Jump to content

ljubicica1

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ljubicica1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala! Budeml tako i napravili.
 2. Da.. koliko sam čitala rade to. Ili te pokusaju uvjeriti u to. Ovo je vise manje cista situacija. Eventualno zaostatak invalidnine je naslijeđe u drugoj banci,pa neka uzmu sebi (ali mizeran iznos). Savjet? Mislim valjda poznaju zakon, nevjerojatno mi je to...
 3. Hvala na brzom odgovoru. Sve sam shvatila... Da, niie bilo nista na racunima koliko znamo... Znaci sve skupa jedno veliko nista.
 4. Postovani, Trebala bih savjet... Odrzana je ostavinska rasprava iza majcine smrti gdje je utvrdeno da nema nista od imovine, osim dva racuna u banci. Nasljednici smo sestra, tata i ja. Mi znamo da je imala minus u banci koji nije podmiren. Kako je umrla, tako se racun blokirao i cekali smo ostavinsku. U zakonu o nasljedivanju pise da nasljednici odgovaraju za dugove do visine naslijedene imovine. Sto to znaci za nas troje? Da li mi to moramo podmiriti? Planiramo u banku ubrzo, no voljela bih prije ovdje procitati savjet. Hvala..
 5. Poštovani, Kako se provodi administrativna zabrana na plaći (za kredit) ako osoba počinje koristiti roditeljski dopust (jer to nije plaća već naknada)? Hvala
 6. Poštovani, Početkom 7mj ove godine mi je umro otac. Kad sam u maticni ured išao po smrtni list, gospodin mi je rekao da u roku od 30 dana mogu očekivati poziv na ostavinsku raspravu. Da li je to točna informacija? Odnosno da li postoji rok za obavljanje iste? I kako saznati kojem javnom bilježniku je dodijeljena naša ostavinska? Volio bi saznati koliko će to sve dugo trajati... Otac je imao manji minus u banci i volio bi to podmiriti i zatvoriti račun njegov... Unaprijed hvala!
 7. U međuvremenu sam kontaktirao FINU mailom i oni su to makli odmah...Upit je bio isti kao i ovdje, da li mogu to podmiriti. I od tad je očevidnik prazan. Pošto mi nije bilo jasno zašto su to samo makli, isto sam ih upitao no odgovora nema Ako sam Vas dobro shvatio, pošto nemam dugovanja prema ovrhovoditelju (b2), FINA je to obustavila (jer su oni vec poslali da nemaju potraživanja po toj i toj ovrsi).
 8. Pozdrav svima! Evo napisati ću kako je ovo sve završilo, možda nekome pomogne. Uglavnom, ovrha od B2 nije bila samo povučena do kraja (odnosno dio te ovrhe, imala je 3 dijela) to sam brzo riješio s njima te je uklonjena. Ova druga je ipak ostala polu nenaplaćena, td sam kontaktirao odvjetnički ured i to podmirio i čekam da i oni povuku svoju. Eto... Prilikom povlačenja ovrhe od b2 se u očevidnik upisala naknada od fine- 185kn... S obzirom na situaciju sa covid 19 da li ja mogu zatražiti da oni meni to naplate? Kako vidim piše u očevidniku da ne mogu sa provoditi ovrhe. No valjd
 9. Hvala na savjetu! Pokušati ću isto!
 10. Da tako sam si i ja to objasnio sad. Dobro, šta je tu je, riješiti cemo i to! Puno hvala!
 11. Zapravo sad ste me potakli da provjerim jesu li te ovrhe stvarno naplaćene, no kako da i to saznam? Bilo je tu više stavaka tokom godina na očevidniku( ovrha na plaći) i ne mogu tvrditi ništa zapravo 100%. Najviše je i do mog nemara u to vrijeme.
 12. Smatram da je podmiren. No danas me gđa iz FINE dodatni zbunila sa tvrdnjom da su na tom obrascu neisknjizene ovrhe, pa sam se zapitao što to znači "neisknjizene"? Da li nešto nije naplaceno i zašto nije? Zašto onda postoji očevidnik, ako paralelno postoji još taj NIO obrazac. Svi ovrhovoditelji tvrde da nemaju potraživanja prema meni (vezano uz ove dvije ovrhe). I ja stvarno imam dug 0,00kn i prazan očevidnik već godinu dana (za mene je to da sam se "kompletno riješio ovrha"). Možda sam i tu nešto krivo protumačio. Svakako hvala na pomoći, savjetima i pitanjima.
 13. Imam jos jednu nedoumicu vezano za ovo moje pitanje. Danas sam išao po još jedan odgovor u FINU, nisam ništa puno saznao osim da su na tom obrascu kao još neisknjizene ovrhe. Gospođa je nešto spomenula da ako sam bio duže od 3god blokiran i ako se ovrhovoditelj 6mj nije naplatio da se kao povukao (i valjda čeka ponovnu novu naplatu?). Ono što me zanima je prvo da li je to tako? Jer oboje mi tvrde da je sve čisto prema njima i da nemaju ništa što čeka nad mojim imenom. Da li se te ovrhe koje "čekaju ponovno pokretanje" ( ako sam dobro shvatio), onda ne vide u sustavu ovrhovoditelja?
 14. Hvala na odgovoru... Da tako sam i ja shvatio situaciju da je stvar u nemaru. A kome se ja mogu obratiti da se ažuriraju podatci? Opet eosu i b2 da jave fini da maknu? Da li ja mogu dobiti neki potvrdu od njih da su isto učinili?
×
×
 • Napravi novi...