Jump to content

DLLL

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, Trenutno mi je u planu otvoriti pausalni obrt za marketinske djelatnosti. Zanima me mogu li tome pridodati najam apartmana. Naime, vec godinama iznajmljujemo apartmane na moru i na to placamo turisticku zajednicu i pausalni porez za iznajmljivanje. Sad bih htjela prikljuciti taj najam apartmana kao djelatnost u mom pausalnom obrtu (obe djelatnosti bi donosile do 300,000 kn sto je gornja granica). Zanima me je li to moguce? Ako je, kako se to odrazava na placanje poreza? Znam da ja na godisnjoj razini moram platiti porez cca 14,000-20,000 kao pausalni obrt ali kako onda ide to pausalno oporezivanje za apartmane? Hvala unaprijed!
  2. Hvala puno na odgovoru! Procitala sam legalis FAQ, znam da su dosta specificna pravila, ali smije li se tema obrisati nakon sto sam dobila odgovore od vas i nemam druga pitanja? Ovo se desilo nedavno pa sam malo u strahu, nadam se da razumijete
  3. Znaci iako ne postoji sluzbeni zapis, a dala sam im svoj kontakt pri pocetku razgovora, to se evidentira kao da sam reagirala na neki nacin? Procitala sam u zakonu da se smatra krivcem u tom slucaju osoba koja nije stala da izmjeni podatke, znaci to bi bio on? Brine me jer sam bila u gotovoj istoj situaciji prije par godina i tad sam ja otisla, zavrsila na sudu itd, zato sam ovaj put pratila drugo vozilo u namjeri da izbjegnem ovakvu situaciju.
  4. Nikakav. Nisu napravili zapisnik o sudaru uopce jer su rekli da nema smisla za mene ako je covjek otisao, a da ja dobijem kaznu vecu nego sto je steta na mom autu
  5. Postovani, imala sam sudar dok sam se ukljucivala sa sporedne na glavnu cestu. Ispred mene je bio kombi, koji se pomaknuo skroz desno (da bi skrenuo) dok sam ja gledala kad ce prestati dolaziti auti sa glavne ceste jer su dvije trake na njoj. U medjuvremenu, taj isti kombi se toliko pomaknuo u desno da sam pretpostavila da se vec ukljucio na glavnu cestu jer je protok auta stao. Medjutim, nije se ukljucio, i tom prilikom sam ga udarila u lijevi kraj. Ja sam odmah primjetila stetu na svom autu, i nakon sto smo se ukljucili na glavnu cestu, vozila sam iza njega u nadi da ce stati sa strane da izmjenimo podatke. Covjek na kraju nije stao, ja sam ga pratila jos nekih 5 kilometara i na kraju odustala jer sam shvatila da nema namjeru stati. Isla sam na policiju da prijavim sudar, medjutim sugerirali su mi da to ne radim jer cu dobiti kaznu vecu nego sto je steta na autu, a i bilo im je jako cudno sto on nije stao buduci da je znao da sam ja ta koja je kriva. Mene sad zanima- sto ako on mene prijavi policiji naknadno i kaze da sam ja ta koji je pobjegla s mjesta nesrece? Ja jesam vozila za njim tih nekoliko kilometara, ali ne mogu biti odgovorna ako se covjek ne zeli zaustaviti.. krivicu za udarac bih priznala u svakom slucaju. Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija