Jump to content

sportaš123

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sportaš123 objavio

  1. Poštovani, Molim Vas ako mi netko može pomoći, te dati informaciju, koliki je vremenski rok donošenja pravomoćne presude kod nižešstepenih presuda suda (Županijski sud), u domeni Kaznenog zakona. Naime, radi se o tome da je osoba na izvršenju kazne, no radi nepravomoćne presude nemp'že ostvariti prava i pogodnosti koje mu donosi pravomoćna presuda, na koju se dogovorno s državnim odvjetništvom osobno nije žalio, no vezan je uz drugu stranku u istom postupku koja je podnela žalbu na vremenski rok izrečene kazne u istom slučaju.
  2. Nakon smrti majke, stan su nasljedila u jednakim dijelovima 4.brata. Svi su se prihvatili svog zakonskog dijela, no niti jedan od 3.braće, ne želi isplatit 1/4 vrednosti stana, osobe koja želi da je se isplati. Braća su odbila nagodbu, 4 brat je dao postupak na Sud. Ostala braća su dala službene izjave da nemaju interesa isplatit dio od 1/4.vlasnišva 4-og brata, izjavili su da su oni stambeno situirani, dok 4.brat, nije stambeno situiran, pa su ponudili njemu otkup. On nema novaca, te želi da se stan Sudskom odlukom - Dražbom proda, te da mu se isplati njegov dio. Koji vremenski rokovi trebaju proći izmedju svake dražbe, ako se npr.na prvoj stan ne proda, pa mu spuste vrednost, pa sljedi druga dražba itd. Hvala.
  3. Iz osobnog iskustva - PLATITE BILO KAKO. Odvjetničko društvo koje ih zastupa, i Ugovor koji ste potpisali sa Dinersom kad ste tražili karticu (pisan malim, malim slovima), nema šanse da išta postignete, osim da si povećate dug za troškove sudjenja, troškove njihovog odvjetnika itd. Pokušajte se bilo kako dogovoriti da platite na rate. Nama je sa 25000,00 kn, dug sa kamatama, sudskim troškovima itd, u 5.godina narastao na 60000,00 kn. Ovrhom skidaju oko 700,00 kn sa mirovine, ali to pokriva kamate, tako da glavnica već 5.god stoji.
  4. Nažalost, prema Novom Zakonu o Policiji i Policijskim ovlastima, pogotovo ako si bio u policiji na informativnom razgovoru, a ne kao uhićena osoba koja onda ima svoja prava, ili bilo kako drugačije. Prema Zakonu oni to nesmiju radit i nemaju te ovlasti, no nažalost imaju takvu opremu i tehnologiju, da su napravili to što ti sumnjaš da su napravili, dakle pregledali ti sve brojeve, poruke, slike i ostalo. Jedino u šta možeš bit siguran je to, da sve što su našli i-ili saznali tim putem nemogu zakonski koristit da dobiju neki nalog ili bilo šta više naprave, a da ima zakonsku vrednost. Jedino, šta su ti to napravili kako bi za svoje potrebe možda nešto saznali, što im znači nešto ili potvrdjuje i tim se informacijama mogu koristit za svoje potrebe. Prijatelj mi je jako dobar "haker", tako da ti mogu sa sigurnošću reći, em da nemožeš ništa poduzet, em da nemožeš ništa dokazat. Btw, tako slušaju i telefone bez naloga, ne da bi to snimili, jer bez "Naloga Suca o prisluškivanju i tajnim mjerama nadzora", da neznam šta saznaju i snime nemogu koristit u nikakvom postupku, ali dakako sebi mogu olakšat puno toga. Ako slučajno imaš bilo kakve veze, a ne želiš da pouzdano znaju da se radi o tebi, nije ti dosta mjenjat kartice i brojeve, već aparate, jer njima kod svakog poziva s tvog aparata se pored broja ispiše (IMEI)br.tvog mobija. Vjerovatno su si i to zapisali, tako da koliko god kartica promijenio nadju te po tom IMEI serijskom broju, a ako ti je sad do toga, promijeni aparat. Osim toga, Iphone, je općenito aparat koji se najlakše nadzire, ima svoj backup svega, pa tako i stvari koje si davno obrisao, a mogu doći i do podataka kad si bio, gdje si bio itd.... eto, to ti je samo mali dio, njihovih mogućnosti. O ostalom šta znam nebi ovako, mada tko god malo više prati tehnologije općenito, i ako si daš malo truda i vremena preko interneta možeš jako puno naučit i saznat, posebno preko You Tuba. eto,,nadam se da ti je odg.pomogao. (nemreš ništa, sad se jedino zapitaj dal imaš razloga nešto skrivat ili ne, pa tako se i postavi u budućnosti...
  5. Sad sam pročitao, na kraju da je bježao policiji po tom polju. Ispao bi manje kriv da nije bježao, već da je rekao kako je primjetio polje, i odlučio ubrat za sebe biljku da ima za join-dva, i da nezna čije je polje, i čije su biljke. Samim bjegom, već sugerira na to da bude kriv i sumnjiv. Bolje priznat da je naletio na polje, da zna šta je to, i da je za sebe želio ubrat stabiljku za par jointova, što je puno manja težina djela, nego sve dalje..
  6. Ukratko sam pročitao Vaš slučaj, odnosno događaj kojim je pritvoren i osuđen Vaš izvanbračni suprug. Što se tiče svjedoka, odvjetnik koji je zastupao Vašeg supruga mora Sucu-Sudskom vijeću, kad predlaže poimence osobe za svjedoke obrane, mora imat i navest točne činjenice i okolnosti koji su usko vezani uz slučaj, te navest o kojim će okolnostima bitnim za slučaj taj svjedok svjedočit. Možda je on naveo svjedoke, no sud je ustvrdio da niti jedan svjedok svojim iskazom, bitno ne iskazuje o činjenicama koje mogu utjecat na slučaj i općenito koncept obrane. Najbolje, iako znam da je financijski skupo je savjetovat se sa nekim "boljim" odvjetnikom, iznet slučaj, pokazat presudu, te da se pokuša pronaći "rupa", svaka kriva odluka suda kojom se krše Osnovna prava Vašeg supruga u postupku, tj. gdje je eventualno u presudi oštećen on kao optuženik, te pokušat iznudit novo sudjenje. Bitno je dali je Vaš suprug već i prije kažnjavan za to djelo ili nije, kao i svaka rečenica, zarez i točka u njegovoj obrani, kojoj sudac možda nije povjerovao, npr. eto ovo oko predloga svjedoka u korist "Obrane". Trebao je Vaš odvjetnik zatražit i "Psihijatrijsko vještačenje", da se utvrdi jel ovisnik ili nije. Imat dokaz o njegovim primanjima, jer nažalost sud Vas kao nevjenčanu suprugu i njegove roditelje ne tretira kao pouzdane svjedoke. Možda se može pronaći i dokaz da Vaš odvjetnik, nije savjesno obavljao svoju dužnost, da je propustio određene radnje i sl, uglavnom pokušajte naći naćin kako do novog suđenja. Malo ste zakasnili, jer kad presuda postane pravomoćna, tada je već sve jako teško. I još nešto, bili vi vjenčana supruga ili ne, za sud nema bitne razlike. A i nije pravilo da ako dobijete odvjetnika po službenoj dužnosti, da automatski bude loš. Dapače, ima takvih koji se više trude i bore, nego neki prvoklasni odvjetnik. Eto ja sam Vam dao ideje koje su mi prve pale na pamet. Pokušajte još na ovom forumu, jer ovdje ima isto kvalitetnih ljudi, odvjetnika, i možda Vam baš netko s foruma pomogne, ako nemožete platit konzultacije sa "boljim" odvjetnikom. Ako imate pitanja slobodno se obratite. Pozdrav.
  7. Čuj..Ako su ti došli u stan na intervenciju po pozivu, bez obzirana na razlog poziva, netko ih je pustio u stan. Oni nemoraju imat nalog, ako u sklopu intervencije, na vidnom mjestu uoće predmete koji su zabranjeni ili radi kojih se može podnet Kaznena prijava jer su predmeti pronađeni, tzv.sporedni dokazi pronađeni i na temelju toga mogu podnet Kaznenu prijavu i dovest ne na sud radi posjedovanja marihuane. Što se tiče bonga, kod nas nema nigdje u zakonu da je dozvoljena kupnja sredstava koji se mogu koristiti i upotrebiti u svrhu prerade ili konzumiranja opojne droge, tj. u tvom slučaju marihuane. Imaš sreće da je našao malo, i da to nije prosljedio u obradu, javio Odjelu za droge, koji bi tada na temelju naloga malo detaljnije pretražio tvoj stan. Ono što je policajcu vidljivo okom, kad udje u stan, a može biti predmet za vodjeje Kaznenog postupka, to može uzet i zapljenit bez naloga. Druga je stvar da je samovoljno išao otvarati ormare, ladice i kopat ti po stvarima. Ako si već znao da ti dolazi policija, pa šta nisi mogao biljku maknut na prozor i zatvorit ga da se okom ne vidi, a bong, spremit u ladicu sa garderobom, tako da nije vidljiv oku. Nadam se da si shvatio poantu, a ako pročitaš Novi Zakon o Policiji i Policijskom Postupanju, nećeš vjerovat šta i kako sve mogu radit, bez naloga, bez objašnjenja itd.... Eto, sretno i pusti se bonga, već se nadaj da nećeš zaradit Kaznenu prijavu za posjedovanje opojnih droga za vlastitu upotrebu jer je malo, čl.173.st.1, a da je više natovarili bi ti posjedovanje sa namjerom za preprodaju, a tu ti je već i pritvor u igri, min kazna je 3.godine itd... Eto.
  8. Općenito da znate: Na policiji je da provodi zakon, zaprima prijave, prikuplja dokaze, informacije, iskaze, dokumentaciju i drugo, te da na kraju predmet prosljedi u Državno odvjetništvo, koje je zakonski Sudko tijelo i koje donosi odluku o postupku. Na policajcu nije, da ako vi podnosite protiv nekog prijavu iz ovog iii onog razloga, da Vam tumači zakone, daje svoje opaske i-ili primjedbe, pravno pokušava dat objašnjenja i ostalo, to utvrđuje Državno Odvjetništvo, koje procjenjuje dokaze i odlučuje dali ima osnova da pokrene službenu kaznenu prijavu koja goni krivično osobu onda po službenoj dužnosti, ili da Vas obavijesti da nema dovoljno elemenata da sudski postupak provodi Državno Odvjetništvo, već Vas upućuje, da uz Odvjetnika, Vi osobno kao privatna osoba podnesete prijavu i budete Tužitel-Oštećenik.
  9. Evo odgovora - savjeta, iz iskustva stečenog sličnom stvari, s tim da se radilo o tome da je jedan moj poznanik želio podnet KZ.prijavu, protiv jedne osobe radi "Iznude", no taj "kamatar", je bio bivši policajac i poznavao je sve te policajce i Inspektore iz postaje, koji su zaprimili KZ.-Prijavu, no ništa nisu poduzeli, a mom poznaniku koji je podneo prijavu počele su te iste osobe pretit, kao i dotični policajci iz postaje, koji su to radili na "fini način". Najbolje rješenje Vam je za početak, pogotovo ako imate sve dokaze, podatke, imena i prezimena policajaca, odete u Heinzelovu b.b. - U odjel za Kontrolu Policijskog postupanja. Tamo zatražite da Vas prime, saslušat će Vas, kod njih će te napisat svoju kratku Izjavu o događajima. Nakon samo 3.dana, osobe koje je moj poznanik prijavio, bile su uhićene, obrađene, privedene istražnom sucu koji im je odredio "pritvor", dok se protiv osoba-Inspektora koji na Vašu prijavu nisu postupili kako su trebali, bili momentalno suspendirani i pozvani na stegovni postupak ili "obradu", koji je izvršio Odjel, koji upravo istražuje, ajmo reći "policajce koji ne postupaju po zakonu", "primaju mito", "ne obavljaju svoju dužnost ili krše i sami zakon". To je nešto poput Američkih filmova, šta oni nazivaju - Unutarnja Kontrola. Nakon toga, savjetujte se sa nekim odvjetnikom o eventualnom Vašem daljnjem postupanju. Makar je jako nezahvalno tužit osobno i vodit sudski postupak protiv policajca. Ako su policajci prekršili zakon o Policijskom postupanju, dovoljna im je prijava Odjelu koji će ih već kaznit: suspenzija, skidanje čina, raspodjela na lošije poslove i sve ostalo. Pozdrav
  10. Evo mala nadopuna odgovora koji ste već dobili na postavljeno pitanje. Naime, rekli ste da Vas je policija uhitila radi kaznenog djela utaje, i pri tom od Vas oduzela premete za koje su smatrali da su potekli počinjenjem kaznenog djela. Postoji nekoliko evidencija koje se vode o kaznama i presudama. Policija je po službenoj dužnosti kad Vas je uhitila podnela kaznenu prijavu te prosljedila predmet u državno odvjetništvo. Oni su očito smatrali da ne postoje zakonske osnove da Vas se tereti po službenoj dužnosti, dakle da je glavni tužitelj u vašem slučaju državno odvjetništvo, već je sve podatke i saznanja prosljedila osobi koja je Vašim postupkom oštećena, i dali joj mogućnost da protiv Vas privatna osoba podigne Kaznenu prijavu, i da angažira odvjetnika koji će zastupat oštećenog. Ako kažete da je ta osoba odustala od podnošenja Kaznene prijave (maksimalan rok za podnošenje Kaznene prijave je 3.mj.), dakle protiv Vas se ne vodi nikakav postupak. Što se tiče evidencija koje se vode postoje sljedeće: 1. Kaznena Evidencija (Vodi je Min.Pravosuđa) 2. Kriminalistička Evidencija (Vodi je MUP) 3. Interna MUP-ova evidencija, događaja, legitimiranja i-ili podnošenja ev.prijava protiv Vas, s tim da tamo nemaju podatke dali i kako ste Vi na kraju taj postupak završili pred sudom. Prvi korak da dobijete Potvrdu o Nekažnjavanosti je da podnesete Zahtjev Kaznenoj Evidenciji Min.Pravosuđa, u Zagrebu, Savska cesta, (Zgrada "Zagrepčanke-25.kat), koja će Vam u slučaju da nikada do sada niste kažnjavani, ili da jeste, ali da je po čl.85.Zakona o rehabilitaciji prošao zakonski rok, da se podaci o prijašnjoj osuđivanosti brišu. Da bi se brisali, u slučaju da ste kažnjavani-postoje razni vremenski rokovi koji moraju proći od pravomoćnosti presude) Ako nemate ništa, dobit će te Potvrdu da Niste Kažnjavani, a na njima je da kad postupaju po Vašem Zahtjevu, provjere, ev.presude na Općinskom sudu,Županijskom, kao i dali se protiv Vas vodi kakav postupak, ili je podignuta neka optužnica. Kaznena Evidencija je bitna za dobivanje: VIZA, ZAPOSLENJA, I ZA SUDOVE, ako imate neki novi postupak da možete službeno biti "nekažnjavani" - što je olakotna okolnost. Kriminalistička Evidencija (koju vodi MUP, Ilica 335. Odjel Obavještajno kriminalističke analitike, Zagreb), vam koristi najviše u slučaju kod npr: Prelaska granica (primjer: kažnjavani radi droge, pa ako je to pobrisano, neće Vas stavljat na stranu i pretraživat, ili kažnjavani ste za oružije i sl.djela.) Ako nemate, ništa od prije, a ovaj Vas gospodin nije tužio, kao ni očito Županijsko Drž.Odvjetništvo, onda možete bit mirni i sigurni da će te dobit POTVRDU O NEKAŽNJAVANOSTI za zaposlenje. Nadam se da Vam pomaže odgovor. Pozdrav
  11. Pozdrav. Nisam pravnik, no pratim zakone i odredbe o svemu šta me interesira. Dat ću Vam odgovor, jer sam situaciju koju vi navodite i osobno doživio, na privatnoj proslavi rođendana mog prijatelja. Radilo se o restoranu,koji je isto ispod stanova, tj.u zgradi ima puno stanara. Prva i bitna stvar je da recimo taj kafić ima napravljenu dobru izolaciju. Drugo, nije potrebno tako daleko i drastično ići, da odlazite na policiju i prijavljujete okupljanje, jer radi se o privatnom lokalu, a ne javnom prostoru, dakle nema javnog okupljanja. Što se tiče dana, niste napisali koji dan ste odabrali za slavlje: petak,subotu ili nedelju. Postoji ultra minimalna šansa da naiđe općinski inspektor, tj.inspektor rada, koji Vas može kaznit, jer niste objavili da na taj dan lokal službeno ne radi, tako ako je subota navečer npr, nebi se previše brinuo. Bez obzira radilo se o službenom radnom vremenu ili vremenu nakon toga, neka granica u jačini muzike i buke mora bit, pomogućnosti razumna. Važno je da lokal držite zaključan i zatamljen, da se iz vana ne vidi unutra. Možete baš ako hoćete napisat natpis: NE RADIMO RADI PRIVATNE ZABAVE, no pravno ne znači puno. Moj prijatelj, vlasnik kafića, o danu proslave i malo dužeg rada, obavijestio je pojedinačno svakog susjeda i zamolio za razumijevanje, i imao je sreće da ima dobru izolaciju i razumne susjede. Ako su npr. stariji ljudi, manje razumni, sigurno će za neku manju svotu pretrpit par sati ev.jače muzike. VAŽNO: Više ćeš morat pazit da ti ljudi stalno ne ulaze i izlaze van iz kafića, da oni ubiti ne rade galamu, da npr. ne turiraju autima, škripe gumama itd, jer muziku u kafiću ćeš ti možda ok naštimat, ali ako ti ekipa kad se nacuga počne izlazit kao na zrak ispred kafića, oni će ti radit najveću buku i najveći problem. Sve ti dakle najviše ovisi o tome, a ako ti slučajno u neko doba i naleti policija, bitno je da imaš papir tko si, što si, čiji je lokal, da je zabava privatna i kažeš im da si o svemu unapred obavijestio susjede, i ako je patrola ok, eventualno će ti reći vrijeme koje ti još daju, u slučaju da je već prošlo npr.3.sata, počastiš ih pićem, i mislim da bi tako mogao proći. Ovo sam ti sve napisao iz doživljenog i vlastitog iskustva. Nismo imali problema. Susjede smo "rješili", muziku pustili da je dovoljno glasna, a opet ne preglasna. Jedini problem, koji je rješen bio je kad je party završio, pa su svi odjednom stajali vani ispred na cesti, i oni su ti koji su radili "pizdarije" - bacali čaše, flaše, pjevali, urlali itd, tako da je patrola došla, dobila objašnjenje da je sve gotovo i samo su rekli da za 10.min nikog više ne žele vidit ispred. P.S.- Ti odluči, al ići na policiju prijavit privatno slavlje u vlastitom kafiću, pa ići na općinu je "nepotrebno". A što se tiče možebitnih problema sa susjedima, znaš kako danas ljudi žive, i šta ti znači da 2,3, daš neku manju cifru da jednu noć izdrže možda malo bučnije. Pazi samo da su ti uvijek svi unutra, da se zaključaš iznutra i da zatamniš izloge. I još nešto, nesmiješ imat osoblje koje radi, a da je obućeno u konobare,, i radi obračuna imaj posebnu cugu za slavlje. Nadam se da ti ovo pomaže i dobru zabavu.
  12. + Zapitaj se šta sve može napravit s tvojom osobnom i tvojim svjedodžbama... Sad sam vidio da si napisala da je to bilo prije 5.mj. To ili dobiješ u roku par dana ili ne dobiješ. Uzela ti je ona puno toga, a policija te može kaznit da si dala drugoj osobi da se koristi tvojom osobnom i dokumentima, a da to 5.mj.,nisi prijavila. Kazna ti je od: 5000-25000kn, i do neznam koliko zatvora.. Mislim da si definitivno prevarena.,jer je ona mogla uz tvoju osobnu, u banci otvorit račun, dignut kredit i da ne pišem sad šta još ...... Mislim, da se tvoja prijateljica treba bojat jedino toga da je "ONA", prevarena. S obzirom koliko je prošlo, da se zaista to dogodilo, ona bi već odavno bila pozvana na policiju na Informativni razgovor. Pa kako može dat nekom svoju original Osobnu Iskaznicu na tako dugo vrijeme, jer za takvo što dovoljno ju je bilo fotokopirat, netreba original, a drugo, kako je mogla dati i original svjedodžbe. Skini sa Interneta Zakon o Osobnoj Iskaznici, i pročitaj, a uz to se i raspitaj šta se sve može napravit sa tuđom Osobnom iskaznicom, pogotovo još, ako je dala onu "staru-veliku", jer na toj se Osobnoj slika promijeni bez problema. Moj savjet: Odi na policiju i prijavite tu ženu da je najvjerovatnije "ukrala" Vašu osobnu iskaznicu, s tim da nemoj reći da ima već preko 5.mj, jer će ti prijateljica još dobit Kaznenu prijavu i Kaznu, što je drugoj osobi dala da se koristi njenom Osobnom Iskaznicom. Nisi napisala, ali sigurno nakon što Vam je "prodala" priču o policiji, ta žena Vam se više nije javila i ne javlja se..... BTW-svojedobno je prodaja Osobne Iskaznice imala svoju cijenu, kao i prodaja pasoša, tako da imate sreće da Vam još nije uzela novac, jer da je, mislim da bi Vas, a i ovako će Vas ova igra skupo koštat. Molite se jedino da nije Osobnu Iskaznicu koristila za razna Kaznena djela, a ne želim ovako navest sve mogućnosti. Nadam se da će Vam ovaj odgovor pomoć
  13. Prema onom što si napisala, prvo mi je malo nejasno, zašto je kad je već imala diplomu i završenu srednju školu, samo druge struke, željela imat diplomu druge srednje škole.??? Drugo, očito je da je policija odradila svoj posao i dotičnu gospodju privela i obradila, mada su osobe koje se bave takvim poslovima, uglavnom veliki i dobri lašci, pa provjeri istinitost njenih navoda. Pretpostavljam da su kod nje nadjeni i zapljenjeni svi ti dokumenti i diplome, a nisi napisala koliko je vremena od navodnog hapšenja te osobe prošlo, vjeruj mi sigurno je da bi te policija pozvala na "Informativni razgovor", da razjasni okolnosti pod kojima se tvoje svjedodžbe i diplome nalaze kod te osobe. Ja poznam nekoliko osoba (prijatelja), koji su već prije duže vremena iz razloga jer nisu završili srednju školu, platili i kupili diplomu, ali osim novaca i svojih osobnih podataka o Imenu i Prezimenu, te datumu i godini rodjenja, kako bi podaci na diplomi bili u skladu sa periodom od završetka osnovne, pa trajanje srednje škole i mature. Ljudi koji se time bave, imaju ili original diplome (bjanko), od raznih Srednjih škola i pečate za iste, te samo trebaju upisat tvoje podatke, predmete u skladu sa školom (Smjer,Zvanje..itd), ocjene, te konačno Svjedodžbu o Maturi, gdje navedu predmete i ocjene. Osim toga, znaš kako su ti izgledali papiri iz original škole. Meni više ovo izgleda da ti je uzela original papire i svjedodžbe, kako bi na njih nekom drugom napisala podatke (npr. Ime i Prezime, Godište itd..), te prilikom primopredaje diplomu naplatila. Pogotovo je sve još više sumnjivo jer te tražila originale svjedodžbi, a iz tko zna kojih razloga dosta bi joj bile samo fotokopije, na kojima joj sve piše. Ako ti je od dana kada je navodno uhićena prošlo, više od npr. 2.tjedna, kladio bi se da te prevarila i izradila kako bi došla do "Original svjedožbe#, na kojima će samo promjenit osnovne podatke. A zadnje, znam sigurno da su se takve diplome za Srednje škole i Fakultete, dale još napravit unatrag 4-5.godina, a sad se u tu papirologiju uvelo više reda i kontrola, i osim što se zna da možeš plaćat ispite u školi ili na faksu, to je to. Promisli malo o svemu, zapitaj se kada i kako ti je rekla šta se desilo, pitaj točno kada, pitaj kako to da nije u pritvoru, ili neka ti pokaže bilo kakav papir od policije ( Potvrda o Oduzimanju predmeta, Ili bilo kakav dokument od policije vezan uz taj navodni događaj. Pogotovo, ako je već od tada prošlo dana i dana, da je to istina, policija bi te odavno pozvala.,a i da te pozove, ti se nemaš puno čega bojat, jer možeš samo reći da te žena zamolila Diplome na uvid, i da si predpostavila da njoj treba za neku muljažu, te da ti je rekla kad ti bude vraćala papire da će ti se odužit. Nemoraš navest, niti reći da si htjela kupit. A to što nisi dala novac, je skoro kao i da jesi, barem po njoj, jer teško je nabavit original svjedodžbu, lagano je promjenit Osnovne podatke, a netko će bit sretan da ima Original svjedodžbu o Srednjoj školi, bez obzira na smjer.
  14. Imate pravo, no naveo sam samo da je službena osoba, no baš radi razloga što ste naveli i napisali, nisam napisao kakva, gdje, u kojoj službi itd, tako da nebih imao problema. Znam da su zakoni često jedno, a provedba i praksa druga stvar. No, baš sam zato detaljno opisao događaj onako kako se desio, i od tada sam proučio večinu zakona, starih i novih,. Činjenica je da je policija dobila puno veće ovlasti i mogućnosti nego prije npr. 5.godina, no znam da sam imao radi istih stvari već 3x, pretrese i to sa Nalogom, i znam da su 2x čekali skoro 1.sat, dok sam nazvao i doveo poznate ljude za svjedoke, i nisu počinjali pretragu prije toga. Na kraju pretrage, u stanu, pred menom, roditeljima i svjedocima, bi ako su šta oduzeli sastavili ZAPISNIK O PRETRAZI STANA i dali svima na potpis. Ovo je specifičan primjer, kako su dva inspektora, nakon što su mi pronašli u djepu hlača 1,3.gr.droge, rekli da sam uhićen, oduzeli mi ključeve, mobitel, dokumente i sve drugo. Sjeli samnom u 22:00 u auto, otišli do adrese gdje nisam prijavljen ja, već mama i oćuh, otvorili sami vrata, pogledali u moje roditelje, nisu se predstavili, zatim su ušli u moju sobu, meni rekli da se stanem na početak sobe kod vrata koja su zatvorili. Otišli do ladice radnog stola, izvadili "vrečicu", nisu čak ni vagali, niti išta pisali, već su rekli da žure u postaju pa će tamo napravit Zapisnik, a SVJEDOKE NISU IMALI, NITI SU IH TRAŽILI, pa eto ČAK SE NISU LEGITIMIRALI mojojim roditeljima, koji zapravo zakonski stanuju na toj adresi. Do sada nisa kažnjavan, uvijek sam radio i imao relativno dobra i visoka primanja i vozio dobar auto, pa su godinama sumnjali da pošto se drogiram, da onda valjda i radim s drogom, pa su tako napravili 3x bezuspješno pretragu mog stana, a prilikom zaustavljanja i želje da me privedu sam im 2x uspio autom i pobijeć, riješit se svega, i drugi dan doći sam u postaju sa odvjetnikom. Napisali su kako sam dobrovoljno izručio drogu iz stana, a ja ih nisam pustio, nisam im ništa dobrovoljno izručio, kao što su znali da je uopće u pitanju dali bi ujutro dobili Nalog za Pretragu i na temelju čega, i znali su da do jutra i da je bilo čega, nebi našli ništa. ZATO SAM I PITAO, JER GDJE GOD DA SAM I ŠTA GOD IZ NEKOG ZAKONA PROČITAO, SVUGDJE JE NAVEDENA POTREBA DA SU PRISUTNI SVJEDOCI PRI PRETRAZI. Pročitao sam i više od 10-tak, slučajeva i presuda, gdje su ljude oslobađali, i to ljude kojima su nadjene zaista velike količine droge, vage, oružije i sl., pa je taj Zapisnik o Pretrazi i pronalasku tih predmeta, Žalbom vadjeno iz spisa kao NEZAKONITI DOKAZI i ljudi su puštani. U svim primjerima bili su upitni SVJEDOCI. Po mom mišljenju čitajući i prateći druge slučajeve, ovlasti koje su im date su ogromne, ali su takodjer i na granici USTAVNIH PRAVA GRAĐANA, koje se bez problema može sumnjičit za bilo šta, maltretirat Pretresima i drugim radnjama, a sve možda koji put jer se neka osoba zamjerila možda nekom u policiji ili takvo što. Nadam se, najboljem i nadam se da će sud kad sasluša sve svjedoke, i one koje predloži moj odvjetnik, te iz Žalbe o Nezakonitoj pretrazi, sud ipak postupit po zakonu, jer osim vijeća Županijskog Suda, o toj Žalbi odlučuje i Vrhovni Sud, a upravo ta pronadjena droga im je slučaj, jer meni kao 15-godišnjem ovisniku, za 1,3.gr, koji pije 25.tbl.Metadona, može dosudit max: 1.god zatvora, na uvjet, i eventualno odredit Mjeru Obveznog lječenja. Hvala u svakom slučaju, napisat ću post, o konačnim odlukama i presudama, te kako je sve završilo, jer možda nekom drugom pomogne. Pozz.
  15. OPĆENITO... Zakoni i mogućnosti koje sad ima policija i može napravit bez sudskog naloga, uz opravdanje, su se jako promijenili. Sad imaju skoro pa sve ovlasti i mogu sve, što nisam ni ja znao dok nisam pročitao Zakon o Policijskom postupanju. No, ipak postoje i neke stvari i sitnice na koje su dužni obratit pažnju. Čak i prije toga, znam da nikad nisu ništa počinjali bez svjedoka. Odvjetnik mi tada nije niti trebao, jer tako i tako šta god rekao ili bilo, računa se samo iskaz dat pred sucem uz odvjetnika.
  16. U stan, koliko sam pročitao novi zakon, mogu ući i bez naloga, i to pravdat opravdanom sumnjom da će pretragom pronaći predmete za kazneno djelo. No i u svim zakonima i u ustavu piše, bez obzira dal imali nalog ili ne, i kako god da ušli u stan, mogu radit i bez naloga pretres, ali svejedno moraju u svakom slučaju imat dva svjedoka, i napisat zapisnik gdje se svjedoci potpišu. oni su ušli u stan, a da se čak nisu legitimirali i predstavili mojim roditeljima, koji su zapravo na toj adresi prijavljeni, a ja nisam, ušli su sa mojim ključem, prošli pored njih, a da se nisu predstavili ni tko su ni što su, te ukupno izašli iz stana za manje od 5.min. Nalog, sam po sebi nije nužan, jer po novom zakonu o Policijskom postupanju mogu opravdat ulazak da su tako postupili radi osiguranja i pronalaska predmeta bitno za kazneno djelo. Sve su oni dobro napravili, osim gdje god sam nešto čitao, koji god zakon gledao, pa čak i pretraživao odluke sudova na takve žalbe, svuda se ističe da su pod bilo kojim okolnostima nužna 2.svjedoka, a kažem ušli su, a da se čak nisu ni mojim roditeljima predstavili. Ovako, ispada da su samo njih 2 ušla u stan, ušli u moju sobu, zatvorili vrata, uzeli vrečicu iz ladice i izišli. Čak su potvrde i zapisnike pisali kasnije, a ne u stanu. Radili su mi već nekoliko pretresa, odvjetnik na pretresu je manje bitan, ali svjedoke su uvijek tražili, pa tek onda krenuli pretraživat. Ovako, tko je vidio da su oni nešto uzeli iz moje ladice, tko će to posvjedočit, zato im služe svjedoci koji se podpišu na njihov zapisnik kad je nešto nadjeno. čovjeku su u splitu izuzeli iz pretrage drogu i vagu, zato jer su imali samo jednog svjedoka, i to nije bio punoljetan, već je dao bratovu osobnu iz neznam kojeg razloga. Jednom su tako izuzeli iz pretrage sve nadjeno jer je jedan svjedok bio na jednom katu, a drugi na drugom, a u zakonu piše da oba dva svjedoka trebaju biti prisutna u istoj prostoriji, i da se pretraga vrši prostoriju po prostoriju. Ja mogu reći da ih ja nisam dobrovoljno pustio, tako i tako su mi uzeli ključ i sami si otvorili vrata, a da ne govorim da sam bio na debeloj krizi. Dnevno sam na 25.tbl.metadona... + nema vage, vrečica, papirića, kupaca,,,,nema ničeg. Zato sam i pitao, jer po svemu bi žalba trebala proći, pogotovo jer mi je oćuh službena osoba kojoj su ušli u stan,a nisu se predstavili, dok on radi u službi osiguranja predsjednika...
  17. Molim Vas za savjet i-ili pomoć ukoliko je netko siguran. Naime, jedno večer oko 20.30, presrela su nas tri civilna auta dok smo stajali na semaforu u koloni. Svi su bili u civilu, čak ni značke nisu bile vidljive, a niti su riječima se predstavili kao POLICIJA. Izvukli su mene i prijatelja iz auta, vičući-pitajući nas gdje nam je oružije, gdje je pištolj. Dvojca su bez pitanja sjela u auto i počela kopat po autu, otvarat pretinac, dizat gume sa poda itd. Odmah su nam oduzeli mobitel, ključeve i sve stvari. Sami su nas počeli pretraživat i gurat ruke u djepove. Kada su meni izvadili iz djepa dva paketića sa ukupno 1.3.gr.Heroina, stavili su mi lisice, ugurali u civilni auto i odveli u Heinzelovu. Dakle, pronašli su mi predmete koji predstavljaju Kazneno djelo. Prijatelju su isto pronašli u djepu košulje paketić sa 0.3.gr.Heroina.,te ga takodjer uhitili. Nakon kratkog razgovora, pitali su dali im želim izručit drogu ako i koju imam u stanu, gdje boravim neprijavljeno kod majke i očuha.,te ako im to učinim da me neće pritvorit radi količine (više od 20.gr.sam dao), već da će me isto večer pustit, a prijavu poslat redovnim putem. Niti ja, niti prijatelj nismo zvali Odvjetnika. Oko 22.30., odveli su se do moje adrese, sami sa mojim ključem ušli u stan. Bila su samo dvojca. Nisu se predstavili mojoj majci niti oćuhu koji su sjedili u kuhinji i vidjeli ih kako ulaze u moju sobu. Ušli su u sobu, otvorili ladicu, uzeli vrečicu sa drogom, te rekli da im se žuri, pa da će zapisnik o pretrazi napisat kasnije u postaji. Kasnije sam pročitao Zakon o Policijskom postupanju, te članak 34. Ustava RH, gdje piše da mogu ući u stan i bez naloga, ako im je to neophodno radi Izvršenja Naloga o uhićenju. (P.S.-Ja sam već bio uhićen službeno u 20.30). No na kraju tog članka zakona-ustava piše da je bez obzira dali je pretraga izvršena putem Naloga o pretrazi ili bez naloga, da su dužni, unatoč mojoj dozvoli da udju u sobu bez naloga, trebali IMATI 2.SVJEDOKA, te da su odmah trebali sastaviti kratki zapisnik, i imat potpise 2.SVJEDOKA. Da stvar bude bolja, oni se čak nisu predstavili niti mojim roditeljima, koji su prijavljeni da žive na toj adresi. DALI POSTOJE ŠANSE I KOLIKE, TE DALI JE TO PREMA ONOM ŠTO PIŠE U ZAKONU, NEZAKONITA PRETRAGA. I UZ SVE TO PIŠE, DA KAKO GOD DA OBAVLJALI PRETRAGU, DA SE PRETRAGA VRŠI U VREMENU OD: 07 - 21.sat. Hvala. Btw.,pročitao sam na Internetu dosta primjera i članaka gdje je radi ovakve stvari, policiji propao slučaj, jer inače bi me samo mogli zapravo teretit za posjedovanje dva paketića nadjena pri hapšenju,a to je 173.čl.1, a ne kao sad 173.st.2
  18. OVO JE PUNA I PRAVA, TOČNA ADRESA: MUP Ravnateljstvo policije - Odjel Obavještajno kriminilastičke Analitike 10000 Zagreb Ilica 335 (P.S.- U prilogu obavezno dostaviti RJEŠENJE MINISTARSTVA PRAVOSUĐA (koji vode i brišu podatke iz Kaznene evidencije, po čl.85. Zakona o rehabilitaciji).
  19. Poštovani. Molim Vas za pomoć. Protiv mog prijatelja i mene se vodi KZ postupak na Županijskom Sudu u Zagrebu. Prijatelj je prvooptuženi za čl.173.st.2. , a ja sam drugooptuženi za isti član samo st.1. (posjedovanje opojne droge. Plaća mi je netto: 4000,00 kn, od koje jedva preživljavam, s tim da živim kod roditelja. Nisam nikad kažnjavan. Nemam novaca da platim i angažiram odvjetnika. Prije nekoliko dana bilo je zakazano prvo Istražno ročište, gdje sam rekao Istražnoj sutkinji da nebih želio ništa iskazivat bez prisustva i konzultacije sa odvjetnikom, no ona je otkazala ročište, rekla da ću dobit novi poziv i izbacila me van. KAKO I NA KOJI NAČIN I OD KOGA DA ZATRAŽIM DA MI SE ZA NAVEDENI KAZNENI PREDMET DODJELI ODVJETNIK PO SLOBODNOJ DUŽNOSTI. HVALA..
  20. Upravo tako, to je njihova interna evidencija svih događaja radi kojih su Vas sumnjičili, uhitili, itd.,i služi njima interno. To se nikad ne briše. Ali ako ste izbrisali podatke o osuđivanosti iz: KAZNENE EVIDENCIJE, i iz KRIMINALISTIČKE EVIDENCIJE, ako krenu u detaljniju provjeru dobit će podatak da niste osuđivani. (Naravno pod uvjetom da ste stekli sve rokove za brisanje podataka iz tih evidencija po zakonu o rehabilitaciji.) Kaznena evidencija služi više ako imate neki novi postupak, pa ste za sud NEKAŽNJAVANI ili za VIZU, POTVRDU O NEKAŽNJAVANOSTI RADI ZAPOSLENJA itd,, A Kriminalistička evidencija Vam olakša prelazak preko granice, što je dobro pogotovo ako ste npr.kažnjavani radi posjedovanja droge ili nezakonitog držanja oružija itd, da Vas stalno ne stavljaju na stranu i ne raskopavaju Vam auto. Dakle, pa čak da imate u internoj arhivi (kompjuteru MUP-a) i preko 10-tak, raznih prijava o događajima, privođenjima, počinjenju djela, kaznenih prijava i ostalo, slobodno kažete da ste NEKAŽNJAVAN. KAD OTVORE PROVJERU IZ EVIDENCIJA, A EVIDENCIJA presuda i ostalog je radi stečenih uvjeta na Vaš zahtjev brisana - PISAT ĆE IM DA STE NEKAŽNJAVANI, ODNOSNO DA NEMA PODATAKA U KAZNENOJ NITI KRIM EVIDENCIJI. Za KAZNENU EVIDENCIJU rokovi za brisanje su nešto kraći, a za KRIM EVIDENCIJU MUP-a, nešto malo duži. Jedino se nikad ne brišu podaci, ako ste dobili kaznu dugotrajnog zatvora, napravili ubojstvo i još neka djela. Makar, bi i MUP, nakon nekog vremena trebao brisat i evidenciju događaja, jer npr. imate 18 ili 20.godina, napravite par manjih gluposti, prodje više od 20-tak godina, i opet Vas maltretiraju u najmanju ruku kao da svatko tko jednom bude kažnjen, ili par puta radi manjih dijela prijavljen, po njima ste takvi cijeli život, i mogu Vam stvarat neugodnosti itd. To bi trebalo promijenit zakon, te točno definirat djela i rokove.
  21. Upravo prije nekoliko dana sam obavio sljedeće, i to: BR.1 Postoje podaci koje se vode pod KAZNENA EVIDENCIJA, koja se nalazi u Zagrebu na adresi: Savska cesta - Zgrada "ZAGREBČANKE", na 25-om. katu. Tamo se predaje ZAHTJEV ZA BRISANJE KAZNENE EVIDENCIJE, a koja najviše služi kad se stekne rok za brisanje po zakonu o Rehabilitaciji, radi sudova u slučaju da imate novi postupak, pa ako su podaci Obrisani, za SUD ste NEKAŽNJAVANI, kao i kod potvrda za VIZE, ZAPOŠLJAVANJA itd. Potrebno je doneti fotokopije pravomoćnih presuda, te tamo predati zahtjev. Poštom će Vam u roku 30.dana dostaviti RJEŠENJE MINISTARSTVA PRAVOSUĐA. BR.2. Kada dobijete to Rješenje, ako ste stekli uvjete, rok je nešto duži, možete zatražiti i BRISANJE KRIMINALISTIČKE EVIDENCIJE, koju vodi MUP. Brisanjem podataka iz Krim.Evidencije, više nećete imati problema npr.pri prelasku granice itd, jer će provjerom Putovnice dobit informaciju da niste kažnjavani. Njima napišete pismeni Zahtjev za Brisanje iz Krim.Evidencije i dostavite rješenje koje ste prije dobili iz Arhive "KAZNENE EVIDENCIJE"" Kad tražite brisanje presuda iz Kaznene Evidencije, odmah Vam kažu dali možete zatražiti brisanje iz Krim.Evidencije ili ne. DAKLE: POSTOJI KAZNENA EVIDENCIJA (SUD,VIZA,POSAO...) .. i postoji KRIMINALISTIČKA EVIDENCIJA OD MUP-a ( za lakši prelaz granice itd..
  22. ODLAZAK U KOMUNU - PITANJE??? Molim Vas da mi ako znate, kažete konkretno što to znači za postupak ako ode osoba u komunu. Dali je i to olakotna okolnost pri izricanju kazne, dali boravak u komuni odgadja sudski postupak, tj. šta konkretno u ovom slučaju bi to za tu osobu značilo. Osoba je sada na 25.Heptanona, voljna je smanjivat količinu, jer u komunu uglavnom moraš doći ili da si na 1-2 Heptanona ili čist. Postoji jedna odlična komuna, liberalna, gdje se nemora molit u 6.ujutro krunica, must krave i koze, klat piliće itd. Imaju odličan program odvikavanja, resocijalizacije, organiziraju ti i nadju nakon terapije smještaj i posao početni za prvih 6.mj, možeš pohadjat razne tečajeve, doškolovavat se, radiš, dobivaš za to novac koji ti je djeparac. Imaš kasnije pravo na vikende u grad, odlazak kući itd. Čak, ukoliko osoba bude prvih dana loše i u jakoj krizi, zovu hitnu i dozvoljavaju na par dana lječenje i pomoć medikamentima. Dali se o odlasku u komunu, obaviještava sud i drž.ovjetništvo pri početku sudjenja od strane odvjetnika, pa je potrebno odobrenje suda, ili se jednostavno sudu dostavi potvrda, da je osoba protiv koje se vodi postupak na lječenju do daljnjeg u komuni. Najviše me interesira dali, i koliko to utječe na sam postupak i izricanje kazne, uz sve ostale olakotne okolnosti, s tim da koji god lječnik da izvši vještačenje, ustanovit će da osoba ima izrazito visoku toleranciju, te da je supstitucija, ako ne popije dnevnu terapiju (25.Metadona), jednaka količini da potroši cca 3.gr.droge/dan. To bi značilo da je osoba kupila količinu za 10-12.dana., a i važno je da nema svjedoka, vage i ostalih stvari koje bi upućivale da bi se osoba bavila preprodajom. Hvala.Molim pomoć
  23. ODLAZAK U KOMUNU - PITANJE??? Molim Vas da mi ako znate, kažete konkretno što to znači za postupak ako ode osoba u komunu. Dali je i to olakotna okolnost pri izricanju kazne, dali boravak u komuni odgadja sudski postupak, tj. šta konkretno u ovom slučaju bi to za tu osobu značilo. Osoba je sada na 25.Heptanona, voljna je smanjivat količinu, jer u komunu uglavnom moraš doći ili da si na 1-2 Heptanona ili čist. Postoji jedna odlična komuna, liberalna, gdje se nemora molit u 6.ujutro krunica, must krave i koze, klat piliće itd. Imaju odličan program odvikavanja, resocijalizacije, organiziraju ti i nadju nakon terapije smještaj i posao početni za prvih 6.mj, možeš pohadjat razne tečajeve, doškolovavat se, radiš, dobivaš za to novac koji ti je djeparac. Imaš kasnije pravo na vikende u grad, odlazak kući itd. Čak, ukoliko osoba bude prvih dana loše i u jakoj krizi, zovu hitnu i dozvoljavaju na par dana lječenje i pomoć medikamentima. Dali se o odlasku u komunu, obaviještava sud i drž.ovjetništvo pri početku sudjenja od strane odvjetnika, pa je potrebno odobrenje suda, ili se jednostavno sudu dostavi potvrda, da je osoba protiv koje se vodi postupak na lječenju do daljnjeg u komuni. Najviše me interesira dali, i koliko to utječe na sam postupak i izricanje kazne, uz sve ostale olakotne okolnosti, s tim da koji god lječnik da izvši vještačenje, ustanovit će da osoba ima izrazito visoku toleranciju, te da je supstitucija, ako ne popije dnevnu terapiju (25.Metadona), jednaka količini da potroši cca 3.gr.droge/dan. To bi značilo da je osoba kupila količinu za 10-12.dana., a i važno je da nema svjedoka, vage i ostalih stvari koje bi upućivale da bi se osoba bavila preprodajom. Hvala.Molim pomoć
  24. Poštovani. Dali je već na snazi zakon, kojim je moguće skratit kazneni postupak. Na način da sa Državnim Odvjetnikom, postigneš "NAGODBU-DOGOVOR", o priznanju kazne i dogovor o blažoj sankciji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija