Jump to content

Yokohama

Korisnik
  • Broj objava

    77
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Yokohama objavio

  1. Yokohama

    Žalba

    Zanima me da li postoji neki rok da se riješi žalba u drugostupanjskom upravnom postupku. Hvala
  2. Utvrđen je teški trajni invaliditet IV stupanj, pa me zanima da li je osobni odbitak za porez 1 000,00 kn(kako je porezna javila) ili kako sam našao na internetu da je odbitak 3,750,00 kn ?
  3. Poštovanje, zanima me da li umirovljenik sa utvrđenim invaliditetom, porezni obveznik, ima kakvu olakšicu na plaćanje poreza ?
  4. Poštovani, Imam pitanje nadležnosti prijave. Naime, prijavio bih kazneno djelo državnom odvjetništvu pa me zanima da li mogu prijavu poslati u DORH Zagreb iako je mjesto počinjenja druga županija ? Hvala Ako nije tema u ispravnom odjeljku, ispričavam se.
  5. Poštovani Imam pitanje u vezi poreza, naime poreznik je dobio da plati zaostatke za porez unatrag 3 godine. To je bilo 2013te, međutim tek sada provjerom dokumenata vidimo da u te tri godine nije uveden odbitak za uzdržavanog člana. Na koji način i da li se ima pravo tražiti povrat tog novca koji je previše uplaćen (300,00kn mjesečno cca.) Hvala
  6. Poštovani, Ne znam dal'je bio upit, ne mogu naći, zanima me da li osoba koja je nepokretna (sa med.dokumentacijom) i ovisna o tuđoj pomoći, mora plaćati porez na mirovinu ?
  7. Poštovani Zanima me ako osoba koja ima ovrhu, ima punomoć za nečiji račun za dizanje novca (sestra) dali njezin račun ima veze sa opunomoćenikovom ovrhom ?
  8. Yokohama

    Ograda

    Poslat ću im dopis pa možda se udostoje odgovoriti.
  9. Yokohama

    Ograda

    Ne znam da li sam pogodio ispravni odjeljak, imam pitanje ako netko želi odgovoriti, naime prije nekoliko godina se renovirala cesta i dograđen je nogostup sa rubnicima. Tim radovima je znatno povišen taj javni teren i moja ograda je ostala jako nisko, tj.u ravnini pa koso sa nogostupom pa sva voda koja ide prilikom pljuska ulazi iz javne površine na moje dvorište a da ne govorim da je i estetski narušen izgled jer je zid ograde prije bio visok oko 30cm a sada je s vanjske strane izravnat sa javnom površinom. To je radila općina i jednostavno je tako završeno. Nisam upućen u te zakone pa pitam da li se mogu s obzirom na stanje koje mi narušava izgled i funkciju ograde, nekom i na koji način žaliti ? Hvala
  10. Yokohama

    Radovi

    Poštovani Sanirala se cesta. Moja čestica je s gornje i donje strane. Poslao sam upit izvođaču o radovima. Odgovoreno mi je da će se sve vratiti u prvobitno stanje, no po završetku radova vidim da se ušlo u moju česticu dobrih dva metra, iskopana zemlja u svrhu bankine koliko zaključujem. Nitko me nije bio obavijestio. Da li imam pravo na neku naknadu ili kako da postupim jer meni sad nedostaje taj dio čestice. Hvala
  11. Stupići su na međi, ali kad on ujutro čisti to ne vidi čak i da stavim neku ogradicu on bi to izgurao sa snijegom, jednom sam ostavio auto i njega je zatrpao ispred. Najrađe bi pismeno nekom dao do znanja da je to privatni posjed. Kome da se obratim ?
  12. Da ne otvaram novu temu, imam slično pitanje, naime kad padne snijeg dođe ralica iz komunalne gradske službe i pokupi snijeg iz javne ceste i zgrče ga na moj posjed, travnjak. Vozač (prijašnjih zima) ne reagira na moje neslaganje s tim. Pošto se radi o snijegu(mulju) iz ceste koji je u stvari mješavina soli, kemijskih dodataka ne želim ga imati na svojem travnjaku.. Da li mogu pismeno zabraniti takvo postupanje ako pišem gradskoj upravi ili komunalnom uredu, kako da postupim ?
  13. Relevantan je ovršni zakon u zemlji u kojoj se provodi/ u kojoj stranka ima prebivalište. Biti ovršenik u HR ne znači biti ovršenik s istim pravima u Njemačkoj, Švicarskoj jer su u tim zemljama sudovi neovisni i pomno se ispituje kako je dužnik uopće došao u dug. Ovršenik ima pravo žalbe koja može biti uspješna i prijedlog ovrhovoditelja odbačen uz visoke troškove.
  14. Hvala, išao jutros na tehnički sa osobnom od vlasnika/roditelja i mojom osobnom iskaznicom sa adresom u inozemstvu. Bio prvi na redu. Uzalud. Predao papire, dođe djelatnica van do auta i kaže ne može tako pošto ja koji sam doveo auto imam osobnu sa adresom u inozemstvu. Kažem, dajte mi papir za punomoć pa mi to roditelj kod kuće potpiše pa dođem. Ne može. Zovem centralu tehničkog i objasnim situaciju i čovjek kaže, može, može i poklopi.
  15. Hvala. Znači može tako i iako onaj koji doveze auto ima osobnu s adresom prebivališta u inozemstvu ?
  16. Poštovanje Nisam našao sličan odgovor u vezi teme, da li hrvatski državljanin s adresom izvan HR može dovesti/obaviti tehnički pregled za vozilo koje glasi na roditelja. Hvala
  17. Da ne otvaram novu temu, sličan problem imam i ja. Naime imam česticu šume od koje postoji put do glavne ceste star 150 godina (moj pradjed ga je koristio) kao i svi susjedni vlasnici čestica.Taj put nije ucrtan u plan. Prije nekoliko mjeseci mi je vlasnik niže čestice usmeno zabranio da koristim put rječima da je taj put napravljen iz njegove čestice. Isto kao da ja zabranim put "višljim" vlasnicima jer prolazi isto kroz moju česticu. Molio bih za savjet što napraviti jer jednom, dvaput godišnje koristim taj put, smatram da i po zakonu treba svaka čestica imati put na glavnu cestu. Hvala
  18. Dame se oglašavaju i u jednom našem tjednom oglasniku koji se redovito ažurira, mislim da je to legalno.
  19. Ovaj forum mi se prvi otvorio pa sam kulturno postavio upit.
  20. Yokohama

    Putovnica

    Poštovani, Ističe mi putovnica. Koji dokumenti su potrebni za produženje putovnice ? Hvala.
  21. Imam pitanje u vezi dizanja ljeka u apoteci. Vratio sam se poslje nove godine (15.01) iz inozemstva, tad je bilo još sve normalno, bez kontrola. Trebao bih sada po lijek i čujem da provjeravaju dokumente, OIB. Da li bi imao kakvih problema s obzirom da sam u siječnju došao u HR ?
  22. Kod prodaje dam i pokvaren sat sa stvarnim stanjem km. Nemam problema s tim, svakom je jasno da auto nema tako malo km i dapače neka provjeri u povijesti na tehničkom. Pitam samo za prolaz na tehničkom da ne bi bio neki problem u vezi toga. Hvala.
  23. Nadam se da sam na ispravnom podforumu, zanima me sljedeće. Na autu mi je prestao iz nekog razloga raditi km sat. Na otpadu sam našao ispravan koji radi, samo što su prijeđeni kilometri puno manji, za oko 100.000 km. Da li bi radi tih kilometara imao problema na tehničkom pregledu ?
  24. Yokohama

    Spis

    Znači li to da nema više postupanja po predmetu ? Želim prijaviti kazneno djelo koje se tiče tog predmeta. Mogu li to u tom slučaju ?
  25. Yokohama

    Spis

    Zanima me što točno znači arhiviranje spisa. Znači spis je s određenim datumom arhiviran. Da li se time smatra da je postupak okončan ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija