Jump to content

darkoh

Korisnik
 • Broj objava

  379
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ma, ukoliko imaš status hrvi i ideš u mirovinu po zphbdr, zbog opće ili prof.nesposobnosti za rad, moraju ti priznati položeno zvanje. nemoj to tek tako propustiti jer su svi koje ja znam dobili rješenje po položenom zvanju i ovo mi je prvi glas da to ne priznaju. na ove iz mup-a nemoj previše polagati nade jer i meni nisu dali potvrdu da sam bio u spec.policiji, iako su u rješenju naveli da sam bio pripadnik jed.za posebne namjene 1991.g. ali nisam imao rješenje o rasporedu pa kao ne mogu dobiti potvrdu i time su me zaribali za jedan čin.
 2. a šta možemo, ko je jamio-jamio. i vreća bez dna se isprazni i nema se više od čega davati.
 3. Za planinu, prijatelju ti si oštečen. moj primjer, imao sam položeno zvanje viši policajac, ali sam u trenutku odlaska u mirovinu zbog opoće nesposobnosti za rad radio na radnom mjestu za koje je propisano zvanje policajac i iste te oznake policajca sam i nosio. prilikom odlaska u mirovinu, imam status hrvi, priznaju mi zvanje viši policajac i dobijam rješenje pol.inspektor, prevedno u vojno čas.namjesnik. ne samo da se gleda položene, nego ukoliko si u vremenu do , mislim negdje 1996.g.g imao i rješenje o višem zvanju onda i to rješenje priznaju.
 4. nažalost nemaš. iz mup-a daju otpremninu u iznosu od 3 prosječne plače u rh te jednu kao pomoć zbog odlasku u mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad.
 5. viši policajac-pol.inspektor- čas.namjesnik pol.narednik-viši pol.inspektor- satnik uzima se zvanje za koje se ima položeno, nezavisno od radnog mjesta na kojem se radilo.
 6. jednostavno rečeno nemate. sada ste na bolovanju, sa bolovanja idete u mirovinu i godišnjeg šta ste iskoristili, iskoristili a šta niste, propada a Mup čak ne daje niti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor.
 7. prije negoli platite kaznu provjerite samo da niste imali odobrenje da taj pištolj zadržite kao trofejno oružje - izvađena udarna igla - jer u tom slučaju pištolj nije morao biti u sefu.
 8. uzmite otpremninu i radite na mnirovini. s obzirom a ste dobili opću nesposobnost komisija će vas svakako poslati u mirovinu, jer s općom nesposobnošću ionako ne možete raditi, tako da vam je pravac djelovanja relativno ograničen. odreći se opće nesposobnosti, pa ili ste bolesni ili niste, nije to hoću malo ovako malo onako.
 9. darkoh

  Pitanje

  na aukcijama postoji mogučnost da daš i svoj komentar, tako da ostaviš svoj komentar i svima če biti jasno.
 10. ako ima trajno, a nije došlo do drastičnog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja ona sigurno neće dobiti manje nego što ima, dakle samo naprijed. ja isto imam trajno, išao sam na komisiju i samo su mi ostavili isto.
 11. ko mi netko može reći : kakva je procedura za besplatne udžbenike za djecu HRVI za osnovnu školu? unaprijed zahvalna na odgovoru procedura je jednostavna, otiđite u Ured državne uprave u vašem mjestu prebivališta i zatražite dokumente vezane za ostvarivanje prava na dodjelu besplatnih udžbenika. Tamo će Vama dati popis dokumenata koje morate izvaditi i kada ih sve prikupite predajete ih u isti ured i čekate isplatu na tekući račun. Pravilnik o dodjeli besplatnih udžbenika je na snazi i Uredi to isto znaju tako da se ne priča svašta jer ja sam upravo danas u svom uredu podigao popis
 12. vaš liječnik mora napisati uputnicu za nadležnu komisiju HZZO i u njoj zatražiti da vam sae odobri 100% - dr- bolovanje. istu uputnicu i svu medicinsku dokumentaciju kao i sva rješenja o statusu odnosite komisiji i dalje samo bog zna kako čete proći.
 13. za sve ono vrijeme koje si se vodio na bolovanju nečeš dobiti nikakvu razliku, bez obzira koji datum piše u rješenju. od prvog dana nakon zaključenja bolovanja počinje mirovina i prava po njoj.
 14. možda ti netko drugi bolje objasni sa pravne strane, ali imam sličan primjer. šogor radi u hrv.šumama i isto je tako prije dobivanja rješenja o mirovini u firmi potpisao rješenje o sporazumnom raskidu ugovora i pokupio otpremninu (100.000,00 kuna) a sada prima neku akontaciju i čeka rješenje o mirovini.
×
×
 • Napravi novi...