Jump to content

Hrvoje01

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravo sam tako i postupio. Hvala Vam puno na savjetima.
  2. Tako je. Ne znam što bi značila promjena predmeta sredstava ovrhe i komu se obratiti za to? Što se uopće može napraviti po tom pitanju. Svaki mjesec majka ide predsjedniku Općinskog suda koji uvijek isto govori; da će poslati papire poštom o stanju postupka, i tako iz mjesec u mjesec. Kao vlasnici su upisani dvoje darovateljeve djece: jedno boravi na adresi nekretnine, a drugo ne, te majka.
  3. Riječ je o ovršnom postupku sina darovatelja. Zadnje što smo dobili je rješenje o ovrsi koja nije provedena. Od tada su prošle više od 3 godine. Slučaj je u međuvremenu prebačen na drugog suca.
  4. Polovina nekretnine majci je darovana 2001.godine, ali ubrzo se odselila iz nje, što znači da ju već 18 godina fizički ne uživa. Slučaj je završio na sudu 2008.g. zbog potražnje darovatelja za povratkom polovine nekretnine od daroprimateljice. U međuvremenu je darovatelj preminuo zbog čega su sud naslijedila njegova djeca. 2016.-e donesena je presuda u korist majke tako da joj pripada polovina nekretnine i da bi trebala biti isplaćena iznosom kojeg je utvrdio Općinski sud.Određena ovrha stanara(darovateljevog sina) nije provedena. Iznos nije isplaćen majci. Sudski postupak je još uvijek otvoren.Darovatelj je stan dobio od države te je za njega bio obvezan plaćati stanarinu. Majci je u 12.mj 2019. stigla opomena od Ministarstva obrane za naplatu duga za nepodmirene mjesečne obroke za otkup stana u iznosu od 25 000 kn (za koje smo pristizanjem opomene saznali da postoje) u roku od 30 dana. Da li je dužna platiti taj dug prije okončanja suda? Kome se žaliti? Majka uredno plaća komunalne usluge za adresu na kojoj je nekretnina. Prije mjesec dana dobila je kaznu od 2000kn za neodržavanje čestice jer su se susjedi žalili na smrad i zapuštenost dvorišta u kojem se nalazi nekretnina, a nastalih zaslugom darovateljevog sina koji živi ondje. Majka ne posjeduje ključ za ulazak u nekretninu pa je pitanje uopće da li je legalan ulazak u dvorište jer čestica nije etažirana (ne zna se koji je majčin dio). Da li je dužna platiti kaznu ili ima pravo žalbe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija