Jump to content

whatever

Korisnik
  • Broj objava

    70
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Imam jedno pitanje...pa ako netko ima iskustva bila bih zahvalna. Naime, ovršenik je 2003 g. darovao supruzi sve nekretnine vrlo vjerojatno da bi izbjegao vjerovnike. Daklem, prošao je rok za pobijanje darovnog ugovora. Mene zanima da li je moguće pokretnuti postupak utvrđivnja da su te nekretnine ipak bračna stečevina i da se darovalo fiktivno ili tako nešto. any idea? Pozdrav
  2. I mene je zanimalo to pitanje i kojim Aktom je regulirano. Izgleda njihovom slobodnom voljom, jer upisninu ne plaćaju samo oni vježbenici koji odrade staz od 3 g. isključivo u odvjetništvu. Znači, varijanta godinu vježba na sudu, javnobilježništvo i sl. plus ostatak vježbe u odvjetništvu znači da plaćaš pol upisnine ili ti 2500 eura ili odradiš 3 g. u odvjetništvu pa ne platiš.
  3. Molim pomoć pls, Radi se o izvlaštenju nekretnine. Suvlasnici moraju potpisati nagodbu kako bi dobili isplatu naknade. Da li potpisi na nagodbi vlasnika moraju biti ovjereni kod javnog bilježnika? Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Možete sklopiti ugovor o naručenom autorskom djelu - u vašem slučaju fotografije sa fizičkim osobama. Obično naručitelj u praksi plaća porez. Znači ugovorite netto naknadu i da porez plaća naručitelj.
  5. Poslodavac vam je dužan dati isplatnu listu i ako plaća nije isplaćena jer vam je to ovršna isprava. Mislim da ga i za to možete prijaviti i da je odgovoran za prekršaj. Što se tiče sporazumnog otkaza vi ste ga morali potpisati, znači bez vas nije vam mogao dati sporazumni otkaz jedino ako je krivotovorio potpis a to je kazn.djelo. Imate materijala... Bitno vam je da pismeno u roku 15 d od povrede vaših prava obratite se poslodavcu i zatražite ostvarenje istih jer bez tog nećete moći dići tužbu u najgorem slučaju...
  6. Možeš poslati mailom i naznači da bi taj i taj grad... Mislim da postoji samo KOmora u Zagrebu.
  7. Meni se čini da HOK baš ne ažurira svoje stranice redovito...
  8. Ja sam shvatila da će se najvjerojatnije vratiti predmet istom sucu na ponovno suđenje i on reče e onda će vam biti stroža kazna. U svakom slučaju hvala na odgovoru.
  9. Može li mi netko objasniti u slučaju prometnog prekršja - suci te na neki način navode da se odrekneš prava na žalbu s komentarom da ako se žalite sljedeći put kazna neće biti blaža nego stroža. Zar ne vrijedi i u prekršajnom zabrana reformatio in peius? Unaprijed hvala na odgovoru.
  10. Pls odgovor ako netko ima iskustva - da li moze pravna osoba sklopiti ugovor o korištenju skladišnog prostora bez naknade s fizičkom osobom a da pri tom porezna uprava ne tretira isti ugovor "samovoljno" kao zakup, odnosno na takvo korištenje razreže porez na zakupninu prema njihovim izračunima.Odnosno po kojoj pravnoj normi je Porezna uprava ovlaštena na taj način postupati? Dakle, u konkretnom slučaju se ne bi radilo o korištenju prostora za sjedište tvrtke i obavljanje osnovne djelatnosti tvrtke u tom prostoru nego samo o skladištenju. Ako ima tko saznanja kako stvari stoje u praksi bila bih zahvalna na odgovorima. Pozdrav
  11. Ako dajete izvanredni otkaz - u tom slučaju ne postoji obveza poštivanja ugovorenog otkaznog roka. 1) mislim da je to stvar dogovora - odete na godišnji i pred kraj godišnjeg možete dati otkaz ako imate uvjete za izvanredni otkaz kazem niste dužni poštovati otkazni rok kod izvanrednog otkaza 2) u slučaju da niste iskoristili godišnji poslodavac vam je dužan izdati potvrdu o preostalom neiskorištenom godišnjem iz prošle godine i imate ga pravo koristiti kod novog poslodavca 3) da 4) Jedan dan godišnjeg odmora radnik ima pravo koristiti kada on to želi, uz obvezu da o tome obavijesti poslodavca najmanje tri dana prije, ako kolektivnim ugovorom nije određen drukčiji rok. 5) da 6) slobodna volja osim ako nije drukčije određeno ugovorom, pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom 7) nema takve odredbe u Zakonu o radu ali logično mi je da bi ugovor o radu treba biti na hrvatskom jeziku a eventualno ga mozete prevesti na strani jezik...hrvatski je službeni jezik za sva tijela u RH i gdje god se obratili s Ugovorom da ostvarite neko svoje pravo trazit ce Vas ugovor na hrvatskom 8) stvar ugovaranja mada bi po Zakonu o radu po meni imali pravo na razmjerni dio godišnjeg ili koristiti stari godišnji koji morate iskoristiti do 6mj tekuće godine 9) ako se koristite izvanrednim otkaznim rokom ne morate poštovati ugovoreni otkazni rok To je to najkraće moguće....Pozdrav
  12. Nije jasno iz vašeg posta da li vi trazite opravdanost izuma ili patenta. Patent znači da imate registrirano pravo pred nadležnim tijelom, konkretno u RH bi to bio Državni zavod za intelektulano vlasništvo. Znači ako nemate patent trebali biste pokrenuti postupak zaštite pred DZIVom.
  13. Vi bi trebali sklopit ugovor o poslovnoj suradnji kao vanjski suradnik a ne menagerski ugovor jer niste u radnom odnosu niti u jednom niti drugom društvu koliko sam shvatila.Postoji i ugovor o posredovanju.
  14. Svedrović je genijalan. Odgovarala sam kod njega i upravo to sto je objavljeno i pita i ne odstupa od tih pitanja. Pogotovo ako se ne bavis s kaznenim neće te daviti. Objavila sam njegova pitanja sva pod temom Literatura iz koje sam učio negdje u 10 mj. post pa provjeri tamo ali s njim definitivno nemaš straha.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija