stan i kuću jer je on u zemljišniku vlasnik1/1. Imam li ja pravo na bilo što od tih nekretnina,napominjem da mi otac nikad u životu ništa nije dao ni ničim pomogao,svoju egzistenciju sam sam riješio bez ikakve njegove pomoći ikada.
  2. Molim pomoć, otac je prije svoje smrti darovnim ugovorom ostavio bratu sve nekretnine koje je posjedovao,a meni ništa. Nakon očeve smrti postoje samo njegovi dugovi koji se meni nude kao ostavinska imovina,da ih prihvatim ili ne.nekretnine ne spadaju u ostavinsku imovinu,nisu navedene. Imam li ja ikakvo pravo tražiti dio tih nekretnina,koliko iznosi nužni dio,budući da smo ja i brat jedini nasljednici.
  3. Zahvaljujem Vam na odgovoru,samo me još zanima je li bilježnik dužan poslati rješenje na adresu i postoji li rok u kojem se donosi rješenje.
  4. Poštovani, mom suprugu je umro otac a njegov brat je u smrtovnici naveo da ne zna gdje moj suprug živi iako naravno zna.Suprug je sasvim slučajno doznao kad će se održati ostavinska rasprava i nazvao javnog bilježnika koji mu je rekao da mu nije mogao uputiti poziv jer ne zna njegovo prebivalište.Također mu je kazao da je brat dobio poziv za ostavinsku raspravu i u njoj je upozoren da obavijesti brata o terminu održavanja rasprave ali ga ovaj nije obavijestio. Suprug je bilježniku dao svoje podatke ali nije bio u mogućnosti ići na ostavinsku raspravu jer je u to vrijeme bio izvan RH. On i brat su jedini nasljednici pa ga zanima može li on dobiti svoj dio nasljedstva bez obzira što nije nazočio raspravi.Može li javni bilježnik napisati rješenje ako oba nasljednika nisu nazočna.Je li bilježnik obvezan poslati rješenje na kućnu adresu i u kojem roku nakon rasprave. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija