Jump to content

toni25

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je toni25 objavio

  1. Pardon, da najmodavca. Tako je prijavljen s prebivalištem
  2. Pozdrav, ako ima netko sličnog iskustva bio bih zahvalan da se javi. Naime, imam dug od dinersa 13.500,00 kn glavnica i nekih 4.000,00 kn dodatnih troškova koje je preuzela Svea Ekonomi te se nalazi druga po redoslijedu naplate na FINI. Međutim, danas sam zaprimio njihov poziv, ako sad ne uplatim danas 300 kn da idu na izmjenu ovršnog prijedloga s novčanih sredstava na ovrhu za zapljenu imovine jer se sad ne provodi ovrha na FINI niti nemaju mojih uplata te će ići zapljena imovine na adresu prebivališta, ujedno su napomenuli ako imovina na toj adresi nije moja da se onda odjavim s te adrese. Uglavnom, zanima me ako oni pokrenu novi ovršni prijedlog za pljenidbu imovine imam li ja pravo žalbe na isti, ili moram najmoprimca tražiti sve račune za televiroz i perilicu (valjda krevet i stol neće uzimat) da dokaže da imovina nije u mojem vlasništvu već njegovom.
  3. Taj dio je i meni jasan, kad je dug dospio u cijelosti da se oplacuje u punom nezasticenom iznosu. Medjutim nije mi jasno zasto je ovrsitelj kad se vec dug isplacuje preko Fine isao slati zabranu na placi
  4. Rata kredita je isla prvo preko administrativne zabrane na placi, i sve je bilo ok dok nisam dobio ovrhu od A1, i tad otvaram zasticeni racun te je Fina obavijestila mog poslodavca (bivseg) o zasticenom racunu. Nakon toga moj bivsi poslodavac vise ne isplacuje rate kredita po administrativnoj zabrani nego sav iznos place koji nije zasticen uplacije na tekuci (blokirani). Kako nije bilo 2 uplate za kredit ovrsitelj aktivira bjanko zaduznicu na Fini, medjutim u medjuvremenu promijenim poslovdavca i novi poslodavac placu isplacuje zasticeni dio na zasticeni racun, ostalo na blokirani. Kako je isplacena ta ovrha od A1, po redosljedu na Fini je dosao taj kredit te se dug poceo otplacivati preko Fine. Medjutim kako je ovrsitelj shvatio da se otplacuje kredit nakon druge uplate, poslao je mom novom poslodavcu administrativnu zabranu na placi u iznosu rate kredita 840kn. Temeljem toga iako sam rekao poslodavcu da se dug vec otplacuje preko Fine, poslodavac zbog straha ili neznanja poceo otplacivati iznos rate izravno, a ostali dio preko Fine. Tako da se sad vec par mjeseci otplacuje kredit na taj nacin, a ovrsitelj ne zeli maknuti ovrhu s Fine, a poslodavac ne zeli ne isplacivati izravno ovrsitelju ratu zbog straha da njega ne ovrse.
  5. obje se trenutno podmiruju i preko Fine i preko plaće, s time da poslodavac uplaćuje 840 kn kolika je rata kredita, a nekih 2150 kn preko tekućeg (blokiranog), što znači da za istu ovrhu uplaćujem 2990 kn. Dug je otprilike nekih cca 25.000,00 kn. tako je i Fini i poslodavcu je dostavljena ista ovršna isprava, sud nije ništa dostavio, odnosno nema ništa s tim (još). Naravno da sam ja pitao ovrhovoditelja kako je moguće da da istu ovrhu provodi i preko fine i preko poslodavca, njihov odgovor je bio prije ćete isplatiti. Znam da ću prije isplatiti, ali osim što sam platio naknadu FINI 1250,00 kn jer su me ovršili, iskreno ne plaćaju mi se još i zatezne kamate.
  6. Pozdrav, imam pitanje vezano za Ovrhe, vjerojatno se isto postavilo već bezbroj puta, ali ne mogu pronaći ništa vezano za moj upit pa ako netko zna bio bih jako zahvalan. Naime, imam istu (isti predmet) ovrhu koja se trenutno provodit i na plaći i na novčanim sredstvima putem FINA-e, znam da će dug biti prije isplaćen, međutim zanima me je li negdje zakonom dozvoljeno da ovrhovoditelj može u istom trenu provoditi ovrhu i na plaći i na računu. unaprijed hvala.
  7. Bio sam u FINI, oni ne mogu ništa napravit, jer sud mora povući ovrhu. Bio na sudu zavedena im je moja uplata kazne, ali je nisu povukli, niti mi gospođa nije znala odgovoriti zašto nije povučena. Btw prije par dana dobijem račun od Fine u iznosu od 150 kn za naknadu provedbe ovrhe po toj kazni. U napomeni stoji da račun nije potrebno platiti jer će se isti naplatiti preko mog bankovnog računa. Kome moram priložiti dokaz o uplati ili pisati da je iznos kazne plaćen.
  8. platio sam cijeli iznos kazne, ali ne u roku od 15 dana (zato sam spomenuo kamate). A dobro, tek je mjesec i pol dana prošlo, pa vjerujem da teta u računovodstvu suda nije stigla javiti da je uplaćena kazna.
  9. Pozdrav, imam pitanje, pa ako netko zna bio bi mu jako zahvalan. Naime u srpnju ove godine dobio sam prekršajnu kaznu, koju nisam platio u roku 15 dana jer nisam bio u hr. Sad ta ista kazna je došla prije cca 20 dana na prisilnu naplatu preko FINE, ali je kazna plaćena u međuvremenu (zatezne kamate nisam platio, budem i to), međutim vidim preko e-građani da ta naplata stoji i dalje u FINI. Sad moje je pitanje, trebam li javiti sudu da je kazna plaćena ili oni na temelju uplate vide da je plaćeno pa se prave blesavi da jave FINI da povuče naplatu ili ... Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija