Jump to content

aleksandar93

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je aleksandar93 objavio

  1. Hvala @frenki zg Da li doo mora voditi knjigu prometa? Imam sve papire ali tu knjigu prometa ne mogu naći? Što ako ne predam te knjige trgovačkom sudu? Da li je obavezno predati ih?
  2. @frenki zg hvala puno. znači koliko sam shvatio tu 2015-2019/20 godinu mi mogu poslati kaznu (ako pošalju) i 2035 godine? još jedna stvar: pošto sam zatvorio 2014 imam problem jer ne mogu za sada pronaći knjigu prometa od doo-a. imam fakture,račune,uplatnice u registratorima ali ne mogu pronaći knjigu prometa. da li je obavezno to predati trgovačkom sudu i što će biti ako ne predam? hvala
  3. Dobro ali koliko je to? Trebam strahovati još 5,10,20 godina i čekati da mi fina naplati, ako pošalje? Kad bi tome mogao biti kraj? Sada je 2021. Nitko mi nije odgovorio postoji li zastara i od kada se računa. Pošto mi je doo brisan iz registra gosp. Miljko je napisao da mogu kazniti samo mene. Kolika bi kazna mogla biti? Hvala @Miljko i @frenki zg
  4. Hvala puno. Meni je doo već izbrisan iz registra. Kada nastupa zastara za 2015-6-7-8-9? Recimo kada će biti zastara za 2017 godinu? Pošto mi je doo brisan iz registra , koga kažnjavaju doo ili mene kao bivšeg direktora? Do kada moram brinuti o tome? Hvala @frenki zg i gosp. Miljko.
  5. Hvala vam puno gospodine Miljko. Hvala i što ste tagali gosp. Frenkija ZG. Nadam se da će znati malo više. Najvažnije mi je pitanje do kada moram strahovati da će mi doći za doo ili za mene kao bivšeg direktora. 5,10,20 godina? Ako sam dobro shvatio 2015 je otpala zbog zastare. 2022 će i 2016. Prekršaj sam napravio ne zbog koristi nego iz neznanja. Kad god je došlo nešto iz porezne ja sam to u roku od jednog dana riješio. Došla mi je davno opomena da nisam ispunjavao neke kartice i odmah taj dan sam otišao i sredio. Odobrili su mi izlazak iz PDV-a i to sam odmah sredio čim je došla obavijest. Čim sam saznao da treba izvadak iz registra za stvarne vlasnike riješio sam što sam brže mogao. Čim sam predao doo na likvidaciju stavio sam i one obavijesti o ne dugovanju. Sve uredno napravljeno i plaćeno. 2014 mi je došlo da se u sudski registar upisuje moj doo u likvidaciji. Nije mi cilj izbjeći kaznu ako dođe, cilj je da mi ne bude 100000 kuna i da mi uništi egzistenciju. Ako me pozovu na sud ne mislim lagati ni izvlačiti se. Da sam znao što treba napravio bih to kao i sve drugo do sada. Samo bih želio kaznu da me ne uništi novčano do kraja života. Oprostite za dugi post i hvala još jednom. Internet šteka pa ako dobijete 50 istih odgovora to je zato.
  6. Osim hvala ne znam što reći. Ja nisam predao GFI otkad je doo u likvidaciji. Sad trebam predati taj završni. Nikad mi nije došla kazna od fine. Nadam se ni da neće. Gospođa u fini je nešto gledala u kompjuter i vidjela je da nema poslate kazne za sve ove godine. A pošto je doo brisan iz registra: 1) da li će mi doći? Onako naivno pitam mora li doći ta kazna obavezno? 2) otkada je zastara pošto je sada 2021? Odnosi li se zastara na 2015-16-17? 3) može li doći i poslije kad je doo brisan iz registra i predat finalni GFI fini? Koliko još moram strahovati da budem iskren? Zahvaljujem na strpljenju.
  7. Molim vas od koje godine važi zastara pošto je sad 2021? Hvala.
  8. ovako. napisao sam novi thread ali čini se da je ovdje prometnije. -doo mi je izbrisan iz sudskog registra. -nisam predao fini gfi prije brisanja iz sudskog registra. ima li mogućnosti ga predati sada ili više ga ne mogu predati? gfi je skupni od početka likvidacije do zadnjeg dana. original gfi predat sudu. mogu li predati preslike? eventualna kazna za nepredavanje gfi u finu prije brisanja iz registra? mogućnost žalbe da mi smanje kaznu? otvorio sam opširniji thread,možda još nekome odgovori budu koristili. hvala
  9. hvala puno na odgovoru. 1)imam GFI od 2014 do drugog mjeseca 2021 godine. sve skupa bez odvojenosti po godinama jer je doo u likvidaciji od 2014 i od 2014 nisam radio sa njime. ništa dugova prema nikome. znači datum otkad je sud proglasio da je doo u likvidaciji do zadnjeg dana kad je knjigovođa napravila GFI da se službeno treba zatvoriti. 2)trgovački sud mi je već izbrisao doo iz registra 3)da li mogu predati taj skupni ili ih knjigovođa mora napisati novi GFI i odvojiti po godinama. 4) imam samo kopije jer jedan original je u sudu (bilježnik je zatražio original za sud) a jedan u poreznoj. da li bi mogao biti problem ako im dam kopiju GFI umjesto originala? hvala pošto je meni izbrisan doo 24.03.2021 imam vremena do 24.06.2021? neću dobiti kaznu jer nisam GFI predao prije brisanja iz registra? hvala još jednom
  10. Dobar dan. - Doo aktivan 10-14. - Doo izbrisan prije 7 dana. - Upisano u sudski registar. - Prestanak i brisanje uslijed zaključenja likvidacijskog postupka. -GFI predat uredno do 2015 iako likvidacija je započela 2014 ( nedostatak novca) i napravljen završni GFI. - Mislim da je to po skraćenom postupku od bilježnika do brisanja otprilike 10 dana. Pitanja - Da li je bilježnik sam poslao u FINU završni GFI ili ću ja morati to napraviti sam? - Kad je tvrtka brisana koliko moram još GFI ja predavati FINI ako moram? - Da li bi sud zatvorio prestankom i brisanjem Doo a a da nije predat GFI u FINU? - Nemam original GFI nego kopije jer je bilježnik zatražio originale i zatražio da potpišem kopije. - VAŽNO: Ako GFI nije predat u FINU koliko imam vremena za to i koliko će biti kazna za mene što nisam otišao predati ga u FINU a doo je već izbrisan? - Predat je uredno dok je doo radio po zakonskom roku i napravljen je i završni koji je predat sudu po traženju bilježnika ali napominjem da ne znam da li je predat u FINU od strane bilježnika ili knjigovođe. -Nitko mi nije rekao da ja to trebam sam obaviti ako trebam. - Da li trebam otići u poreznu i javiti referentu da je doo izbrisan? - Trebam li otići u HGK da im predam poslovne knjige i što ako ih ne mogu naći? Internet je prepun oprečnih informacija. Hvala svima.
  11. Dobar dan. Doo je u likvidaciji. Knjigovođu nemam. Bio sam u poreznoj ali mi ne znaju reći dali za doo u likvidaciji treba gfi napraviti svake godine i dok je u likvidaciji ili samo treba finalni gfi pred zatvaranje doo-a. Da li je bolje da čekam ako treba obavijest i/ili kaznu od fine ili da odem sam provjeriti šta mi je raditi. U ovih par godina nisam dobio niti obavijest da se javim u finu niti kaznu. Ne bih želio otići kod njih sa pitanjem što treba raditi pa da mi napišu kaznu. A izgleda da cijela hrvatska čeka današnji dan da podnese prijavu za rsv na šalteru. Nikad nisam vidio takav red. Hvala i lp.
  12. Hvala na odgovoru. Nemam knjigovođu jer je doo u likvidaciji već duže vrijeme. I za ovaj registar sam saznao preko novina. Zato pitam da li se može predahnuti do kraja godine. 😀 Da li ima neki site ili newsletter gdje se mogu saznati sve te promjene ili se gleda site porezne i fine? Hvala
  13. Dobar dan svima. Osim registra stvarnih vlasnika da li ima još nešto što se treba napraviti za doo- e do kraja godine? Hvala i lp.
  14. Jako puno vam hvala svima. Bio u fini i napravio sve. Kao što su napisali u ovom topicu bolje da se ode i ako je doo u likvidaciji kao moj da ne bi bilo problema. Jedino što nisam napisao da mi je tata prokurist ali gospođa na šalteru mi je rekla da to nije problem pošto sam ja jedini vlasnik i likvidator. Pogledala je nešto preko kompjutera u sudskom spisu i tamo piše da je doo u likvidaciji i da sam ja jedini vlasnik. Eto toliko.
  15. pošto je doo u likvidaciji da li mi treba neki dokaz ili papir da jeste ili mogu potpisati autocertifikat? ispričavam se zbog previše pitanja. hvala
  16. Doo u likvidaciji. Jako dugo zbog novčanih problema. U svakom slučaju hvala vam puno na odgovoru. Sutra ujutro idem u finu.
  17. Hvala vam puno. Idem sutra. Da li u poreznoj i fini znaju koji formular treba ispuniti jer nešto što sam pročitao ima više tih formulara. Nemam knjigovođu više. Hvala.
  18. dobar dan svima. imam doo u likvidaciji. da li se moram upisati u registar stvarnih vlasnika? da li može biti nekih problema jer je u likvidaciji već duže vrijeme zbog ne baš najboljeg imovinskog stanja? prema državi sve plaćeno samo proces likvidacije nije. hvala svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija