Jump to content

Yumee

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Yumee objavio

  1. Prije oko 6 mjeseci prijatelj i ja smo bili pozvani na sud radi remecenja javnog reda i mira, sad sam ponovo dobio poziv za sud kao svjedok za taj isti prekrsaj pa me zanima da li svijedoci u prekrsajnom dijelu mogu biti kaznjeni ili ne? Radi konteksta bili smo pod utjecajem alkohola i on je poceo pravit probleme pa je neko pozvao policiju, posto ih je na agresivan nacin vrijedao i pljuvao, meni izrecena kazna nije bila kod prvog posjeta suda (vjerojatno opomena), za njega neznam. Isto tako me zanima zasto nakon 6 mjeseci me zovu natrag kao svjedoka?
  2. Hvala! Da li mi mozete rec koji je zakon narucivanja ljekova koji se inace izdaju na recept u HR, online, a da ta osoba nema prepisani recept za isti, u ovom primjeru Modafinil (koji se prepisuje u nasim ljekarnama s receptom)? Pretpostavljam da bi to vec bilo svrstano u neki tip kaznenog dijela?
  3. Poz, Ako neko zna, da li je Modafinil legalan za naruciti online i za uvoz u Hrvatsku?
  4. Poz, Ne kuzim se u zakonski zargon pa me zanima me koja je razlika izmedu Kaznenog i Prekrsajnog postupka I tih sudova? Jel to znaci ak ides na kazneni sud da si napravio veci prijestup nego da ides na prekrsajni? Isto tako me zanima kad neko zahtjeva od tebe potvrdu o nekaznjavanju, npr ak si zelis napravit vizu za Ameriku, jel ti njima moras dati kaznenu evidenciju ili prekrsajnu, ili oboje?(stvarno neznam kak to funkcionira ) Hvala!
  5. jel mislis da bi mi odvjetnik koristio u slucaju da ciljam samo na placanje kazne?
  6. Neznam za frenda, ali meni u prekrsajnom nalogu (taj papir su nam dali istu noc kak smo zavrsili u postaji) pise: nije kod sebe imao osobnu iskaznicu (kratki opis preksraja) cime je pocinion prekrsaj iz clanka 16. stavka 1. tocke Zakona o osobnoj iskaznici, kaznjiv po clanku 29. stavku 1. tocki istoga Zakona te se temeljem istog propisa kazna u iznosu od 200kn Dodatno sam platio 100kn kazne za troskove prekrsajnog postupka. A ovaj Optuzni Prijedlog/pismo koji sam dobio danas: Temeljem clanka 111. i 160. Prekrsajnog zakona podnosi se... I onda pise da smo narusavali javni red i mir itd. - Cime je pocinjen prekrsaj iz clanka 17. stavka 1. Zakon o prekrsajima protiv javnog reda i mira, kaznjivog po clanku 17. stavka 1. istog zakona
  7. Pred oko dva tjedna sam zavrsio u pritvoru s prijateljem zbog koga smo bili privedeni jer je lezao na podu prepijan da idemo doma, pa je izbila cijela drama zbog njega Obadvoje nas se kazni za iste stvari: Narusavanje javnog reda i mira Alkoholizam (ja sam imao 1.76 promila a on je odbio alkotest) Vrijedanje policijskih sluzbenika Bili smo u pritvoru kojih 11 sati i morali smo platit kaznu od 300 kn svako, koja je placena i danas sam dobio poziv na sud i predlaze nam se 80kn kazne i 5 DANA ZATVORA!? Nisam znao da se zbog takvih stvari moze zavrsit u zatvoru i nemogu si priustit ic na 5 dana (ma ni na jedan) posto radim i zaposlen sam. Nisam puno puta bio kaznjavan, zadnje je mozda bilo s 17/18 (sad sam 22), jel mi neko moze preporucit kak da pokusam izbjeci zatvor? Zanima me da li bi bilo pametno uzet si odvjetnika maybe? Jel mi neko isto moze reci da li mi imamo pravo na odvjetnika posto pise u obrazlozenju za neku izjavu o odricanju pravu na branitelja??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija