Jump to content

darkoh

Korisnik
  • Broj objava

    379
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je darkoh objavio

  1. ma, ukoliko imaš status hrvi i ideš u mirovinu po zphbdr, zbog opće ili prof.nesposobnosti za rad, moraju ti priznati položeno zvanje. nemoj to tek tako propustiti jer su svi koje ja znam dobili rješenje po položenom zvanju i ovo mi je prvi glas da to ne priznaju. na ove iz mup-a nemoj previše polagati nade jer i meni nisu dali potvrdu da sam bio u spec.policiji, iako su u rješenju naveli da sam bio pripadnik jed.za posebne namjene 1991.g. ali nisam imao rješenje o rasporedu pa kao ne mogu dobiti potvrdu i time su me zaribali za jedan čin.
  2. a šta možemo, ko je jamio-jamio. i vreća bez dna se isprazni i nema se više od čega davati.
  3. Za planinu, prijatelju ti si oštečen. moj primjer, imao sam položeno zvanje viši policajac, ali sam u trenutku odlaska u mirovinu zbog opoće nesposobnosti za rad radio na radnom mjestu za koje je propisano zvanje policajac i iste te oznake policajca sam i nosio. prilikom odlaska u mirovinu, imam status hrvi, priznaju mi zvanje viši policajac i dobijam rješenje pol.inspektor, prevedno u vojno čas.namjesnik. ne samo da se gleda položene, nego ukoliko si u vremenu do , mislim negdje 1996.g.g imao i rješenje o višem zvanju onda i to rješenje priznaju.
  4. nažalost nemaš. iz mup-a daju otpremninu u iznosu od 3 prosječne plače u rh te jednu kao pomoć zbog odlasku u mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad.
  5. viši policajac-pol.inspektor- čas.namjesnik pol.narednik-viši pol.inspektor- satnik uzima se zvanje za koje se ima položeno, nezavisno od radnog mjesta na kojem se radilo.
  6. jednostavno rečeno nemate. sada ste na bolovanju, sa bolovanja idete u mirovinu i godišnjeg šta ste iskoristili, iskoristili a šta niste, propada a Mup čak ne daje niti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor.
  7. prije negoli platite kaznu provjerite samo da niste imali odobrenje da taj pištolj zadržite kao trofejno oružje - izvađena udarna igla - jer u tom slučaju pištolj nije morao biti u sefu.
  8. uzmite otpremninu i radite na mnirovini. s obzirom a ste dobili opću nesposobnost komisija će vas svakako poslati u mirovinu, jer s općom nesposobnošću ionako ne možete raditi, tako da vam je pravac djelovanja relativno ograničen. odreći se opće nesposobnosti, pa ili ste bolesni ili niste, nije to hoću malo ovako malo onako.
  9. darkoh

    Pitanje

    na aukcijama postoji mogučnost da daš i svoj komentar, tako da ostaviš svoj komentar i svima če biti jasno.
  10. ako ima trajno, a nije došlo do drastičnog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja ona sigurno neće dobiti manje nego što ima, dakle samo naprijed. ja isto imam trajno, išao sam na komisiju i samo su mi ostavili isto.
  11. ko mi netko može reći : kakva je procedura za besplatne udžbenike za djecu HRVI za osnovnu školu? unaprijed zahvalna na odgovoru procedura je jednostavna, otiđite u Ured državne uprave u vašem mjestu prebivališta i zatražite dokumente vezane za ostvarivanje prava na dodjelu besplatnih udžbenika. Tamo će Vama dati popis dokumenata koje morate izvaditi i kada ih sve prikupite predajete ih u isti ured i čekate isplatu na tekući račun. Pravilnik o dodjeli besplatnih udžbenika je na snazi i Uredi to isto znaju tako da se ne priča svašta jer ja sam upravo danas u svom uredu podigao popis dokumenata. Tko sve ima pravo na besplatne udžbenike stoji u istom pravilniku.
  12. vaš liječnik mora napisati uputnicu za nadležnu komisiju HZZO i u njoj zatražiti da vam sae odobri 100% - dr- bolovanje. istu uputnicu i svu medicinsku dokumentaciju kao i sva rješenja o statusu odnosite komisiji i dalje samo bog zna kako čete proći.
  13. za sve ono vrijeme koje si se vodio na bolovanju nečeš dobiti nikakvu razliku, bez obzira koji datum piše u rješenju. od prvog dana nakon zaključenja bolovanja počinje mirovina i prava po njoj.
  14. možda ti netko drugi bolje objasni sa pravne strane, ali imam sličan primjer. šogor radi u hrv.šumama i isto je tako prije dobivanja rješenja o mirovini u firmi potpisao rješenje o sporazumnom raskidu ugovora i pokupio otpremninu (100.000,00 kuna) a sada prima neku akontaciju i čeka rješenje o mirovini.
  15. i 33 godine nakon počinjenog prekršaja može ga poricati,ali će u određenim policijskim evidencijama uvijek ostati. prilikom traženja dozvole za oružje i sl. policija radi sigurnosnu provjeru i kao što kaže ovan, uvijek će taj događaja ostati u evidencijama praksa je da osobama koje imaju remečenje jrm-a provjera obično ne prođe, mada nije pravilo.
  16. da je siva zona, možda i nije, možda je crna, ali mene nitko ništa nije pitao, jer tko sam ja. da postoje zakoni i pravilnici koji to uređuju-postoje, ali da se poštuju-ne poštuju. konkretno ja sam na listu došao 1997.g., po tadašnjim zakonima-pravilnicma moje stambeno pitanje je trebalo biti rješene u roku od 5 godina, sada je 2009.g. uredno sam na listama a stanove su dobijali ljudi koji nisu ni oženjeni, koji su već imali kuće, koji su imali manji postotak invalidnosti, koji su invalidi postali daleko poslije mene(1993) i tako. prema tome victore, kako god da okreneš mi koji idemo normalnim, zakonskim putem smo debelo na....li. pa ne znam kako to okrenuti.
  17. viši policajac sa statusom hrvi se prevodi u vojni čin časnički namjesnik. što se tiće detektiva provjeri dobro rješenja jer mislim da je jedno vrijeme bila zbrka oko činova i oznaka radnih mjesta, tako da si vjerovatno i tada imao neko policijsko zvanje. u pravilnicima o prevođenju činova mup-hv nigdje ne vidim oznake detektiva, ali možda netko drugi ima.
  18. zato što je dodjela stanova braniteljima siva zona u kojoj ne važe nikakvi zakoni ni pravilnici, već neke druge... stvari.
  19. ukoliko je prošao bar jedan mjesec, onda vjerovatno nisu ništa ni pisali.
  20. 1. bit ovog prekršaja je vika na javnom mjestu, tako da taj dio teško možete izbjeći. ukoliko Vas nisu alkotestirali, onda ništa od alkoholiziranosti, ali taj dio nije ni važan, već vika. 2. možete probati, pa ukoliko sudac kaže da za vrijeme norijade ne važi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, onda da. 3.Za ovo nečete imati nikakav dosje, tako ni zapreka za bilo šta drugo, ionako se traže potvrde za kaznena djela, ne za prekršaje, pa onda kao da i nemate taj jrm 4.s obziroma da ni ovako ni onako nečete imati dosje, nema se šta ni brisati. jedino ostajete u oba slućaja u internim policijskim evidencijama i to samo u opisu događaja, ali to služi samo da ukoliko Vas za neko vrijeme policajac legitimira, da mu dežurni kaže da ste imali jrm pa da policajac na terenu zna postupiti i za ništa drugo.
  21. ima više poslova koji se mogu legalno raditi sa općom nesposobnošću, pa čak i sa ptsp-om, recimo može se biti gradonačelnik, župan, saborski zastupnik, da o zastupnicima u kojekakvim vijećima općina i sl- da i ne govorim. isto tako sa ptsp-om se ne može voziti kamion, ali bez problema možete biti predsjednik države ili vlade, valjda za njih ne treba psihička zadravost
  22. rekao bih da imaš otprilike dva izbora. prvi je da na sadašnje rješenje uložiš žalbu, koju otprilike u 90% slučajeca odbijaju, pa da nakog toga uložiš tužbu upravnom sudu, koji isto tako otprilike presuđuje, a sve će te to koštati jako puuuuno vremena. drugi načim je da prihvatiš rješenje i izračun, ali da inteziviraš liječenje sa naglaskom na pogoršanje stanja, jer dvije dnevne i slično ima već svatko, a ti si se počeo liječiti tek 2007.g., pa da nakon nove medicinske dokumentacije iz koje će biti vidljivo drastično pogoršanje zatražiš utvrđivanje novog omjera. moje je mišljenje da češ na drugi način prije povečati omjer.
  23. Zato što je pripadniku snaga policije temeljne i SJP u opisu radnog mjesta štititi Ustav i zakon RH pa i odlasci na teren su drugačije tumačeni...(u pravilu vojska odlazi na ratom zahvačena područja....a ne policija...)
  24. zašto je različito, zato što se radi o dva različita ministarstva koja su određena pitanja i drugačije riješila. neki dobiju čin više neki više otpremnine, i dok se zakon ne izmijeni tako je, a kome je bolje?????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija