Jump to content

jasmina56

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O jasmina56

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Vlasnica sam stana u trokatnoj zgradi s pet stanova. Predmetni susjedi nisu vlasnici svojeg prostora već žive u prostoru koji je u vlasništvu pravne osobe i nama, budući da smo posljednji uselili u zgradu, nikad nije dano na uvid je li to poslovni, stambeni ili kakav drugi tip prostora, no u svakom slučaju oni mu nisu vlasnici niti te firme niti stana. Unaprijed ću naglasiti da s tim susjedima nismo u dobrim odnosima, ja na danoj adresi imam registriran obrt i radim od kuće, oni su vlasnici dvaju pasa koje ostavljaju same doma (iako ih gospođa ima mogućnost voditi sa sobom na posao) i oni ne prestaju lajati i zavijati dok su sami. Osim toga, gospođa u tom prostoru organizira ilegalno čuvalište pasa, no najveći je problem što niti nakon potresa njihova djeca ne prestaju divljački nabijati po svojem podu/našem stropu i to do razine da se viseći ormarići u kuhinji (i staklene čaše i šalice u njima) tresu i vibriraju. Zanima me mogu li išta poduzeti? Moj mi je mir prva i osnovna stvar, pokušali smo razgovarati s njima, no njihov je stav da ih se naši prigovori ne tiču i da oni baš na sve imaju pravo pa me zanima imaju li doista, pogotovo u ovoj situaciji kad su i nekretnine oštećene (u zelenoj smo zgradi, ali u epicentru i s oštećenjima) i ljudi načeti strahom. Hvala.
 2. Hvala na odgovoru! Usložnjava li se situacija jer stanar koji je dao izjavu o postojanju videonadzora jest fizička osoba, nije zaposlen u pravnoj osobi u čijem prostoru živi? Ujedno, pravna osoba u čijem prostoru živi nije registrirana za iznajmljivanje...Dakle, ako je videonadzor postavila privatna osoba, onda to ne možemo prijaviti policiji i/ili Agenciji za zaštitu podataka već samo u slučaju da se ovo tretira kao postavljanje od strane pravne osobe?
 3. Pozdrav svima! Zanima me tko i pod kojim uvjetima smije staviti prostor pod video nadzor te mora li o tome postaviti nekakvu obavijest? Ukratko, kao i u svakoj pravoj zgradi u RH, dobrosusjedski su nam se odnosi slomili na korištenju parkirališta. Za vrijeme posljednje "ti si meni stao na mjesto" pisane prepiske, jedan od susjeda (ne i suvlasnika prostora jer živi u stanu čiji je vlasnik pravna osoba, a stan je ujedno i prijavljen kao sjedište te pravne osobe) napisao je kako je "objekt pod video nadzorom" ne želeći ulaziti u detalje. Predstavnik stanara niječe postojanje službenog video nadzora na terenu zgrade, u mogućnost postojanja privatnih ne ulazi. Moje pitanje je - smiju li postojati privatni i, ako smiju, što smiju snimati? Parkiralište je "etažirano", svatko zna koja mu parkirna mjesta pripadaju, a prostor između zgrade i parkirnih mjesta zajednički je, kao i stubište, podrumske prostorije i ulazi u zgradu. Je li to dopušteno, mora li negdje biti naznačeno da je prostor pod video nadzorom i što konkretno mogu učiniti da zaštitim sebe, ako je takvo snimanje legalno, a ja ipak ne želim biti na snimkama? Unaprijed hvala!
×
×
 • Napravi novi...