Jump to content

šikureca

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam bila kućanica. Radila sam, a onda smo se odlučili na taj potez da bi stvorili obiteljski posao.
  2. On je vlasnik čestice i dobivena je na isti način. Znači dobro sam u samom startu mislila, ja ni djeca nemamo nikakva prava. Hvala na odgovorima.
  3. Suprug je darovnim ugovorom od strane njegovih roditelja postao vlasnik nekretnina prije desetak godina. I prodajom tih nekretnina izgradili smo kuću (plus dva kredita). Ne znam jeli bitno ali moji pokojni svekar i svekrva su za života darovnim ugovorima razdijelili svu imovinu na njega i njegove sestre, tako da je naša kuća izgrađena prodajom dijela nasljedstva.
  4. Naišla sam na sličnu temu ali naša situacija je poprilično specifična. Dvadeset i dvije godine braka, četvero djece od kojih dvoje punoljetno, dvoje maloljetno. U braku smo izgradili kuću, odnosno stambenu zgradu sa sedam stambenih jedinica. To je ustvari turistički objekt koji je ujedno i moj posao. Znači obrt je na meni i time se bavim zadnjih nekoliko godina. Sad dolazimo do problema. Nekretnina je izgrađena prodajom muževog nasljeđa. Jasno mi je da se po zakonu nasljeđe ne dijeli. Mene zanima da li je zakon po tom pitanju takav kakav je ili se gledaju detalji vezani za brak, organizaciju života itd. Stvar je u tome da ja nemam nikakvu vlastitu nekretninu u koju bih mogla otići nakon razvoda, da se radi o sedam stambenih jedinica a ne jednoj obiteljskoj kući, da ja nemam posao osim toga koji radim a vezan je za kuću, a trenutno nisam u mogućnosti tražiti posao jer nam je dijete tek završilo s liječenjem (dijete je imalo ozbiljnu dijagnozu i ostvaritelj je invalidnine), da do razvrgnuća braka dolazi isključivo zbog muževih krivih postupaka, ovisnosti itd...Još nešto me zanima. Koliko prava imaju naša punoljetna djeca kad je kuća u pitanju? Ima li muž pravo donijeti odluku da se djeca moraju iseliti oni imaju svoja prava? Odluka o razvodu je tek donešena, o pravu ne znam previše i ovo je moja prva stanica ka rješavanju svoje situacije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija