Jump to content

mikimaus123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, moze li se strancu koji je dobio boravak temeljem spajanja obitelji (brak) biti obustavljen zbog obiteljskog nasilja? Suprug je nasilnik koji je dva puta osuden. Prvi put zbog nasilja u alkoholiziranom stanju nad suprugom. 8 dana zatvora. Drugi put zbog nasilja nad suprugom (bacio me na pod i koljenima gazio po ledjima) dobio je uvjetnu i psihosocijalni tretman. Nasilje se odvijalo za vrijeme uvjetne na nacin da je prijetio,ucjenjivao,psihički zlostavljao verbalnim napadima i zastrasivanjem. Naime,zahtjev za rastavu sam podnijela. Nismo prijavljeni na istoj adresi. On je za vrijeme boravka odlazio u Srbiju na 6 mjeseci gdje je radio pa se opet ovdje vracao. Boravak je dobio na 5 godina. Sada je u Srbiji,ali zeli se vratiti i prijeti da ce zvati policiju ne pustim li ga u stan. Stan nije njegov niti je prijavljen na toj adresi. Prijavljen je na adresi na kojoj uopce ne zivi niti je vlasnik stana. Mogu li otici u mup na salter za strance i reci ovo sve,dati na uvid presude i traziti da mu se odjavi boravak? Kakva je procedura? Hvala puno na odgovoru.
  2. Da,napisao je da mu sluzi iskljucivo kao osiguranje da vise ON nece imati problema s policijom i psihologicom koja mu provodi tretman. Ne znam kakav problem s njom ima,ona ga je potaknula da nastavi piti jer je skroz ok oblokati se u slobodno vrijeme. Mozda bi mi pomogla i cinjenica da je alkoholicar. Koliko znam i ucjena je kazneno djelo. Ili se stvarno nekoga bojis ili ne. Moj cilj j namjera je samo se razvesti i vise ne imati kontakt s njim. Njemu bi bilo zadovoljstvo vidjeti me u zatvoru kao sto je on bio. Puno je puta to rekao,cak i na tom tretmanu na koji ide. Ja sam policiju zvala odmah nakon sto me bacio na pod i gazio koljenima. Nisam ih zvala nakon deset dana vec odmah. Ne znam ni kako je manopulirao snimkom jer se jasno sjecam da sam rekla da zelim razvod i da cu sve uciniti pravnim putem da boravak preko mene vise nema. Zapravo,kaoticno je bilo sve. Prvo kazem ubit cu te kunem se pa kazem da se kupi sa stvarima i ide itd.
  3. Ipak,ja bih stradala zbog te prijave jer bi me zatvorili dok traje istraga. Tako sam barem dobila info,da mi istrazni zatvor sigurno ide. Je li snimka dokaz na sudu ako je tajno snimana s jasnim ciljem?
  4. Ne bjezim od odgovornosti. Rekla sam tu prijetnju,ali ne jer doista tako mislim vec sam doslovno pukla na gotovo svakodnevno izivljavanje supruga. Ne razumijem kako je zakon predvidio da je uredu ako prijetnju smrcu stavis malo po strani pa prijavis u nekom trenutku kad tebi odgovara. Ispada da me moze time ucjenjivati i godinama pa onda tek prijaviti. Apsurdno je sve to. Dode mi da sama sebe prijavim,ukoliko je to moguce u ovom slucaju.
  5. Postovani,svadala sam se sa suprugom te mi je za vrijeme scade govorio da sam kurva. Na moje molbe da stane nije stao te sam tada pukla i placuci mu rekla da cu ga ubiti. Kad je to cuo,uzeo je mobitel i sjeo tik uz mene te me snimao potajno i opet svojim pitanjima izvlacio iz mene kako cu ga ubiti. Nisam rekla kako cu ga ubiti vec da mi ga je dosta i da cu ga ubiti,zatim sam da molila da ide od mene te da nema vise osnova za boravak jer cu pokrenuti razvod i provjeriti u migracijama kada mu se ukida boravak (strani drzavljanin,boravak ima temeljem spajanja obitelji). Sve to se na snimku cuje. Kad sam ja stala,on je skocio sav sretan i trkom se oblacio i rekao e sad te imam,sad ces vidjeti kako je meni bilo u rupi (protvor u mupu). Smijao se. Bio je u zatvoru zbog nasilja prema meni te je nakon godinu dana opet osuden za isto i to obavezan psihosocijalni tretman. Inace,do svade i napada na mene doslo je jer mu se nisu svidjela pitanja koja mu je postavila psihologica te je mene smatrao odgovornom. On je trcao u mup,a ja sam zvala policiju i patrola je dosla u stan. Rekla sam im sve i rekla sam da jesam vikala i plakala te govorila da cu ga ubiti. Ja sam to rekla u afektu i nisam stvarno imala namjeru ga ubiti. Dapace,njemu je kazna dovoljna sto je ziv i sto ce razvodom dobiti kartu u jednom smjeru iz drzave. Sve to sam rekla policiji. Patrola u stanu je bila na vezi s inspektorom u mupu koji ga je odgovarao od prijave i govorio mu da stane i razmisli malo. On je tada odustao od prijave. No,sada mu ta snimka sluzi kao sredstvo ucjene za sve (ponasanje moje,financije,znaci za sve). Jedini motiv zbog kojeg bi podnio prijavu je zelja da mi se osveti jer smatra da sam ja kriva sto je dva puta osuden. Takodjer,snimka mu sluzi za ucjenu da vise nikada ne zovem policiju taman i da mi kosti polomi. Kako se mogu zastiti od njega? Mogu li sama sebe prijaviti za tu prijetnju pa istragom dokazati da prijetnja nije stvarna i da se mene nema zasto plasiti? Koliko je on relevantan kada ide prijaviti,pa odustane,pa me malo ucjenjuje i ode prijaviti recimo za mjesec,dva? Ako se zaista plasi,prijavio bi odmah bez razmisljanja i ne bi dosao nazad u stan spavati gdje i ja spavam? Ja sam sada u bojazni da ce me prijaviti i ako bez rijeci podnesen zahtjev za razvod i odem iz stana dok je na poslu. Ako mu se rucak ne svidi ili jos gore ako ga ne doceka rucak,on moze otići u mup i prijaviti. Imam i poruke gdje napominje da me se ne boji i da mu ta snimka sluzi samo da sebi osigura mir i zivot bez policije. Kako sud postupa? Bi li mi odredili pritvor,bi li me sam mup priveo u njihovu stanicu dok ne stignem do suca istrage? Hvala puno na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija