Jump to content

Valentino Inovator

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vratio bih se još jednom da potvrdim "isti omjer". Ako sam dobro razumio »isti omjer« bilo bi u mojem gore navedenom primjeru slijedeće: SINU treba isplatiti 5.000 eura »nužnog dijela« Matematički 5.000 eura isplaćuju nećak i teta u istom omjeru što je… Nećak=3.636 eura Teta=1.363 eura Da li je to ispravna podjela po zakonu?
  2. Hvala na brzom odgovoru. Čitao sam dalje slijedeći članak 80. Ne znam da li sam dobro razumio taj članak ili ipak "isti omjer" nije pravi odgovor!? Što da su iznosi drugačiji te da sin nasljeđuje 45.000 eura, nećak iznos od 40.000 eura a teta iznos od 15.000 eura. Koliki bi bili omjeri odnosno iznosi za namirenje nužnog dijela sinu?
  3. Poštovani, Poslije smrti moga strica otvorena je oporuka kojoj je procijenjena vrijednost sveukupne imovine i novca od 100.000 eura. Stric je imovinu i novac stavio u oporuku koja je priznata od svih nasljednika te je podijelio na slijedeći način: - u novcu i nekretninama ostavio je sinu prvonasljedniku vrijednost od 40.000 eura. - meni, nećaku vrijednost od 50.000 eura - svojoj teti vrijednost od 10.000 eura. Kako je sinu prvonasljedniku povrijeđen nužni dio, on isti potražuje. Moja pitanja glase: 1. Koliki iznos treba namiriti sinu da mu bude isplaćen nužni dio? 2. Ukoliko mu treba isplatiti iznos do visine nužnog dijela, kako se on dijeli? 3. Po kojoj odredbi članka zakona o nasljeđivanju ili ključu ta podjela mora biti. Da li smo ja i teta dužni isplatiti nužni dio u istim omjerima te ako ne, koji bi to omjeri bili i gdje je to napisano u »zakonu o nasljeđivanju« Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija