Jump to content

ljubicica1

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ljubicica1 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Znaci jednom kad dođe do toga, najbolje je što učiniti? Predočiti nove promjene u statusu djeteta sudu i vidjeti hoće li doći do promjena?
  2. Pozdrav, Nisam našao nešto slično u dosad postavljenim pitanjima, pa me sljedeće. Duži niz godina uredno plaćam alimentaciju za sina. On ove godine završava srednju školu (punoljetan je već). Planira upisati fakultet izvanredno i zaposliti se na puno ili pola radnog vremena (zasad bi htio pola radnog vremena, da uskladi posao i obaveze za fakultet). Zanima me koje su moje obaveze za plaćanje alimentacije u ovim opisanim slučajevima? Primjerice studira izvanredno i radi na pola ili puno radno vrijeme. Jasno mi je da zaposlenje na puno radno vrijeme znači i da alimentacija prestaje, no da li razliku cini pola radnog vremena ili izvanredni studij? Unaprijed hvala na odgovorima!
  3. Da.. koliko sam čitala rade to. Ili te pokusaju uvjeriti u to. Ovo je vise manje cista situacija. Eventualno zaostatak invalidnine je naslijeđe u drugoj banci,pa neka uzmu sebi (ali mizeran iznos). Savjet? Mislim valjda poznaju zakon, nevjerojatno mi je to...
  4. Hvala na brzom odgovoru. Sve sam shvatila... Da, niie bilo nista na racunima koliko znamo... Znaci sve skupa jedno veliko nista.
  5. Postovani, Trebala bih savjet... Odrzana je ostavinska rasprava iza majcine smrti gdje je utvrdeno da nema nista od imovine, osim dva racuna u banci. Nasljednici smo sestra, tata i ja. Mi znamo da je imala minus u banci koji nije podmiren. Kako je umrla, tako se racun blokirao i cekali smo ostavinsku. U zakonu o nasljedivanju pise da nasljednici odgovaraju za dugove do visine naslijedene imovine. Sto to znaci za nas troje? Da li mi to moramo podmiriti? Planiramo u banku ubrzo, no voljela bih prije ovdje procitati savjet. Hvala..
  6. Poštovani, Kako se provodi administrativna zabrana na plaći (za kredit) ako osoba počinje koristiti roditeljski dopust (jer to nije plaća već naknada)? Hvala
  7. Poštovani, Početkom 7mj ove godine mi je umro otac. Kad sam u maticni ured išao po smrtni list, gospodin mi je rekao da u roku od 30 dana mogu očekivati poziv na ostavinsku raspravu. Da li je to točna informacija? Odnosno da li postoji rok za obavljanje iste? I kako saznati kojem javnom bilježniku je dodijeljena naša ostavinska? Volio bi saznati koliko će to sve dugo trajati... Otac je imao manji minus u banci i volio bi to podmiriti i zatvoriti račun njegov... Unaprijed hvala!
  8. U međuvremenu sam kontaktirao FINU mailom i oni su to makli odmah...Upit je bio isti kao i ovdje, da li mogu to podmiriti. I od tad je očevidnik prazan. Pošto mi nije bilo jasno zašto su to samo makli, isto sam ih upitao no odgovora nema Ako sam Vas dobro shvatio, pošto nemam dugovanja prema ovrhovoditelju (b2), FINA je to obustavila (jer su oni vec poslali da nemaju potraživanja po toj i toj ovrsi).
  9. Pozdrav svima! Evo napisati ću kako je ovo sve završilo, možda nekome pomogne. Uglavnom, ovrha od B2 nije bila samo povučena do kraja (odnosno dio te ovrhe, imala je 3 dijela) to sam brzo riješio s njima te je uklonjena. Ova druga je ipak ostala polu nenaplaćena, td sam kontaktirao odvjetnički ured i to podmirio i čekam da i oni povuku svoju. Eto... Prilikom povlačenja ovrhe od b2 se u očevidnik upisala naknada od fine- 185kn... S obzirom na situaciju sa covid 19 da li ja mogu zatražiti da oni meni to naplate? Kako vidim piše u očevidniku da ne mogu sa provoditi ovrhe. No valjda mogu na vlastiti zahtjev? Hvala na savjetima!
  10. Hvala na savjetu! Pokušati ću isto!
  11. Da tako sam si i ja to objasnio sad. Dobro, šta je tu je, riješiti cemo i to! Puno hvala!
  12. Zapravo sad ste me potakli da provjerim jesu li te ovrhe stvarno naplaćene, no kako da i to saznam? Bilo je tu više stavaka tokom godina na očevidniku( ovrha na plaći) i ne mogu tvrditi ništa zapravo 100%. Najviše je i do mog nemara u to vrijeme.
  13. Smatram da je podmiren. No danas me gđa iz FINE dodatni zbunila sa tvrdnjom da su na tom obrascu neisknjizene ovrhe, pa sam se zapitao što to znači "neisknjizene"? Da li nešto nije naplaceno i zašto nije? Zašto onda postoji očevidnik, ako paralelno postoji još taj NIO obrazac. Svi ovrhovoditelji tvrde da nemaju potraživanja prema meni (vezano uz ove dvije ovrhe). I ja stvarno imam dug 0,00kn i prazan očevidnik već godinu dana (za mene je to da sam se "kompletno riješio ovrha"). Možda sam i tu nešto krivo protumačio. Svakako hvala na pomoći, savjetima i pitanjima.
  14. Imam jos jednu nedoumicu vezano za ovo moje pitanje. Danas sam išao po još jedan odgovor u FINU, nisam ništa puno saznao osim da su na tom obrascu kao još neisknjizene ovrhe. Gospođa je nešto spomenula da ako sam bio duže od 3god blokiran i ako se ovrhovoditelj 6mj nije naplatio da se kao povukao (i valjda čeka ponovnu novu naplatu?). Ono što me zanima je prvo da li je to tako? Jer oboje mi tvrde da je sve čisto prema njima i da nemaju ništa što čeka nad mojim imenom. Da li se te ovrhe koje "čekaju ponovno pokretanje" ( ako sam dobro shvatio), onda ne vide u sustavu ovrhovoditelja? Ili ako oni tvrde da nema ništa, onda ni nema? Ja sam čak želim i to platiti da se svega riješim. No, sad više ne razumijem koga i šta da pitam. I zašto mi nisu već sve to naplatili ako već nešto zele, mali je iznos u pitanju, sredstava ima (pokrećem ovrhu nad samim sobom :D). I da li netko možda zna što znači status 85 u FINI, tako mi je gđa na šalteru rekla da me tako vode. Uputila me da im se javim mailom i njih priupitam kako razrijesiti situaciju na NIO obrascu. Puno hvala!
  15. Hvala na odgovoru... Da tako sam i ja shvatio situaciju da je stvar u nemaru. A kome se ja mogu obratiti da se ažuriraju podatci? Opet eosu i b2 da jave fini da maknu? Da li ja mogu dobiti neki potvrdu od njih da su isto učinili?
  16. Pozdrav svima! Volio bi da mi netko objasni sljedeću situaciju. Prosle godine u 9 mjesecu sam kompletno se riješio ovrha (B2 kapital i EOS Matrix). Očevidnik je od tad prazan i danas su mi čak izdali potvrdu u FINi da nemam nikakvih dugovanja. Nešto sam slučajno bio u HT- u saznao od njih da nešto visi nad mojim imenom. Uglavnom saznao sam da u NIO obrascu još uvijek navedene dvije ovrhe (jedna B2 kapital, jedna HT- prodano eosu). Zvao sam obje firme i potvrdile su mi da je sve riješeno... Izdati će mi i potvrde. Čak je B2 poslao FINI još u 9/19 da je sve podmireno. Što je to NIO obrazac i zašto se tamo još nešto vodi kad je sve placeno i riješeno? Volio bi sve počistiti i na "papiru". Puno hvala!
  17. Pozdrav! Imam jedno tehničko pitanje... Supruzi završava roditeljski dopust 31.7. Nakon toga ja idem na isti. Do sad je dijete bilo na mojoj PK, no sad bi stavili na karticu od supruge. Imamo e građane i napravili bi to sve online, no zanima me kad? 31.7? Odnosno kako to napraviti da bude i 7 i 8 mjesec iskoristen (od mene i supruge). I na kraju ako netko ima iskustva, ako to obavimo preko e građana, u firmu ne moram ništa posebno javljati? Hvala
  18. Hvala na odgovoru. Koliko ja znam nisam imao. Ovo je prvi put da uopće imam ista s poreznom. Mislio sam da je ova razlika za olakšicu za dijete koje mi je rođeno u 12mj/19. Budem provjerio i na e građanima.
  19. Pozdrav! Dobio sam prije nekoliko tjedana porezno rješenje da je razlika poreza i prireza za povrat 708kn za prošlu godinu. Evo, danas mi je uplaćeno, no samo 208kn? Nemam iskustva s povratima pa me samo zanima dal' je to takva praksa da ide tipa u više rata ili je negdje greška? Hvala
  20. Evo, bio sam u FINI i dobio sam kopiju tog rješenja... da, radi se nekom dugovanju prema telekomu iz 2015, preko javnog bilježnika je sve išlo. Plaćeno je izravnom naplatom preko fine. Ali me zanima me još nešto. Ja sam 30.01 (čet) vidio da su mi skinuti novci s računa (izgleda rezervirani?) u petak 31.1 sam bio na fini i potpisao da se novci mogu prebaciti njima... I mislio sam da je to gotova stvar😁 No, valjda je prava naplata išla u pon ili ut jer sam u dućanu u utorak skužio da mi kartica ne radi (valjda sam bio blokiran? tko mi kažu u banci). E sad ja sam kratko u pon ušao u svoj dozvoljeni minus... Dal' je to bio razlog blokade? I zašto su me blokirali ako su imali novaca na računu par dana prije? Ja sam odmah uplatio novce i sve je nakon toga radilo... Ne želim da mi bude zavedeno negdje da sam bio blokiran 1dan.... Jer novaca za naplatu je bilo... Hvala na odgovorima!
  21. Puno hvala! Tako ću postupiti! Trebao di danas stići do FINE.
  22. Na istoj sam adresi od rodenja, tako mislim jedino da je posta nešto zeznula. I ja sam neugodno iznenađen jer bi platio taj zaostatak odmah, a ne na ovaj "prisilan" način
  23. Evo stvarno nisam dobio ništa! Zato Vas i pitam... Sredstava je bilo na računu i skinuli su iznos. Kažem nisam sigurno jesam li to sve podmirio tako da me iznenađuje toliko, ali svejedno bih volio dobiti to rješenje. Bio sam danas u fini, očevidnik je čist i oni mi kažu da mi ispravu ne mogu dati jer je citiram "u postupku naplate". Da se radi o telekomu znam samo radi potvrde o plaćanju na internet bankarstvu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija