Jump to content

Yokohama

Korisnik
 • Broj objava

  64
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Yokohama objavio

 1. Hvala, išao jutros na tehnički sa osobnom od vlasnika/roditelja i mojom osobnom iskaznicom sa adresom u inozemstvu. Bio prvi na redu. Uzalud. Predao papire, dođe djelatnica van do auta i kaže ne može tako pošto ja koji sam doveo auto imam osobnu sa adresom u inozemstvu. Kažem, dajte mi papir za punomoć pa mi to roditelj kod kuće potpiše pa dođem. Ne može. Zovem centralu tehničkog i objasnim situaciju i čovjek kaže, može, može i poklopi.
 2. Hvala. Znači može tako i iako onaj koji doveze auto ima osobnu s adresom prebivališta u inozemstvu ?
 3. Poštovanje Nisam našao sličan odgovor u vezi teme, da li hrvatski državljanin s adresom izvan HR može dovesti/obaviti tehnički pregled za vozilo koje glasi na roditelja. Hvala
 4. Da ne otvaram novu temu, sličan problem imam i ja. Naime imam česticu šume od koje postoji put do glavne ceste star 150 godina (moj pradjed ga je koristio) kao i svi susjedni vlasnici čestica.Taj put nije ucrtan u plan. Prije nekoliko mjeseci mi je vlasnik niže čestice usmeno zabranio da koristim put rječima da je taj put napravljen iz njegove čestice. Isto kao da ja zabranim put "višljim" vlasnicima jer prolazi isto kroz moju česticu. Molio bih za savjet što napraviti jer jednom, dvaput godišnje koristim taj put, smatram da i po zakonu treba svaka čestica imati put na glavnu cestu.
 5. Dame se oglašavaju i u jednom našem tjednom oglasniku koji se redovito ažurira, mislim da je to legalno.
 6. Ovaj forum mi se prvi otvorio pa sam kulturno postavio upit.
 7. Yokohama

  Putovnica

  Poštovani, Ističe mi putovnica. Koji dokumenti su potrebni za produženje putovnice ? Hvala.
 8. Imam pitanje u vezi dizanja ljeka u apoteci. Vratio sam se poslje nove godine (15.01) iz inozemstva, tad je bilo još sve normalno, bez kontrola. Trebao bih sada po lijek i čujem da provjeravaju dokumente, OIB. Da li bi imao kakvih problema s obzirom da sam u siječnju došao u HR ?
 9. Kod prodaje dam i pokvaren sat sa stvarnim stanjem km. Nemam problema s tim, svakom je jasno da auto nema tako malo km i dapače neka provjeri u povijesti na tehničkom. Pitam samo za prolaz na tehničkom da ne bi bio neki problem u vezi toga. Hvala.
 10. Nadam se da sam na ispravnom podforumu, zanima me sljedeće. Na autu mi je prestao iz nekog razloga raditi km sat. Na otpadu sam našao ispravan koji radi, samo što su prijeđeni kilometri puno manji, za oko 100.000 km. Da li bi radi tih kilometara imao problema na tehničkom pregledu ?
 11. Yokohama

  Spis

  Znači li to da nema više postupanja po predmetu ? Želim prijaviti kazneno djelo koje se tiče tog predmeta. Mogu li to u tom slučaju ?
 12. Yokohama

  Spis

  Zanima me što točno znači arhiviranje spisa. Znači spis je s određenim datumom arhiviran. Da li se time smatra da je postupak okončan ?
 13. U sličnoj situaciji sam bio i ja, mogu Vam reći da nema koristi od natezanja s njima u obliku prijava, predstavki, tužbi..jer na žalost nitko neće ništa poduzeti a vi ćete imati samo troškove. Institucije su potonule.
 14. Znači postoji li ministarstvo/institucija kojoj bih uputio predstavku o nepravilnosti u radu pravosuđa, zdravstva,,. a da nadzire rad svih institucija ?
 15. Hvala moderatoru na novoj temi, zanima me još kome se mogu obratiti, kojoj instituciji da iznesem predstavku o navedenom, ovdje je samo mali dio.
 16. Da, naravno u pravu ste, ne može se uvjetovati zakon. To se neće mijenjati. Ali zato smo svjedoci novijih događaja..jer ako ste građanin jedne države onda bi trebali imati minimum neke zaštite, barem zdrastvene, pravosudne..
 17. Možda je ova rasprava za novu temu neka je moderator premjesti jer me zanima kako to da meni osobno je prijem na hitnu odbijen jer nemam zdrastveno nego koristim skupe usluge privatnih (ne državnih ) klinika,.. ukratko ja se ne sjećam da me država ikako štitila ili usvojila neki moj zahtjev (npr. energetsku obnovu kuća gdje su prošli zahtjevi preko veze, moj ne po istim kriterijima ) a zauzvrat ja iste te zakone moram poštivati.
 18. Slažem se s vama, znači država nas ne štiti u zamjenu za zakone..kako je rečeno par postova gore.
 19. Da, možda netko još odgovori. Iz vlastitog iskustva sve preglede, doktore, bolnice plaćam iz vlastitog džepa jer nemam zdrastveno..zato mi je nerazumljivo gore navedeno
 20. Moj osobni slučaj je da sam na hitnoj odbijen jer nisam imao zdrastveno, zubara, pregled plaćao sam.. država, tj.ministarstvo zdravlja mi je reklo "a što bi vam mi"
 21. Tko plaća ako osoba nema zdrastveno osiguranje a razboli se ili ozlijedi i završi kod doktora ili u bolnici ?
 22. A što ako osoba obrazovanje plaća, zdrastveno nema.. policija ju ne štiti..?
 23. Potomak se može ugovorom s pretkom unaprijed odreći nasljedstva koje bi mu pripalo poslije smrti pretka a ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i ovjerovljen od suca/JB.
 24. Samo da navedem moj slučaj od prije godinu dana..tražio sam oslobođenje od pristojbi na žalbu na presudu. U uredu državne uprave su uzeli moje podatke i u roku od par dana sam dobio rješenje o oslobađanju sudskih pristojbi. Kao nezaposlena osoba bez primanja.
×
×
 • Napravi novi...