Jump to content

Lannie

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

O Lannie

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Živio je u Njemačkoj.
 2. Imao je i hrvatsko i inozemno drzavljanstvo tako da u pravilu postupak moze biti i u HR i inozemstvu. Od imovine/ ostavine ima samo tu nekretninu u HR.
 3. Očev brat živio, radio i umro je prosle godine u inozemstvu, a vlasnik je stana u HR. Nakon njegove smrti nije provedena ostavinska rasprava u inozemstvu buduci da je sve rijesio s nasljednicima za zivota. No stan u HR nije evidentiran u njegovom vlasnistvu buduci da je nekretnina uknjizena na njega tek prosle godine, tako da nije još prenesen na njegove nasljednike u inozemstvu. Koja bi bila procedura da se stan prebaci na njegove nasljednike s obzirom da je nekretnina u HR, a oni su u inozemstvu. Odnosno, da li je povoljnije i brže da se to radi u HR ili u inozemstvu. Koliko po prilici traje taj postupak? Da li je nadlezan sud u HR ili u inozemstvu?
 4. Znači ne postoji ni mogućnost prijave boravišta na toj adresi, budući da punomoć više ne vrijedi, iako je dosad to bilo tako?
 5. Što se događa u slučaju smrti stvarnog vlasnika nekretnine, u situaciji kad je najmoprimac sklopio ugovor s najmodavcem - opunomoćenikom stvarnog vlasnika (po pravovaljanoj punomoći), budući da je potrebna formalna procedura između država članica EU kojom će navedena nekretnina postati vlasništvo njegovih nasljednika, a s obzirom na prestanak važenja punomoći. Da li postoji neko prijelazno razdoblje ili nešto na što se može pozivati s obzirom na postojeći ugovor i pristanak obiju strana za daljnjim najmom. Zahvaljujem!
×
×
 • Napravi novi...