Jump to content

zg43

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani ! Evo da Vam se ponovo javim s obzirom da mi je potrebna Vaša pomoć . Moj si je prije četiri godine bio smješten u dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi , razlog takvoj odluci centra za socijalnu skrb je bilo moje veoma teški zdravstveno stanje , obiteljsko nasilje te djetetovo neprikladno ponašanje i nemar u školi . Dakle sin je proveo četiri godine u dječjem domu za to vrijeme sam ja redovito odlazila na psihoterapiju i bila praćena o strane psihijatra zbog depresije i anksijoznosti . Zbog navedenog sam već tri godine pod lijekovima točnije anksijoliticima ( Misar ) te redovno odlazim kog psihijatrice . U Lipnju prošle godine sin je vraćen kući , u isto vrijeme se moj bivši suprug ( nakon 14 godina rastave ) vratio meni s obzirom da nije imao gdje stanovati . Kako je kod sina i dalje prisutan nemir odnosno neprikladno ponašanje koje psiholozi pripisuju pubertetu i adolescenciji a moj bivši na žalost nema razvijene roditeljske kompetencije savjetovano nam je da se uključimo u školu za roditelje što smo i učinili . Danas mi je na kućnu adresu stigao poziv od centra za socijalnu skrb za razgovor vezan uz roditeljsku skrb nas sinom , može li mi netko objasniti dali se tu radi o ponovnoj mjeri stručne pomoći ili je onoga se naj više bojim oduzimanje roditeljske skrbi . Oduzimanje roditeljske skrbi bi me totalno dotuklo s obzirom da nastojim biti svom sinu naj bolja što mogu s obzirom na moje zdravstveno stanje . Molim za pomoć strah me da ne ostanem bez sina . Hvala u naprijed
  2. Poštovani ! Ljubazno bih Vas molima da mi netko sa iskustvom odgovor . Nakon rastave koje je bila prije trinaest godina moj si i ja živimo zajedno , njegov otac punih deset godina nije plaćao alimentaciju , ja sam tražila od centra za socijalnu skrb državnu alimentaciju . U centru su mi rekli da prije nego mi oni odobre državnu alimentaciju ja moram tužiti bivšeg za ne plaćanje iste , s obzirom da sam osoba s invaliditetom i da radim zahvaljujući programu integrecije i za isto primam minimalnu naknadu bila sam primorana putem odvjetnika ishoditi alimentaciju . Onog trena kada je bivšem suprugu ovršen tekući raćun on se osvetio na naćin da me prijavio centru za socijalni rad da ne ne brinem za dijete , da ga zanemarujm i svašta nešto , naravo bila sam pozvana na razgovor u centar gdje sam dala svoj iskaz . Nakon razgovora u centru bivšem su rekli da je nepodoban za odgoj djeteta meni je samo dato do znanja da se dijete ne smije fizički kažnjavati ( jednom sam sina istukla po stražnjici jer je urlao na mene ) . Tijekom mjere strućne pomoćii nadzora ponovile su se scene u kojima se moj sin dera na mene , odbijao pisati zadaću ućiti i općenito biti pristojan , od strane njegovog oca nisam imala nikakvu pomoć u odgoju . Nakon godinu dana koliko je trajala mjera strućne pomoći i nadozora sin je postajao sve agreivniji prema meni a moje zdravlje se pogoršavalo ( od svoje petnaeste godine bolujem od anksijoznosti ) , u isto vrijeme moje se pokojni otac sjetio da želi prodati stan u kojem smo si i ja živjeli ( novac mu je trebao za putovanje na Bahame ) . U cijeloj toj gužvi , napetostima pukla sma po svim šavovima i više se nisam mogla nositi sa cijelom situacijom pristala sam da sina smjeste u dječji dom , ja sma krenula na psihoterapiju i potragu za gradskims tanom . Za vrijeme četverogodišnjeg boravka mog sina u domu nastojala sma održavati što kvalitetniju komunikaciju sa osobljem doma . surađivati sa socijalnom službom i paralelno pohađati psihoterapiju koju i sada pohađam . tijekom boravka mog sina u ustanovi njegov otac ga nije niti jednom posjetio niti kontaktirao sa ustanovom , komunikacija samnom je bila štura . U ljeto ove godine sin je pušten kući na probni rok od dvije godine sada su se okolnosti u obitelji promijenile bivši i ja smo odlućili probati ponovo biti zajedno no on se i dalje ponaša prema meni kao da sam stranac , kada se tiće odgoja sina i postavljalja granica to je jao i ranije neutralan . Teško se nosim sa promjenama koje donosi pubettet s obzitom da su kod mog sina dosta intenzivne ponajprije impulzivnost , arogantnos i ne prihvaćanja granica . Ponovo se osječam bespomoćna jer nema podršku od sinovog oca . Bojim se da ovog puta ne izgubim sina za uvijek da mi ne oduzmu roditeljsku skrb , onog trena kada bi mi oduzeli sina za mene bi život stao . Ljudi sradi molim Vas pomozite mi na rubu sam svih snaga . Sin mi je sve što ima . Hvala u naptijed
  3. Poštovani ! Zanima me koliko dugo traje sudski postupak osporavanja očinstva . Moj partner je podnio zahtjev za osporavanjem očinstva djeteta koje mu njegova bivša želi uvaliti . Kako i koliko cijeli postupak traje . Molim za objašnjenje s obzirom da sam jako zabrinuta za svog partnera .
  4. Poštovani ! Moj partner je predao zahtjev za osporavanje očinstva djeteta koje mu bivša želi uvaliti . Sa bivšom nije bio već dvije godine osim toga cijelo vrijeme njihove veze varala ga je sa kim je stigla . Ono što mene zanima u kojem roku bi se moglo očekivati prvo ročište ? Da li se na prvom ročištu radi DNA utvrđivanja očinstva ? Oboje želimo da sve to što prije završi kako bi smo mogli nastaviti mirno živjeti i planirati našu budućnost .
  5. Poštovani ! U procesu sam prijave za dodjelu gradskog ( socijalog ) stana . U gradskom uredu za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom rečeno mi je da moram napisati zamolbu zanima me kao bi ta zamolba trebala izgledati , što sve u njoj treba stajati .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija