Jump to content

Kosamja

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kosamja objavio

  1. Znam osobe koje imaju babu koja je rodjena tamo imala hr.drzavljanstvo posle rata dobila, ili po majci, a oni rodjeni u Srbiji pa su dobijali državljanstva šakom i kapom, to je kao dodela na lotu ako ti se poklope brojevi ili onaj ko čita zahteve da li je raspoložen ili nije i to ti je loto ako nije više sreće drugi put 😉
  2. Ja bi se nadovezao na temu, u mom starom rodnom listu piše otac taj i taj državljanstvo sfrj, majka ta I ta državljanstvo sfrj, ja taj I taj državljanstvo sfrj, ja sam rodjen 1978 godine.Otac rodjen u Hrvatskoj 1947.godine od rođenja ima hrvatsko državljanstvo provereno u matičnom uredu gde je upisan h knjigu rođenih i u knjigu državljana RH pod hrvatskim državljanstvom 1948 od rođenja.Srpsko državljanstvo dobio 1997 posle smrti.Majka rođenja u Vojvodini 1947 upisano državljanstvo Sfrj nema nacionalnosti niti da piše državljanstvo srpsko, ja rodjen u Vojvodini 1978 upisan po državljanstvom sfrj, u Srbiji nije bilo sporazuma između roditelja dobijalo se državljanstvo po mestu rodjenja, jedno je Hrvatska u sfrj deklarisala I dodeljivala državljanstva ili po ocu ili po majici sporazumno kao, a ne po mestu rodjenja iako je to bila jedna država u to vreme ipak su deklarisali ljude i onda.Sad mene zanima po vašoj proceni, da li ja imam pravo na hr.drzavljansrvo ili nemam, ako imam zašto, ako nemam zašto? Unapred hvala.
  3. Pozdrav svima,tajac već duže vreme ima li neko kakve nove informacije?
  4. Danas sam bio opet kod pravnika i ovako mi je rekao, da ima dosta nezadovoljnih ljudi I da evropske nevladine organizacije traže da se zakon uskladi sa evropskim.
  5. Pazi ja sam stariji 78godiste sigurno su naknadno upisivati državljanstvo kad se raspala sfrj pa svi koji smo rodjeni u Srbiji srpsko dodeljeno.
  6. Hvala, provericu svakako al koliko znam majka je rekla da nije ništa potpisala samo je prijavljeno da sam rodjen i gotovo.U starim izvodu koji je izvadjen kad sam bio dete pisalo je državljanstvo sfrj, moja devojka je rodjena u HR upisana u knjigu državljana pod srpskim državljanstvom, 91 godine došla je u Srbiju i nije imala srpsko državljanstvo dobila ga je tek nakon 7 godina života u Srbiji kako to objašnjavate?
  7. Otac iz HR, majka iz Srbije Vojvodina tačnije.Otac u trenutku mog rođenja imao je hr državljanstvo, srpsko je dobio nakon što je umro 1998 godine.
  8. Upravu si sve sto si napisao, slažem se sa tim upotpunosti, al u Srbiji nije bilo sporazuma oko državljanstva upisivali su sve po mestu rođenja, dok u Hrvatskoj ne tamo je bio sporazum između roditelja i to je problem takođe,meni piše u starom izvodu državljanstvo sfrj u novom srpsko, moram otići da proverim koje godine sam stekao srpsko državljanstvo jer pitao sam mamu kaže nije bilo sporazuma samo je prijavljeno da si rodjen i gotovo.
  9. Pazi ako imaš para na bacanje onda se upusti u avanturu isplati e se već nekako,ja mislim da će oni morati da menjaju sve ovo opet jer ako doneses zakon o javiš I onda tek naknadno pustiš pravilnik u sve to što onda u zako u nije pojasnjeno kao za pripadnike hr narodu od godišta tog i tog do tog i tog ako su oba roditelja....
  10. Upravu si sve,ništa mi ne govori sad bas čitam gledam ni po kojem članu nemamo pravo kad pogledas malo bolje, šta sad onaj rodjen 1991 godine ima pravo iako nam otac ili majka imaju hr državljanstvo, a ja stariji od 91godista nemam pravo mislim logika haos.
  11. Čitam sada I gledam, znači mi nemamo pravo ni po kojem članu da dobijemo državljanstvo nemamo uopšte uslove?
  12. Ne piše, al donesen je pravilnik gde su napisali al to za nas obične smrtnike nije bilo dostupno tek sada, rupa u zakonu ništa više.
  13. Nisam pročitao, rečno mi je od strane pravnika u pravilniku koji su dobili naknadno,a devojka sa kojom se čujem sa foruma je 90godiste i zvala je konzulat da pita za predaju i rekli su da nema pravo. Ja sam 78godiste u trenutku mog rođenja otac mi ima hrvatsko državljanstvo ima ga od njegovog rođenja nikad se nije odrekao, srpsko je dobio 1997 ili 1998 nakon što je umro. Pravnik je rekao da je to rupa u zakonu jer u zakonu nije navedeno sem za pripadnike hrvatskog naroda za iseljenika nije naznačeno sem do 21 godine i stariji od 21 godine
  14. Mislim da jos niko nije jer kako smo shvatili mi iz bivših sfrj stariji od 21 godine nemamo pravo.
  15. Mislim da ovaj pravilnik važi za nas sa bivših prostora SFRJ nisam siguran, al naknadno je stavljen zato se pišu žalbe,jer u zakonu nije navedeno od 91 godišta.Bilo bi od koristi kad bi ste naveli šta su vas pitali na razgovoru, koliko je trajao razgovor itd.Hvala Vam unapred Kad budem dobio odgovore prenecu sve.
  16. Hvala, svaka informacija je potrebna i korisna.Meni je prošle nedelje rekao pravnik za ovo sto su tebi rekli u ambasadi.
  17. Ja sam bio kod pravnika, poslali su pismo žalbe,realno nije bilo navedeno u zakonu, to što su dobili je pravilnik po kom da rade, videćemo moraće se menjati to je rupa u zakonu. Mora postojati mogućnost za nas pre 91 godišta,ima nas jako puno.
  18. Rupa teška tako je u pravnik rekao, kaže zakon na brzinu donet zato je tako i urađen,al jos nije gotovo ima nade, samo pozitivno mislite.
  19. Danas sam bio kod pravnika i još nije sve dobro iscitao pravilnik jer ga je dobio pre pola sata, al je preleteo onako al jos ne može ništa da kaze i garantuje, za par dana cu opet ići,smatra da su to rupe u zakonu i da to nije uredu što je tako donesen,da u zakonu ne pišu da mi stariji od 21godinu nemamo pravo nego u pravilniku,mislim stariji pre 91 godišta, mislim da mi stariji imamo šanse tako da javim se za par dana. Jer ako ima granica onda su trebali u zakonu da naznace, a ne u pravilniku koji je naknadno poslat. Zackoljice imaju I rupe u zakonu, brzo donesen zato je sve tako i nejasno. Nadam se da Sivko zna mozda vise. Hteo sam ovo da javim da sigurno ima nade i da je ne gubimo.
  20. Svaka informacija dobro došla samo da je istinita i tačna, a Sivko mi deluje kao neko ko zna sta prica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija