Jump to content

Mrak111

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Režije je platio s minimalnim zakašnjenjem. Štetu nije podmirio jer smo u ugovoru naveli da pri iseljenju "najmoprimac pri napustanju stana stan vraća u stanje u kojem je bio na dan useljenja ". Na to se misli krečenje i plaćanje nastale štete ukoliko je ima (kao što je staklokeramička ploča). To "kakav auto vozi" sam naveo čisto da dočaram ozbiljnost situacije jer izbjegava plaćat nešto važno , a umjesto toga kupi alkohol i felge (koje drži na sred hodnika na ulazu u zgradu unatoč silnom opominjanju da to skloni pa makar u sam auto) pa mene moljaka za odgodu/oprost najma. Hvala vam na brzom odgovoru i pojašnjenju nekih dijelova koje prvotno nisam bio shvatio.
  2. U ugovoru pise 30 dana. Ugovor je sklopljen 1.5.2019. Pa traje do 1.5.2020. Ali mi jedan kolega sto na moru radnicima iznajmljuje na duze kaze da mi je to nevazece. Da je neki novi zakon izasao gdje je otkazni rok minimalno 90dana. Sad sam malo zbunjen posto.... Ne moze netko meni govorit koliko ce otkazni rok trajat.
  3. Pozdrav. Imam problema s podstanarom koji se u zadnja 2 mj (od 8 kojih zivi kod mene u stanu).Ne radi zadnja 2 mj jer je objekt gdje radi prisilno zatvoren i prima sad minimalac od sefa. Poceo je doma pit iz zezancije sa zenom i poceli se tuc svaka 3 dana , a malu bebu imaju. Razbio staklokeramicku plocu od 3500kn , auto vozi neregistriran 2mjeseca itd.Imamo sklopljen ugovor i sve , jel ja mogu raskinut ugovor iz tih navedenih razloga , da se ne smatra kao da je zbog corone. Vec prosli mjesec sam mu oprostio najam , samo je rezije imo. Zena ne zeli ic radit, a on od svoje place sve placa. Nije humano od mene izbacit ih s bebom , ali ti slucajevi razbijanja gdje ostale (moje ) podstanare uznemiravaju i sto policija dolazi svaka 3 dana nine takoder humano. Moja duznost je opremit stan i brinut se o zajednickim prostorijama a ne pomirivat parove i cuvat im djecu.Sami moraju biti svjesni posljedica (za koje i sami znaju koje su) ali i dalje ignoriraju.Polog je u visini jedne stanarine koja ne moze ni staklokeramicku plocu otplatit a ne jos krecenje koje je ugovorom obavezan platit. Drugim rijecima dovoljno je da samo jednu stvar pokida vec mi odlazi cijeli polog i minus imam. Nisam racunao na nekulturne stanare u kulturnim stanovima (s namjerom sam ih uredio tako kako jesam).
  4. Pozdrav. Komplicirana priča slijedi... Baka je dobila poziv iz BiH da se gradi autocesta i da bi htjeli otkupiti zemljište (preko kojeg cesta treba ići) njenog pokojnog oca (Ona je jedina živa od svih sestara pa je valjda prvi nasljednik ). Bakina pokojna sestra je nasljedila zemljiste (usmeno)od njihovog oca. Nisam siguran kako i šta ali uglavnom još se moj pradjed vodi kao vlasnik (kako je to moguce...ali provjereno je u gruntovnici tamo sve i potvrdili su). Bakina sestra je , opet usmeno, ostavila to zemljiste svom necaku koji ju je uzdrzavao do njene smrti ranih 90ih. Čudno zvuči , ali živili su jednostavan stočarski život na pašnjacima i nisu ništa otoga vodili preko javnih biljeznika i sl. Sad , 2019. je i dalje je na pradjedu zemljište koji je umro 1960ih godina. Znači , kada bismo došli tamo riješit to nerješeno pitanje tog zemljišta jel bi se polazilo otog da se dijeli na baku i bakine sestre- na njihovu djecu -na njihovu djecu itd. Bakin nećak i dalje živi na tom posjedu i to sve svojata jer mu je teta ostavila i bavi se tamo stocarstvom i poljoprivredom za privatne potrebe ,ali nešta mrmlja da je prodavao/zamijenio za stoku dijelove zemlje. To nije mogao učiniti legalno tj. jel se to još uvijek vodi kao 1 parcela? Radi se o 250000-300000eura( procjenjenoj vrijednosti kao poljoprivredno zemljiste)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija